Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012

Χριστουγεννιάτικο τράϊφλ με παγωτό, κέικ σοκολάτας και κερασάκια!

Νομίζω αρχίζουμε και μπαίνουμε σιγά-σιγά στο πνεύμα των Χριστουγέννων. Κάθε χρόνο δοκίμαζα και ένα διαφορετικό τράϊφλ. Οχι διαιτητικό βέβαια άλλες χρονιές..φέτος είπα να δοκιμάσω με παγωτάκι. Είμαι από αυτούς που τρώνε παγωτό και τον χειμώνα...λίγο λιωμένο βέβαια!
Είχα στο ντουλάπι μου και αποξηραμένα κεράσια και το αποτέλεσμα θύμιζε λίγο παγωτό μπλακ-φόρεστ!

Εχουμε λοιπόν για μία μερίδα:

5-6 (ή όσα θέλουμε) αποξηραμένα κεράσια

Το τράϊφλ είναι ουσιαστικά συναρμολόγηση κρέμας και κέηκ ή μπισκότου σε γυάλινο σκεύος (ποτήρι ή γυάλινο μπωλ). Οπότε, ξεκινάμε με βάση την μισή φέτα κέηκ, προσθέτουμε μία κουταλιά παγωτό, κατόπιν πάλι κέηκ και παγωτό και στο τέλος αποξηραμένα κεράσια που δίνουν αυτή την γλυκόξινη γεύση της μπλακ φόρεστ! (η φωτογραφία το αδικεί, η γεύση του είναι απείρως καλύτερη!)

Σύνολο πόντων 2,5

Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012

τάση καθοδική...αλλά....




Λοιπόν, χτες το βράδυ ή μάλλον το απόγευμα ήμουν σίγουρη για την σημερινή πρωινή ανάρτηση...θα ήταν ακόμα 1 κιλό μείον! Το είχα δει τις προηγούμενες μέρες αλλά περίμενα την Τετάρτη το πρωί (δηλ. σήμερα)να το σιγουρέψω για να το χαρώ και επισήμως..
..όμως..χτες το βράδυ ήρθε με μένα να τρέχω (γύρισα αργά στο σπίτι), να μαζεύω και πάλι να ξαναμαζεύω και να τακτοποιώ μέχρι το βράδυ...αυτό σε συνδυασμό με καναδυο κακούς ύπνους των τελευταίων ημερών ήρθα και με  αποτελείωσε! Στο τέλος της χθεσινής ημέρας ένιωθα τόσο  κουρασμένη , τόσο άδεια από ενέργεια που από πανικό και κούραση άρχισα να τρώω...πράγματα που δεν έπρεπε και επειδή είχα υπερβεί τους πόντους μου και επειδή ήταν βράδυ...
Σήμερα  το  πρωί  δεν  τόλμησα  να  ανεβώ  στη  ζυγαριά.. 
Η  κούραση  για  κάποιο  λόγο  συνεχίστηκε και  το  πρωί και  μόνο  τώρα  το  μεσημέρι  ένιωσα  πάλι  καλά..
Αυτό  ήταν..το  μάθημα  μου το  πήρα. Δωσ'μου  κούραση  και  έλλειψη  ύπνου  και τα  κιλά τα  παίρνω  μέχρι  να πεις  κύμινο. Σ'αυτές  τις  περιπτώσεις  είναι  καλύτερα  ν'ακούω  το  σώμα  μου και  να  πηγαίνω  για  ύπνο  και  όλα  τ'άλλα  γίνονται...


Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2012

Σοκολατένιο κεκάκι με κίτρινη κολοκύθα …και μόνο με 1,5 πόντο το κομμάτι!


Καιρό τώρα έβλεπα τις κίτρινες κολοκύθες στο σούπερ-μάρκετ να μου κλείνουν το μάτι.
Μέχρι στιγμής τις είχα δοκιμάσει μόνο σε κολοκυθόπιτα γλυκειά που φτιάχνει η μητέρα μου και μοιάζει πολύ με μπακλαβά. ¨όμως εγώ ήθελα κάτι πιο ελαφρύ….και η κολοκύθα ένιωθα ότι είναι πολύ ευέλικτο υλικό…αποφάσισα λοιπόν να κάνω ένα νηστίσιμο κέικ που έκανα συχνά παλιότερα και να αφαιρέσω εντελώς το λάδι. Το πείραμα πέτυχε ….δυστυχώς όμως οι κολοκύθες είναι στο τέλος τους πια και δεν προλαβαίνω να κάνω πολλούς πειραματισμούς…




2 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φλυτζάνι αλεύρι ζέας (ή ολικής)
6 κουταλιές σούπας κακάο
1 κουτ.γλυκού σόδα
1 φλυτζάνι στέβια κρυσταλλική
2 κουταλιές σούπας μέλι
10 κουταλιές σούπας κίτρινη κολοκύθα πολτοποιημένη
1 σφηνάκι κονιάκ
2 βανίλιες
Ξύσμα 1 πορτοκαλιού (ακέρωτου φυσικά)
1 κουταλιά ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα

Καταρχήν πρέπει να πολτοποιήσουμε την κολοκύθα. Τον τρόπο τον πήρα από το syntagespareas.gr σε κάποια συνταγή για κολοκυθομάφινς αν θυμάμαι καλά. Καθαρίζουμε την κολοκύθα από τα σπόρια και την κόβουμε λεπτές φέτες.Τις τυλίγουμε πρώτα σε λαδόχαρτο και μετά σε αλουμινόχαρτο και τις βάζουμε σε ένα ταψάκι στον φούρνο στους 200 για ½ ώρα περίπου. Όταν τις βγάλουμε τις αλέθουμε στο μουλτι και  πολτός μας είναι έτοιμος.
Για το κέικ απλά χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ.
Ντύνουμε μια φόρμα με λαδόχαρτο, ρίχνουμε μέσα το μίγμα και ψήνουμε για 30-40 λεπτά στους 180.
Όταν βγάλουμε το κεικ περιμένουμε λίγο να κρυώσει και μετά αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Βγαίνει γύρω στις 24 λεπτές φέτες , καθεμία υπολογίζεται για 1,5 πόντο μόνο.
Η κίτρινη κολοκύθα μας βοηθάει ώστε ν υποκαταστήσει το λάδι που δεν υπάρχει σ’αυτή την συνταγή και που όσο υγιεινό κι αν είναι θα μας ανέβαζε τους πόντους στους 4-5 το κομμάτι.

Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012

Μμμμμμ….μυρωδάτη κόκκινη σάλτσα με κιμά και μπαχαρικά!


Ο χειμώνας πάντα με κάνει να φοράω την ποδιά μου και να ευχαριστιέμαι τις ώρες που περνάω στην κουζίνα μου. Συνήθως κάνω πειραματισμούς μεταλλάσσω λίγο κάποιες συνταγές της μητέρας μου ή προσαρμόζω τις συνταγές που συναντώ στα δικά μου γούστα.
Σήμερα  ήθελα να φτιάξω κάτι με κιμά μοσχαρίσιο..κάτι σαν μπολονέζ αλλά λίιιιγο παραλλαγμένη.
Κι έτσι λοιπόν έφτιαξα την παρακάτω σάλτσα :


350gr κιμάς μοσχαρίσιος άπαχος
1 κρεμμύδι
1 καρότο
1 σκελίδα σκόρδο σε φέτες
1 φλυτζάνι ζωμό (εγώ έβαλα από κατσίκι αλλά μπορείτε να βάλετε απ ο,τι θέλετε έχει 0 πόντους)
1 φρέσκια ντομάτα στον τρίφτη
1 κουταλιά πελτέ
1 κουταλιά κέτσαπ
1 ξυλάκι κανέλλα
2 μπαχάρια
1 αστεροειδή γλυκάνισο
1κουταλάκι γλυκού τριμμένο κόλιανδρο
Αλατοπίπερο

Σε ένα φαρδύ τηγάνι ρίχνουμε λίγο νεράκι και αχνίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.Ρίχνουμε και τον κιμά και αρχίζουμε να τον σπάμε. Όταν αχνιστεί και ο κιμάς προσθέτουμε το καρότο και ανακατεύουμε καλά. Μετά «σβήνουμε» με την ντομάτα, τον πελτέ και το κέτσαπ και φυσικά ανακατεύουμε. Στο τέλος προσθέτουμε την κανέλλα, τα μπαχάρια, τον γλυκάνισο τον κόλιανδρο και το αλατοπίπερο. Βράζουμε για 20-30’ σε μέτρια φωτιά. Είναι τέλεια σάλτσα για ζυμαρικά! Και μην σας τρομάζει το γλυκάνισο, δίνει μία γλύκα, ένα άρωμα στην σάλτσα κάτι που το χρειάζεται αφού είναι όσο γίνεται διαιτητική!!
Βγαίνει γύρω στις 20 κουταλιές γεμάτες και κάθε κουταλιά έχει γύρω στον 1 πόντο! Οπότε αν χρειαζόμαστε 3 κουταλιές για τα ζυμαρικά μας είναι 3 πόντους η μερίδα!

Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012

Παγωτό μπανάνα! Μόνο με 1 πόντο!!


Καιρό έλεγα να δοκιμάσω μία συνταγή που είχα δει στο επίσημο site του weight watchers και νομίζω και σε κάποια άλλα παρόμοια και δεν το είχα κάνει.
Είμαι φαν των παγωτών ανεξάρτητα από τον καιρό. Άλλωστε ποτέ δεν το τρώω παγωμένο αλλά σε μία ημιρευστή κατάσταση κάτι σαν παγωμένη κρέμα δηλαδή.Ακριβώς όπως το παγωτό παρακάτω δηλαδή!
Πανεύκολο, νοστιμότατο και μόνο με ένα πόντο! Απίστευτο!


1 μπανάνα
4 κουταλιές σούπας φρέσκο ημιάπαχο γάλα
1 βανίλια
1 κουταλάκι μερέντα

Έχουμε βάλει πριν 2-3 ώρες στην κατάψυξη την μπανάνα σε κομματάκια. Την χτυπάμε στο μπλέντερ αρχικά με μία κουταλιά γάλα και την βανίλια και προσθέτουμε σταδιακά όλο το γάλα.
Αυτό ήταν! Έτοιμο!
Εγώ πρόσθεσα από πάνω και 1 κουταλάκι μερέντα και 1 κουταλάκι τριμμένο φουντούκι. Φυσικά μπορείτε να προσθέσετε ο,τι θέλετε φτάνει να το προσμετρήσετε στους πόντους.Τέλειο επιδόρπιο!

Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012

Κερασο..ψωμάκια ζέας με 3 πόντους!!

Δεν γίνεται...ένα γλυκό την εβδομάδα θα το φτιάχνω...προσαρμοσμένο βέβαια..


Οπότε λοιπόν, εχτές έφτιαξα ως συνήθως ψωμί που το χωρίζω και το φυλάω στην κατάψυξη για να έχω πάντα φρέσκο. Είναι όμως μέρες που μου είχε έρθει η όρεξη να φάω κάτι σε σταφιδόψωμο..έλα όμως που οι σταφίδες είχαν τελειώσει! Το μόνο που είχα στο σπίτι ήταν αποξηραμένα κεράσια και αποξηραμένα cranberries (σαν να λέμε βατόμουρα ή μύρτιλλα νομίζω).
Οπότε αυτοσχεδίασα!
Ορίστε λοιπόν τι έφτιαξα για το πρωϊνό μου:



1/3 δόσης ψωμιού με ζέα
2 κουταλιές μέλι
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
½ φλυτζάνι γάλα εβαπορέ
1 χούφτα αποξηραμένα κόκκινα φρούτα

Αφού φτιάξουμε την ζύμη την αφήνουμε να διπλασιαστεί περίπου σε όγκο. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το μέλι με το γάλα και το ξύσμα και όταν είναι έτοιμη η ζύμη μας ενσωματώνουμε. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα τόσο ώστε να πλάθεται καλά.Ζυμώνουμε λίγο ακόμα και προσθέτουμε τα φρούτα. Μοιράζουμε το μείγμα σε περίπου 9 φορμάκια μάφιν και τα αφήνουμε πάλι γύρω στο μισάωρο να διπλασιαστούν. Κατόπιν τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25’ στους 180.
Είναι τέλεια για πρωϊνό, ζεστά με λίγο βούτυρο ή μαρμελάδα, ή ακόμα και σκέτα αν κάνετε (ή λέτε ότι κάνετε δίαιτα όπως εγώ lol)
Υπολογίζω περί τους 3 πόντους έκαστο..(χωρίς την μαρμελάδα βέβαια!)
Καλή όρεξη!

Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2012

Απολογισμός μήνα..

...οχι δεν χάθηκα...ή μάλλον ναι..χάθηκα σε γεγονότα και στιγμές που με αποπροσανατόλισαν λιγάκι.. όμως να'μαι πάλι προσπαθώντας εδώ και καιρό να βρω την σειρά μου...

Ο απολογισμός του μήνα είναι -2,5 κιλά σταθερός εδώ και 2 εβδομάδες...σίγουρα θα μπορούσε να ήταν καλύτερα.. Αλλά τί να σου κάνει και το έρμο το τέρας της ζυγαριάς άμα εσύ τρως για βράδυ πατατάκια όπως εχτές, ή κουρκουμπίνια (που εντάξει αν φας μόνο 2-3 είναι απόλυτα οκ, αν φας όμως 13???).

Αδυναμίες τί να κάνουμε..ανάγκη να ικανοποιήσουμε άλλα συναισθήματα, χαζά υποκατάστατα της χαλάρωσης και της ξενοιασιάς όλα αυτά.

Τέλος πάντων συνεχίζω όπως και να'ναι - έτσι κι αλλιώς ο δρόμος είναι μακρύς- ας ελπίσω σε καλύτερες μέρες...Φιλιά!

Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012

Στριφτό μακαρονάκι με μπέϊκον και λαχανικά




...είναι αυτό που οι Αμερικάνοι λένε macaroni and cheese, και φυσικά δεν εννοούν τα δικά μας μακαρόνια αλλά το στριφτό μικρό μακαρονάκι. Εγώ βρήκα ένα που λέγεται Αμορόζο(είδος όχι μάρκα) αλλά υποθέτω οτι γίνεται και με πέννες και με κοφτό μακαρονάκι.

2 φλυτζάνια μαγειρεμένα ζυμαρικά
3 φέτες μπέηκον
2 κόκκινες πιπεριές φλωρίνης ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο'  
5-6 φρέσκα μανιτάρια πορτομπελο σε φετάκια
λίγο μπρόκολο(αν θέλουμε)
2 φρέσκιες ντομάτες σε κύβους
1 κουταλιά σούπας κέτσαπ
4 ελιές μαύρες σε φετάκια
1 καρότο σε φετάκια
Αλάτι-πιπέρι
30 γρ. κεφαλοτύρι

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι τσιγαρίζουμε το μπέηκον κομμένο σε κομματάκια χωρίς εξτρα λάδι . Προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε και τα μανιτάρια να τσιγαριστούν κι αυτά. Αν το φαγητό αρχίσει να πιάνει προσθέτουμε λίγο νεράκι (φυσικά αν είστε μερακλήδες σβήνετε και με λίγο κρασακι).προσθέτετε και όλα τα υπόλοιπα λαχανικά.
Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να βράσουν λίγο τα λαχανικά, πάντα με το απαραίτητο νεράκι τους.
Οταν η σάλτσα είναι έτοιμη παίρνετε ένα πυρεξάκι με  μία στρωμμένη λαδοκολλα και βάζετε μέσα τα ζυμαρικά ανακατεμένα με την σάλτσα (καλύτερα να τα έχετε απο πριν ανακατέψει στην κατσαρόλα).
Τρίβετε το τυρί από πάνω και βάζετε στον φούρνο στους 180 για 10'.

Σύνολο πόντων 11- μερίδες 2.

Καλή σας όρεξη!!

Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2012

Μερικός απολογισμός..


     Συμπληρώνω σχεδόν ένα μήνα μπλογκινγκ..και να πούμε σχεδόν ένα μήνα δίαιτα? Αναρωτιέμαι κι εγώ η ίδια αν πρέπει να το πω τις τελευταίες μέρες γιατί παρόλο που πήγαινα πολύ καλά στις αρχές, δυστυχώς για διάφορους λόγους ξέφυγα λιγάκι..
Η διατροφή είναι  μια χαρά…λειτουργεί και μάλιστα πολύ γρήγορα και πολύ αποτελεσματικά. 

 Νομίζω πως κάθε υπέρβαρος καταλαβαίνει αυτά που λέω πίσω από τις γραμμές. Υπάρχουν άλλοι λόγοι που δεν μπορεί κάποιος να κρατήσει ισορροπία στη διατροφή του. Κάτι που πολλοί άνθρωποι θεωρούν πανεύκολο, όλοι εμείς οι χοντρούληδες το βλέπουμε βουνό…και αν δεν έχεις μάθει να ζεις μ’ αυτά τα παραπανίσια κιλά, αν είναι αποτέλεσμα των τελευταίων 5 χρόνων, τότε κάθε μέρα που ζεις είναι ένας αγώνας να βρεις την ισορροπία σου με το φαγητό, με τον εαυτό σου, με την εμφάνιση σου, με τους άλλους..

…και δεν  έχεις πολύ συχνά επίγνωση της κατάστασης σου παρά μόνο αν πέσει καμμία φωτο ή κανένα βίντεο στα χέρια σου – όχι παλιό από τα καινούρια, να βγουν οι μπρατσάρες και οι γαμπάρες στη φόρα και να μην ξέρεις πού να κρυφτείς..

Το θετικό της υπόθεσης είναι ότι ενώ έκανα 4 μήνες να χάσω 2,5 κιλά (Ιούνιος-Οκτώβριος) έκανα  μόνο 1 για να χάσω άλλα 2,5. Το κακό είναι ότι θα μπορούσα να είχα χάσει παραπάνω..

Ελπίζω να ξαναβρώ τον ρυθμό μου, το παλεύω ποτέ δεν το βάζω κάτω..ξέρω ότι κάποια στιγμή θα τα καταφέρω..απλά θέλω να είναι σύντομα για να το χαρώ περισσότερο…

Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2012

Μαροκινό κοτόπουλο με ρύζι με δαμάσκηνα και σταφίδες


Κοιτάζοντας τις αναρτήσεις μου έιδα πως έχω ασχοληθεί πολύ με τα γλυκά-ίσως παραπάνω απ’ότι θα πρεπε- και λίγο σχετικά με το καθημερινό μας φαγάκι. Θα μου πείτε , μα καθημερινό φαγάκι είναι αυτό που μας παρουσιάζεις σήμερα?
Κι όμως είναι τόσο εύκολο που αξίζει τον κόπο. Έχει μειωμένες θερμίδες αφού είναι μόνο κοτόπουλο, ρύζι και ξερά φρούτα, δεν έχει καθόλου εξτρα λίπος παρά μόνο τα λιπαρά του κοτόπουλου που έτσι κι αλλιώς δεν τα αποφεύγουμε σε ένα φαγητό φούρνου ….και είναι πεντανόστιμο!! Και ίσως και λίγο εορταστικό!!




Μαροκινό κοτόπουλο με ρύζι με δαμάσκηνα και σταφίδες

1 κοτόπουλο
1,5 κουταλάκι κύμινο
1,5 κουταλάκι κανέλλα
1,5 κουταλάκι κόλιανδρο
Αλάτι/πιπέρι

2 φλυτζάνια ρύζι μπασμάτι ή jasmine
2 κουταλιές σταφίδες
6-7 δαμάσκηνα ξερά
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κρεμμύδι
Μαϊντανό
60gr κεφαλογραβιέρα σε κύβους


Σε μία γάστρα βάζουμε το κοτόπουλο αφού το έχουμε πρώτα αλείψει με τα μπαχαρικά και το αλατοπίπερο. Προσθέτουμε νεράκι και το ψήνουμε για 2 περίπου ώρες στους 180.
Εν τω μεταξύ σ’ένα κατσαρολάκι βάζουμε ένα ποτηράκι του κρασιού νερό και αχνίζουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τις πιπεριές και μετά 4,5 φλυτζάνια νερό και λίγο αλατάκι.Μόλις το νερό βράσει ρίχνουμε το ρύζι, τις σταφίδες και τα δαμάσκηνα καθώς και τον μαϊντανό. Το αφήνουμε να βράσει για 5-6 λεπτά. Κατόπιν αφού έχει τραβήξει τα περισσότερα υγρά το προσθέτουμε μέσα στην γάστρα(χωρίς καπάκι πια) 10’ πριν σβήσουμε το φαγητό έτσι ώστε να βράσει λίγο ακόμα το ρύζι.΄Προσθέτουμε και το τυρί.Αν χρειαστεί κι άλλο νεράκι προσθέτουμε(ζεστό φυσικά). Όταν περάσουν τα 8-10’σβήνουμε και αφήνουμε το φαγητό στο φούρνο να τραβήξει τα υγρά του με μισάνοιχτη την πορτούλα.Αν έχει πολλά υγρά το αφήνουμε να ψηθεί 5’ ακόμα.

Κάθε μερίδα με 150γρ κοτόπουλο (χωρίς πέτσα) και 4κουταλιές σούπας ρύζι και λίγο τυράκι= 9 πόντοι.
Καλή μας όρεξη!

Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2012

.....Sokolata!!!




Από τότε που ξεκίνησα δίαιτα συμπάθησα την σοκολάτα! Οξύμωρο έτσι? Αν με ρωτάγατε πριν, θα προτιμούσα γλυκά με αμύγδαλα, βανίλια, φρούτα...όχι οτι τώρα δεν μ' αρέσουν βέβαια...
...αλλά προτιμώ την σοκολάτα!! Προσέξτε όμως...όχι την σοκολάτα του σούπερ μάρκετ ούτε καν αυτήν του deli την πιο ψαγμένη, την "κουλτουριάρα"...μόνο την δική μου σοκολάτα!!!
Πρόσφατα δημοσίευσα μια συνταγή για μερέντα..Σύντομα θα δημοσιεύσω κι άλλη..
...ήρθε όμως η ώρα να σας πω μία συνταγή για πλάκα σοκολάτα... ναι κι όμως...χωρίς πλάκα! με ένα ελαφρύ άρωμα καρύδας και λίγο πικρούτσικη!

Ιδού λοιπόν:



½ φλυτζάνι κακάο
4 κουταλιές λάδι καρύδας
1(ή 2 αν δεν σας αρέσει η πικρή σοκολάτα ) κουταλιά μέλι


Ανακατεύουμε το μέλι με το λάδι καρύδας πολύ καλά. Προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε. Το απλώνουμε σε λαδόχαρτο και το βάζουμε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη. Φυσικά μπορούμε να προσθέσουμε καβουρντισμένα αμύγδαλα ή φουντούκια, αποξηραμένα φρούτα ή ακόμα και κονιάκ ή χυμό πορτοκάλι.(Αυτό το τελευταίο δεν το έχω κάνει ακόμη αλλά μια δοκιμή θα μας πείσει)
Σύνολο πόντων 9,5

Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2012

Πράσινη σαλάτα με φασόλια , μέλι και μουστάρδα


…λοιπόν…να σας πω τι έπαθα τις τελευταίες 3 μέρες…
 Σε μία κρίση επιπολαιότητας πηγαίνοντας στον χασάπη αγόρασα έτοιμα μπιφτέκια…..γυρίσαμε σπίτι και τα’ψησα στο γκριλ ως αποτέλεσμα ενός γενικότερου τρεξίματος και έλλειψης χρόνου.
Αυτό έγινε προχτές……
τα μπιφτέκια ήταν φουλ στο αλάτι και στο λίπος….
έφαγα 1,5 μπιφτεκάκι…..
δεν σκέφτηκα…..
και την άλλη μέρα βγήκε το τέρας και με κατασπάραξε!

Oh, yes!! Μέσα σε 1 ημέρα είχα πάρει 1,5 κιλό! Ναι κι όμως! Το αλάτι έιχε κάτσει σε κάθε κύταρρο του σώματος μου και μου χαμογελούσε εκδικητικά!! Κατακράτηση υγρών, αν γνωρίζετε! Τρελή όμως! Δεν μου χώραγε η βέρα!
Παθαίνοντας λοιπόν σοκ αποφάσισα να περιοριστώ σε σαλατούλα και πολύ νερό (δεν μου λειψε βέβαια και το γλυκάκι με μερέντα) και άρχισα σιγά σιγά να επανέρχομαι…το θέμα είναι ότι μου  έριξε την ψυχολογία, με έκανε να αισθανθώ χάλια κι όλα αυτά για ένα άθλιο αλατομπίφτεκο γεμάτο συντηρητικά!

Στα πλαίσια οπότε της «αποτοξίνωσης» να και μία σαλατούλα..



Μαρούλι
Ρόκα
Φρέσκο κρεμμυδάκι
Άνηθο
1 τόνος στο νερό
4 κουταλιές νερόβραστα φασόλια
30 γρ πικάντικη γραβιέρα

Σάλτσα
1 κουταλιά μουστάρδα
1 κουταλιά ξύδι
1 κοφτή κουταλιά μέλι
Αλάτι

Κόβουμε με το χέρι το μαρούλι. Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ρόκα, κρεμμυδάκι και άνηθο. Χτυπάμε την σάλτσα στο μπλέντερ και την προσθέτουμε. Κατόπιν τα φασόλια, τον τόνο και μετά την γραβιέρα χοντροτριμμένη. Ανακατεύουμε καλά…και καλή και υγιεινή μας όρεξη! Είναι αρκούντως χορταστικό!

Σύνολο πόντων 7,5 / μερίδες 2 (ή μία αν πεινάτε πολύ)

Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2012

Σοκολατένιες μπουκίτσες με μερέντα, μπισκότα και αμύγδαλα





1 δόση μερέντα
1 κουταλιά κονιάκ
1 κουταλάκι αγαρ-αγαρ*
5 μπισκότα ολικής
7 αμύγδαλα ασπρισμένα, χοντροκομμένα και καβουρδισμένα

Βάζουμε την μερέντα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα (προσοχή κολλάει εύκολα) μέχρι να αρχίσει λίγο να κοχλάζει. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει προσθέτουμε το αγαρ-αγαρ και σβήνουμε την φωτιά. Ανακατεύουμε συνέχεια για περίπου 3-4 λεπτά. Το κατεβάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.Οταν κρυώσει προσθέτουμε το κονιάκ, τα μπισκότα και τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε.
Το απλώνουμε σαν κορμουδάκι σε μία λαδόκολλα και το τυλίγουμε σφιχτά. Το βάζουμε στην κατάψυξη για 4-5 ώρες τουλάχιστον.Κατόπιν το βγάζουμε και το κόβουμε σε φετούλες-μπουκίτσες.

Σύνολο πόντων 15 - βγαίνουν γύρω στις 18 κομμάτια, οπότε 3 κομμάτια είναι 2,5 πόντοι. 

*το αγαρ αγαρ όπως έχω αναφέρει και σε αλλο ποστ είναι πηκτικό  μέσο από φύκια που μπορεί να αντικαταστήσει το κορν φλάουρ ή το αλεύρι με 0 πόντους (ή θερμίδες).

Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2012

Επιδόρπιο με κρέμα σοκολάτα με αγαρ-αγαρ, μπισκότο και ρόδι



2 φλυτζάνια γάλα εβαπορέ 4%
1 κουταλιά κακάο
2 κουταλάκια στέβια κρυσταλλική 
ξύσμα από μισό πορτοκάλι
1 κουταλάκι αγαρ-αγαρ

3 μπισκότα ολικής 
1 κουταλιά μαργαρίνη

1/2 μήλο,1/2 μπανάνα , λίγο ρόδι και κανέλλα.

Βάζουμε γάλα με το κακάο και το αγαρ-αγαρ στην φωτιά να πάρει μία βράση.Ανακατεύουμε καλά και κατεβάζουμε.Προσθέτουμε την στέβια και το ξύσμα.
Εν τω μεταξύ έχουμε θρυμματίσει τα μπισκότα στο μπλέντερ με τη μαργαρίνη.

Μοιράζουμε το μπισκότο σε 2 μπωλ.Προσθέτουμε την κρέμα και από πανω τα φρούτα με λίγο κανέλλα. Η κρέμα με το αγαρ-αγαρ θα πήξει αφού κρυώσει μην σας ανησυχεί.

Το αγαρ-αγαρ είναι υλικό που χρησιμοποιείται στην ασιαστική κουζίνα, προέρχεται από φύκι και ειναι πηκτικό υλικό αντί για ζελατίνη.

Σύνολο πόντων 6/μερίδες 2

Κυριακή, 4 Νοεμβρίου 2012

Σαλάτα με ρόδι, κρουτόν από ζέα και γραβιέρα


Σαλάτα με ρόδι, κρουτόν από ζέα και γραβιέρα



Μαρούλι
Ρόκα
Φρεσκο κρεμμυδάκι
Ανηθο
1 κόκκινη πιπεριά σε κύβους

30 γρ γραβιέρα πικάντικη σε «φλούδες»
Σποράκια από ¼ του ροδιού
1 φέτα ψωμί ζέας φρυγανισμένο και κομμένο σε κυβάκια

Σάλτσα
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κουταλιά μέλι
1 κουταλιά μπαλσάμικο

Κόβουμε με τα χέρια το μαρούλι.Προσθέτουμε την ρόκα,το κρεμμυδάκι και τον άνηθο ψιλοκομμένα καθώς και την πιπεριά. Βάζουμε τα υλικά της σάλτσας σε ένα γυάλινο βαζάκι και τα χτυπάμε καλά. Περιχύνουμε την σαλάτα. Προσθέτουμε από πάνω τα κρουτόν. Ανακατεύουμε καλά. Κατόπιν προσθέτουμε την γραβιέρα και τέλος το ρόδι.
Ελαφρύ και νόστιμο!
Δεν σας μύρισε Χριστούγεννα???

Σύνολο πόντων 8

Κι όμως..τα κατάφερα και μπήκα!!

Καλημέρα και καλή Κυριακή να έχουμε!


Πολύτρέξιμο αυτές τις ημέρες..λίγος χρόνος δυστυχώς για να προσέξω 100% την διατροφή μου, έχω και ένα περιποιημένο κρύωμα....ΑΛΛΑ...παρόλο που μάλλον έχω μέινει στάσιμη (θα σας πω την Τετάρτη στο επίσημο ζύγισμα), δοκίμασα ένα παντελόνι UK14 (ναι κι όμως) που όταν έκλεινε το φερμουάρ γινόμουνα μπλε-κόκκινη-μωβί!! και μου  κανε..μου κάνει!!το φοράω αυτή την στιγμή και δεν με ενοχλεί ούτε πάει ν'ανοίξει το φερμουάρ από την απελισία του όπως έκανε παλιά!
Οτι είχα πέσει νούμερο το είδα από την πρώτη στιγμή (από 18 μπήκα στο 16) όμως με το περπάτημα χάνεις πόντους γι'αυτό κατάφερα και μπήκα στο 14 (βέβαια είναι από τα άνετα 14άρια ).
Ακόμα και εγώ που με βλέπω κάθε μέρα βλέπω διαφορά, ειδικά στο κάτω μέρος του σώματος...το περπάτημα  είναι για μένα η μόνη άσκηση που μου ταιριάζει...το γυμναστήριο το βαριέμαι...βόλλευ, μπάσκετ με κουράζουν ακόμα αρκετά (πρέπει πρώτα να χάσω καποια κιλακια)..
Ανεπίσημα να σας πω πως προχτές που ζυγίστηκα είδα ακόμα μια μικρή απώλεια 600γρ. αλλά επειδή χτες ήμουν έξω κι έκανα αρκετές παρασπονδίες πολύ φοβάμαι οτι τα ξαναπήρα πίσω..
Επίσης χτες έφτιαξα προφιτερόλ 

όμως επειδή δεν μέτρησα πόντους δεν το παρουσιάζω ακόμα..φυσικά τρώω λίγο - λίγο και φυσικά είναι φτιαγμένο με την μερέντα που έχω αναφέρει και με στέβια..

Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2012

Ψωμί ζέας! Απλό αλλά τόσο νόστιμο!


Για την ζεα ή ζειά σας έχω ξαναμιλήσει.
Για το οτι φτιάχνω το δικό μου ψωμί επισης.
Με την διατροφή των weight watchers κάθε φέτα 50γρ είναι 2 πόντοι, επομένως δικαιούμαι μπορεί και 4 φέτες την ημέρα.
Ηρθε λοιπόν η ώρα να σας παρουσιάσω το ψωμάκι μου με αλεύρι ζέας!




Ψωμί με ζέα

400γρ νερό
400γρ αλέυρι ζέας
300γρ κίτρινο αλεύρι
2 φακελάκια μαγιά ξερή
Αλάτι
2 κουταλιές λάδι

Σ’ένα μπωλ βάζουμε το νερό (χλιαρό), το λάδι, το αλάτι και την μαγιά και το αφήνουμε στην άκρη για 10’.
Μετά από 10’ βλέπουμε ότι έχει κάνει φυσαλίδες, οπότε έχει ενεργοποιηθεί η μαγιά και σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι.Ζυμώνουμε καλά. Το βάζουμε σε μία σακούλα τροφίμων, κάνουμε 2-3 τρυπούλες κοντά στο άνοιγμα, στο πάνω μέρος και το βάζουμε στην συντήρηση του ψυγείου για 3 ώρες. Θα δείτε οτι θα διπλασιαστεί σε όγκο. Αφού διπλασιαστεί το ζυμώνουμε σε  φρατζόλα και την βάζουμε σε ταψί ή φόρμα για φρατζόλες με λαδόχαρτο. Την αφήνουμε σκεπασμένη σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί.
Κατόπιν την φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς.

Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2012

Τονοσαλάτα με φαντασία!


Καλό μήνα με......

Τονοσαλάτα με φαντασία!



100γρ.τόνος σε νερό
Μαρούλι
Ρόκα
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
Άνηθο
2-3 μέτριες βρασμένες πατάτες
30γρ. γραβιέρα πικάντικη

1 κουταλιά λάδι
Αλάτι
1 κουταλιά βαλσάμικο ξύδι

3 κουταλιές μαγιονέζα
1 κουταλιά κέτσαπ

Κόβουμε το μαρούλι χοντρά κομμάτια με το χέρι για να μην χάσει και τις βιταμίνες του. Ψιλοκόβουμε την ρόκα, τον άνηθο και το κρεμμυδάκι και τα προσθέτουμε. Χτυπάμε σε ένα βαζάκι το λάδι, το ξύδι και το αλάτι και περιχύνουμε την σαλάτα. Ανακατεύουμε καλά.
Σ’ένα άλλο μπωλ βάζουμε τις πατάτες κομμένες με το κουτάλι ακανόνιστα. ρίχνουμε λίγο λεμόνι αν θέλουμε.
Κόβουμε την γραβιέρα σε κυβάκια.
Ανακατεύουμε σ’ένα βαζάκι την μαγιονέζα με το κέτσαπ.
…και συναρμολογούμε..
Πρώτα βάζουμε την πράσινη σαλάτα. Από πάνω τις πατάτες, μετά προσθέτουμε την γραβιέρα και από πάνω τον τόνο. Στο τέλος περιχύνουμε με την μαγιονέζα-κέτσαπ. Λίγο πριν κάνουμε έφοδο ανακατεύουμε καλά να πάνε παντού τα υλικά.
Είναι τέλειο πιάτο, πολύ χορταστικό για βραδυνό ή για ένα γρήγορο μεσημεριανό με προοπτική εξόδου το βράδυ!

Σύνολο πόντων 12