Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Ζουμερη σοκολατοπιτα με φυστικια και χαρουπαλευρο

...ποιός είπε οτι η δίαιτα δεν θέλει καλοπέραση; και χωρίς συνέπειες βέβαια...
...η σοκολατόπιτα αυτή είναι με στέβια 95% αλλά μπορεί κάποιος να την αντικαταστήσει με μέλι φυσικά.. Είναι πολύ ζουμερή και την επόμενη μέρα αν την βάλουμε στο ψυγείο είναι ακόμα καλύτερη...Για να μην σας πω πως είναι καλύτερα να την φτιάξετε απ το βράδυ και να την γευτείτε το πρωί παγωμένη με λίγη σαντιγύ..
H συνταγή είναι προσαρμοσμένη από το site http://www.lowcarblife.org 



130 γρ μαργαρίνη ή βούτυρο λιωμένο
15γρ χαρουπάλευρο
15 γρ κακάο
3 αυγά
2 κοφτές κουταλιές στέβια 95%
1 βανίλια
30 γρ.φυστίκια ψιλοαλεσμένα
1/2 φλ βραστό νερό

Ανακατεύουμε το χαρουπάλευρο, το κακάο την μαργαρίνη και το νερό πολύ καλά και κρατάμε 1/2 φλ. απ το μίγμα (το βάζουμε στο ψυγείο).
Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα. Χτυπάμε τους κρόκους με την στέβια, την βανίλια και το μπέηκιν, προσθέτουμε τα φυστίκια και το ενσωματώνουμε στο μίγμα με το κακάο.
Προσθέτουμε και την μαρεέγκα ανακατεύοντας απαλά από κάτω προς τα πάνω.
Ψήνουμε στους 180 για 25 περίπου λεπτά
Όταν βγει το περιχύνουμε με το "σιρόπι" που φυλάξαμε στο ψυγείο.
Χωρίζουμε σε 8 κομμάτια, κάθε κομμάτι έχει 140 θερμίδες, 13 γρ λιπαρά και 2,14γρ. υδατάνθρακες.

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Τηγανίτα με ανθότυρο

Τον τελευταίο καιρό όπως ίσως έχετε παρατηρήσει ποστάρω συνταγές  χαμηλών υδατανθράκων που δοκιμάζω τελευταία , ουδόλως νηστίσιμες βεβαίως αλλά πολύ χρήσιμες σε όσους κάνουν low carb διατροφή..


 Η αλήθεια όμως είναι οτι διαβάζοντας τα νέα από άλλα φιλικά μπλογκ οτι ο google θα κλείσει το blogger του (αν κάνω λάθος διορθώστε με), ξενέρωσα λιγάκι...Δηλ. τί ξενέρωσα , χαλάστηκα πολύ.. Στο μπλογκ της Αχτίδας διάβασα οτι πρέπει να έχεις facebook για να φτιάξεις καινούριο μπλογκ, το οποίο εγώ δεν έχω και αλήθεια δεν με ενδιαφέρει να έχω..
Επίσης δεν νομίζω να  έχω τον χρόνο  να στήσω πάλι το μπλογκ μου από την αρχή-εδώ ούτε καλά καλά ανάρτηση δεν προλαβαίνω να κάνω....
Τέλος πάντων, χαλάστηκα πολύ σας το είπα, ε;

Και κατι αλλο ασχετο...δεν ξερω αν συμβαινει σε καποιον απο εσας.
Βλεπω τακτικα τωρα τελευταια στα εισερχομενα οτι καποιος εκανε σχολιο σε ενα ποστ με βραβειακι που ειχα παρει στο παρελθον.
Ειναι στα αγγλικα, λεει καθε φορα ασχετα και προτρεπει να επισκεφθω την ιστοσελιδα του michael kors η κ ατι τετοιο...
Φυσικα κανω delete αλλα το περιεργο ειναι πως το σχολιο δεν εμφανιζεται στο μπλογκ μου αλλα μονο στον λογαριασμο mail. Δεν μου εχει ξανασυμβει αυτο με αλλα σχολια..ειναι τωρα κανενας μηνας και εχω λαβει 4-5 τετοια μηνυματα απο τον ιδιο αποστολεα.
Αny ideas?

Στο θέμα μας τώρα.
Η τηγανίτα αυτή είναι μία ιδέα για πρωινό για να ξεφύγουμε λίγο από τις αλμυρές ομελέτες που πολύ νόστιμες είναι βεβαίως αλλά κάποια στιγμή βαριέσαι..Είναι βέβαια πολύ απλή όπως όλες οι συνταγές low carb.

30γρ ανθότυρο
1 αυγό
1 κουταλάκι στέβια
1 βανίλια
κανέλλα

1/2 κουταλάκι βούτυρο
1/2 κουταλάκι κανέλλα

Χτυπάμε στο μιξεράκι τα πρώτα υλικά και τα τηγανίζουμε σαν ομελέτα σε μικρό τηγανάκι. Βγάζουμε από το τηγάνι την ομελέτα και προσθέτουμε το βούτυρο ίσα ίσα να λιώσει. Προσθέτουμε την στέβια και κατεβάζουμε. Περιχύνουμε την ομελέτα και προσθέτουμε έξτρα κανελλίτσα κατα προτίμηση..
Απλό αλλά αρκετά γευστικό και χορταστικό..

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Ιδέες γάλακτος...στην πράξη!!

Πριν λίγο καιρό είχα ζητήσει τις ιδέες σας για να αξιοποιήσω τα κουτιά εβαπορέ που έληγαν μέσα στο μήνα σε αυτήν εδώ την ανάρτηση.
Είχα υποσχεθεί πως αυτά που θα φτιάξω θα τα παρουσιάσω..
Ήρθε λοιπόν η ώρα που το γαλατάκι μεταμορφώθηκε σε κρεμούλες αλμυρές και γλυκές, συνδυάστηκε με λαχανικά , τυριά, σοκολάτα και καταναλώθηκε...και τα περισσότερα από αυτά στο Σαββατοκύριακο της Τυρινής κατά σύμπτωση! (δεν μπορείτε να πείτε ..το'χω το μεταφυσικό λιγάκι! Μόνο πότε θα αδυνατίσω δεν ξέρω!)

Αρχίζουμε λοιπόν


Fusilli α λα κρεμ με μανιτάρια και ροκφόρ


Κλασσικό και αγαπημένο γλυκό ψυγείου με άνθος αραβοσίτου και άσπρη σοκολάτα



Σουφλέ με κοφτό μακαρονάκι , ελιές και λαχανικά

Τα πρώτα δύο τα έφτιαξα δύο φορές μέσα στην εβδομάδα.
Επίσης τυρόπιτα με σταφίδες και κασέρι (που δεν έβγαλα φωτογραφία)

Σας ευχαριστώ όλους για τις πολύτιμες ιδέες σας!

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Σπιτικός γύρος κοτόπουλο

...Φταίει η κρίση; φταίνε ολα αυτά που ακούμε για τα αντιβιοτικά και τις ορμόνες και τα καημένα τα αλογάκια; φταίει η low carb διατροφή που προσπαθώ να κάνω; 
Είναι ολα αυτά και πολλά άλλα μαζί...όπως το οτι όσες φορές κάνω το λάθος να παραγγείλω γύρο απ εξω δεν μπορούσα να το φάω γιατί ήταν σαν πλαστικό...μέχρι που κάποιος μου είπε οτι αγοράζουν ετοιμους κατεψυγμένους γύρους από την....Κίνα!!! Ελεος πια!


Οπότε είπα να δοκιμάσω να φτιάξω μόνη μου...Την ιδέα την πήρα απο την εκπομπή της Ελένης Ψυχούλη στον Σκαι...Εχουμε λοιπόν..




1 στήθος κοτόπουλο
ρίγανη
αλάτι-πιπέρι 
πάπρικα
κάρυ
(ή ειδικό μίγμα για κοτόπουλο που έχουν στα μπαχαρικά)
2 κουταλιές ελαιόλαδο

Βολεύει αν έχουμε το κοτόπουλο στην κατάψυξη  Το βγάζουμε για 1-1,5 ώρα και αφού ξεπαγώσει ελαφρά, με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε πολύ λεπτές φετούλες.
Πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά και το λάδι και βάζουμε στο ταψάκι (όπως είναι παγωμένο) και στον φούρνο στους 200 για 1 ώρα περίπου. (εγώ πρόσθεσα και λίγο νεράκι για να μην κολλήσει).
Το παρακολουθούμε να μην καεί και το γυρνάμε 1-2 φορές.

...αυτό ήταν! Καλή σας όρεξη!

Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Σουφλέ με κοφτό μακαρονάκι , ελιές και λαχανικά

Είναι η πρώτη συνταγή που έγινε από τις συνταγές για να αξιοποιήσω το εβαπορέ που μου περισσεύει για σήμερα της Τυρινής  (εντάξει έχει και λίγο ζαμπόν για το μεγάλο "παιδί" της οικογένειας).
Η συνταγή είναι της μητέρας μου αλλά την έχω αλλάξει κάπως σύμφωνα με τα δικά μας γούστα.
Το κοφτό μακαρονάκι θα σας εκπλήξει...εγώ τρελάθηκα με το πώς έδεσε με τα υπόλοιπα υλικά γιατί το έχω συνηθίσει μόνο με χταπόδι και εκεί δεν το τρώω..
Καλή Σαρακοστή λοιπόν να έχουμε και καλή Καθαρή Δευτέρα!




250 γρ κοφτο μακαρονακι βρασμένο
1 φλ. κασέρι τριμμένο
1/2 φλ.φέτα τριμμένη
1 φλ.αρακάς
1 κρεμμύδι ψιλοκομμενο
2/3 φλ καλαμποκι
1/3 φλ. ελιές ψιλοκομμένες
2 κουταλιές κέτσαπ
1 κόκκινη και 1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένες
1/2 φλ.ζαμπον σε κυβακια
1 φλ.γάλα εβαπορέ
1 αυγό
ρίγανη
δυόσμο
αλάτι-πιπερι


Σωτάρουμε το κρεμμύδι σε λίγο λάδι και προσθέτουμε τις πιπεριές. Αφού σωταριστούν ελαφρά προσθέτουμε τον αρακά, το καλαμπόκι, το αλάτι-πιπέρι και τα μυρωδικά. Χαμηλώνουμε την φωτιά, κλείνουμε το καπάκι και τα αφήνουμε λίγο να μαλακώσουν.
Μέσα σ'ενα πυρέξ ανακατεύουμε τα βρασμένα ζυμαρικά, τις ελιές, το ζαμπόν,το κέτσαπ, τα σωταρισμένα λαχανικά και τα τυριά.
Χτυπάμε με το μιξεράκι το αυγό με το γάλα και περιχύνουμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο γαι 20-30' στους 180.


Σημ. Δεν είναι low carb δυστυχώς, εγώ περιορίστηκα μόνο σε μία κουταλιά....

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Ιδέες ....γάλακτος!!!

Οπως λέμε καραμέλες γάλακτος....καμμία σχέση!
..οχι...δεν θα σας δώσω ιδέες γάλακτος (αν υπάρχει αυτή η έκφραση)...ζητάω ταπεινά τις δικές σας!



Ναι, ναι...τις δικές σας ιδέες για το πώς να αξιοποιήσω 6 κουτιά γάλα εβαπορέ που λήγει αυτό τον μήνα .... Τα είδα σήμερα και έπαθα πανικό! Θα μου πεις άλλες οικογένειες δεν έχουν γάλα για το παιδί τους κι εσύ έπαθες πανικό; Σκέφτηκα να τα αφήσω στα καρότσια του σούπερ-μάρκετ για τις οικογένειες που έχουν ανάγκη αλλά μέχρι να φτάσουν στο νοικοκυριό τους θα έχουν σίγουρα λήξει...

Γι'αυτό και ζητάω την βοήθεια σας!

Συνταγές με γάλα εβαπορέ δηλαδή, αλμυρές ή γλυκές, και αν μπορούν να μπουν και στην κατάψυξη ακόμα καλύτερα! Οχι διαιτητικές (έτσι κι αλλιώς θα απευθύνονται σε όλη την ευρύτερη οικογένεια, όχι μόνο σε μένα) απλά να περιέχουν αρκετό γάλα για να φύγει γρήγορα!



Σκέφτηκα το παστίτσιο..οκ..την μπουγάτσα...οκ..το γαλακτομπουρέκο...(είχα φτιάξει πριν λίγες μέρες η χαζή χωρίς να δω το απόθεμα που είχα, και δεν θέλω να ξαναφτιάξω τόσο σύντομα)...
Αλλο;

Σας υπόσχομαι να ανεβάσω φωτό όσων φαγητών και γλυκών φτιάξω από τις ιδέες σας!!


Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Κόκκινες πιπεριές ...της χόρτασης!



5 κόκκινες πιπεριές μεγάλες
250γρ. κιμάς μοσχαρίσιος άπαχος
1/2 φλ. φέτα τριμμένη
1 ντομάτα τριμμένη
1 αυγό
1/3 φλ.λάδι
ρίγανη - δυόσμο
αλάτι-πιπέρι

Ανοίγουμε τις πιπεριές όπως στα γεμιστά και βγάζουμε τα σπόρια.
Αναμειγνύουμε τα υπόλοιπα υλικά (μπορούμε να το έχουμε κάνει από πριν έτσι ώστε να αναμειχθούν καλύτερα οι γεύσεις).
Γεμίζουμε κάθε πιπεριά με το μίγμα του κιμά.
Περιχύνουμε με περίπου άλλο 1/3 φλ. λάδι και 1/2 φλ.νερό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 1 ώρα περίπου σκεπασμένες αρχικά με μία λαδόκολλα και προς το τέλος ξεσκέπαστες.

Υδατάνθρακες ανά πιπεριά : 8 γρ.

Με το ίδιο μίγμα του κιμά τύλιξα και μελιτζάνες. Αφού τις αλάτισα και τις άφησα σε μία λεκάνη για 1 ώρα περίπου, τις ξέπλυνα, τις έστυψα καλά και τις έκοψα σε φέτες.
Τύλιξα σε κάθε φέτα ένα κιμαδάκι και τα έβαλα σφιχτά-σφιχτά σε ταψάκι. Απο πάνω έριξα μία απλή σάλτσα ντομάτας και έψησα για 1 ώρα περίπου.

Υδατ. ανα μελιτζανάκι: 5.5 γρ.

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Γαλοπούλα ρολό με δαμάσκηνα και φέτα




1.200 γρ. γαλοπούλα στήθος
10 δαμασκηνα ψιλοκομμένα
4 κουταλιές φέτα τριμμένη
3 κουταλιές μουστάρδα
λίγο λάδι
αλάτι-πιπέρι

Ανοίγουμε το στήθος της γαλοπούλας έτσι ώστε να μπορούμε να το τυλίξουμε ρολό.
Απλώνουμε πρώτα την μουστάρδα, κατόπιν την φέτα και τέλος τα δαμάσκηνα.
Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά. Τυλίγουμε ρολό και το περνάμε σε διχτάκι ή το δένουμε με σπάγγο μαγειρικής (όχι πλαστικό εννοώ).Αλατοπιπερώνουμε και εξωτερικά. περιχύνουμε με λίγο λαδάκι (γύρω στο 1/3 φλυτζανιού).
Συμπληρώνουμε με λίγο νεράκι και ψήνουμε σκεπασμένο στους 180 για 1,5 ώρα περίπου. Προς το τέλος του ψησίματος ξεσκεπάζουμε για να πάρει χρώμα.

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Πίτσα μαργαρίτα χωρίς αλεύρι!

Λοιπόν...η απόφαση επάρθη.. Για κάποιο διάστημα σταματώ τα ww που όντως με βοήθησαν να χάσω λίγα κιλάκια και αλλάζω τακτική μήπως επιταχύνω λίγο τον ρυθμό απώλειας..
Η δίαιτα των ww είναι πολύ καλή απλα εγώ κάποιες φορές ξέφευγα λίγο..
Βλέποντας λοιπόν το καλοκαιράκι να μου χαμογελάει από μακριά είπα να ακολουθήσω πιο δραστική διατροφή και να μειώσω την πρόσληψη υδατανθράκων σε 20-50γρ την ημέρα.
Επομένως έκοψα ψωμί, αλεύρι, ζυμαρικά και ζάχαρη. Επίσης μείωσα πάρα πολύ τα φρούτα (αλλά αυτό προσωρινά). Μέσα στην 1η εβδομάδα εχασα 2 κιλά που όμως υποθέτω πως ήταν και υγρά. Τώρα διανύω την 2η εβδομαδα αλλά έχω λίγο κολλήσει..(παίζουν κι άλλοι λόγοι βέβαια)

Επίσης να ευχαριστήσω την Evi από την οδύσσεια και την Σοφία από το sofeto που μου έδειξαν κι άλλον ένα δρόμο..(κάτι που μου το'λεγε βέβαια κι η γιατρός μου και το φιλικό μου περιβάλλον χρόνια αλλά φοβόμουν να το κάνω, να κόψω δηλ τους υδατάνθρακες).
Συνεπώς οι συνταγές που θα ακολουθούν θα είναι προσαρμοσμένες σ'αυτό το μοντέλο διατροφής..


και ξεκινάω με ...πίτσα! (ε δεν τρώγομαι πια , ε;)


Είναι πολύς καιρός που θέλω να δοκιμάσω αυτή την πίτσα...κυκλοφορεί στα αμερικάνικα μπλογκ κατα κόρον και όλοι την εκθείαζαν..
Είναι πίτσα low carb, ιδανική για όσους έχουν θέμα με τους υδατάνθρακες και χορταίνει!
Το κύριο συστατικό της είναι το...κουνουπίδι! 
Θα σας πω οτι το κουνουπίδι εγώ δεν το τρώω...δηλ. συγγνώμη αλλά...μπλιαχ...
Φέτος όμως που προσπαθώ να καταλάβω τί γίνεται με το σώμα μου και με τα κιλά που κουβαλάω τα τελευταία χρόνια άρχισα να δοκιμάζω και πράγματα που παλιά ούτε να τα βλέπω...
Η πρώτη μου απόπειρα με το κουνουπίδι ήταν τα σπαγγέτι με σάλτσα τυριού...έκπληξη που ομολογώ οτι 
1ον... παραδόξως μου άρεσαν
και 2ον...ήταν πολύυυυ χορταστικά...

Οπότε είπα why not? πίτσα με βάση το κουνουπίδι....


Το πρώτο βασικό πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να πάρετε το άσπρο μέρος του κουνουπιδιού και να το αλέσετε στο μούλτι να γίνει σαν τραχανάς. Αν το αλέσετε όλο θα βγει πολύ (εγώ το μοίρασα σε σακουλάκια στην κατάψυξη, αλλά επειδή το κάνω πρώτη φορά, δεν ξέρω αν ήταν σωστό)
Φυσικά θα μυρίσει λίγο το σπίτι αυτή την πανέμορφη κουνουπιδίλα...αλλά μην πτοείστε! Η μυρωδιά χάνεται στην πίτσα...είναι μόνο την ώρα του τριψίματος και τα πρώτα 10 λεπτά του ψησίματος...
Μ'αυτό τον τρόπο ουσιαστικά τρώτε λαχανικό με τυριά!
Ιδού οπότε....

Για την βάση:
2 φλ.κουνουπίδι τριμμένο
10 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα 
2 κρόκοι
2 απράδια χτυπημένα μαρέγκα
αλάτι
ρίγανη- βασιλικός


Από πάνω
1/2 φλ.μανιτάρια
3 κουταλιές πολτό ντομάτας
4 κουταλιές φέτα
5 ελιές ψιλοκομμένες
3 φέτες τυρί γκούντα

Σύνολο υδατανθράκων (όλη η πίτσα) γύρω στα 30 γρ.

Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Σπαγγέτι με πέστο φρέσκιας ρίγανης, φυστικιού και αβοκάντο












1 αβοκάντο
100 περίπου φυστίκια
5-6 κλαράκια ρίγανη φρέσκια (όχι ξερή αλλάζει όλο το πέστο και χαλάει η γεύση)
4 κουταλιές παρμεζάνα
λίγο νερό από τα μακαρόνια
αλάτι
ξύσμα λεμονιού

Σ'ένα μπλέντερ χτυπάμε τα φυστίκια, το αβοκάντο, τα φυλλαράκια της ρίγανης (προσοχή όχι τα κοτσάνια) , το αλάτι και το νεράκι έως ότου ομογενοποιηθούν. Στο τέλος προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.




Σ'ενα κατσαρολάκι βάζουμε μία μερίδα μακαρόνια ζεστά, 1/4 της σάλτσας πέστο και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε με ξύσμα λεμονιού που του δίνει απίστευτη φρεσκάδα.



Είναι ένα πέστο στο οποίο ήθελα να αποφύγω το λάδι λόγω ποντων (στο πέστο έχει αρκετό) γι'αυτό και έβαλα αβοκάντο.
Η φρέσκια ρίγανη επίσης παίζει σημαντικότατο ρόλο..
και φυσικά όποιος θέλει μπορεί να προσθέσει λίγο σκόρδο (εγώ δεν θα έβαζα πάνω από μισή σκελίδα)


points+ 14/4= 3,5 μερίδα

Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Μία λευκή Ιταλιάνα....

...που όμως κατάγεται από την Αλσατία ...και περνώντας από την Ελλάδα πήρε λίγο άρωμα ελληνικό..
Για να μην σας παιδεύω με αινίγματα...η συνταγή σήμερα είναι λευκή πίτσα που κατάγεται από την Αλσατία (εκεί την ονομάζουν Flammekueche ) αλλά αφού την έφερα στο ελληνικό σπιτικό μου είπα να την πειράξω λίγο και χρησιμοποίησα κατίκι Δομοκού..



Ζύμη
1 φλ. αλεύρι (1/2 κίτρινο, 1/2 ζέας έβαλα εγώ)
1 κουταλάκι baking powder
χλιαρό νερό όσο πάρει
αλάτι
1 κουταλάκι ξύδι

Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ όλα τα υλικά και προσθέτουμε όσο νερό χρειάζεται για να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός.
Αδειάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και απλώνουμε καλά τον χυλό να πάει παντού με το ίδιο πάχος και ψήνουμε για 10' στους 180.
Κατόπιν το βγάζουμε και ετοιμάζουμε την γέμιση.

4 κουταλιές κατίκι Δομοκού
2 κουταλιές κρέμα γάλακτος light
4 φέτες μπέικον
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο




Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σωτάρουμε το μπέικον κομμένο σε κομμάτια.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σωτάρουμε εως ότου μαλακώσει και χρυσίσει.
Στην βάση της πίτσας απλώνουμε το μείγμα τυριού και κρέμας και κατόπιν απλώνουμε τα κομμάτια του μπέικον και του κρεμμυδιού.
Ψήνουμε για άλλα 15 περίπου λεπτά στους 180.

Points+ 24 / 6 = 4 ανα κομμάτι