Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2013

...Ηρθε και η σειρά μου!

Πριν λίγο καιρό η αγαπημένη μας Πηνελόπη (Selcouth) αφιέρωσε σε κάποιους από εμάς ένα βραβειάκι γνωριμίας. Συνήθως είμαι αρνητική σε αναρτήσεις ερωτοαπαντήσεις τέτοιου τύπου, μάλλον λόγω ιδιοσυγκρασίας, όμως δεν θα μπορούσα ποτέ να αγνοήσω μία τόσο ευγενική πρόσκληση.



Ιδού λοιπόν λίγα πραγματάκια (μάλλον λακωνικά) για την αφεντιά μου... 



1. Τί σε ενέπνευσε και τί σημαίνουν για 'σένα το όνομα του blog σου και το όνομα με το οποίο υπογράφεις τα κείμενά σου; 

Νομίζω είναι εμφανές! Με ενέπνευσε η λυγερή κορμοστασιά μου και το ατελείωτο κάλλος μου! 
Τα ονόματα loulou lolita (γιατί είναι 2 σε ένα) μου φέρνουν στο νου χουρχούρισμα και τρυφερές αναμνήσεις από τις 2 γατούλες μου, η μία εκ των οποίων δεν ζει πια....



2. Αν δεν ήσουν άνθρωπος τί θα ήθελες να ήσουν.

Σύννεφο... Πάνω απ όλα, αλλά και τόσο μακριά...και προπάντων ...ελαφρύ!!


3. Αν σε σταματούσαν στο δρόμο από το Blog Tv και σε ρωτούσαν "Ποιό είναι το χαρακτηριστικό σου γνώρισμα σύμφωνα με τα λεγόμενα των άλλων;" Τί θα απαντούσες; Ποιό είναι; 

Πού να ξέρω; Τα κιλά μου; ...μάλλον η φωνή μου για όσους με ξέρουν από κοντά...(τσσσσσ,τσσσ,τσσσ!)

4. Ποιο στοιχείο βρίσκεις γοητευτικό και σε κάνει να συνεχίζεις να γράφεις; 
Το στοίχημα που έχω βάλει... αλλά και το καλλιτεχνικό κομμάτι του food blogging που τόσο έχουν αναπτύξει οι πιο παλιές φίλες μπλόγκερς..

5. Ποια φωτογραφία θα βάζατε για τη ζωή; 
...το σηματάκι μου..το ταξίδι του αστερία!


6. Αγαπημένη λέξη

Ανεμος....ελαφρύς και αναζωογονητικός..

Λοιπόν..ήρθε η ώρα να αποδώσω το βραβείο σε 7 μπλόγκερς αλλά βρε παιδιά οι περισσότεροι το έχετε ήδη πάρει....
Anyway , το παραδίδω οπότε
1.Την Ζαμπία από το kitchen stories που όλοι γνωρίζουμε και αγαπάμε,
2.Την Εύη από την οδύσσεια μιας ταλαιπωρημένης γιατί όπως καταλαβαίνετε ταλαιπωρούμαστε και οι δυο στο ίδιο μονοπάτι!
3.Στην Marie-Meraki για τα υπέροχα πραγματάκια που φτιαχνει και την μεγάλη αγάπη της για τα ζώα
4.Στην Χριστίνα απ το dear e-diary που διαβάζω ανελλιπώς και απολαμβάνω όλες τις αναρτήσεις της.
5.Στην miss coco απ το verycoco που είναι πραγματική έμπνευση και ταλεντάρα σε οτι καταπιάνεται.
6.Στην Mari απ το Mari plateau γιατι οσες συνταγές της έχω φτιάξει έχουν πετύχει και έχω και εγω θερμομίξ (πάμε μια βόλτα; lol)
7.Και στην αγαπημένη Δήμητρα που γιόρταζε κιόλας (χρόνια πολλά Δήμητρα) απ το aussidimidecoupage γιατι φτιάχνει υπέροχα πράγματα και ζηλεύωωωωω......


Ηθελα να το αφιερώσω και σε άλλες φίλες μπλόγκερς  αλλά είδα πως το έχουν ήδη πάρει...




Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2013

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με σοκολάτα

Αυτή την εποχή μαγειρεύω για άλλους... Δηλ. κάνω ζαχαροπλαστική για άλλους για να είμαστε πιο σωστοί..Είτε  θα είναι για καλέσματα, είτε θα είναι για απρόοπτες επισκέψεις, είτε ακόμα για το αγαπημένο μου και αδύνατο έτερον ήμισυ που δεν έχει λόγους να περιοριστεί μόνο σε συνταγές χαμηλών υδατανθράκων.
Ενα από αυτά τα κεράσματα ήταν και ο χαλβάς ο σοκολατένιος.
Πολύ γευστικός συνδυασμός που συνδυάζει το παραδοσιακό με το μοντέρνο.
Η συνταγή του χαλβά είναι της χρυσοχέρας μου μανούλας που πάντα με συμβουλεύει και που φτιάχνει τις καλύτερες τούρτες!

Τί θα χρειαστούμε
1 ποτήρι ελαιόλαδο
2 ποτήρια σιμιγδάλι χονδρό
3 ποτήρια ζάχαρη (καστανή ανεπεξέργαστη κατα προτίμηση)
5 ποτήρια νερό

ξύσμα λεμόνι
κανέλλα
φλούδα από λεμόνι

200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
4 κουταλιές γάλα εβαπορέ (ή κρέμα γάλακτος)
προαιρετικά 1-2 κουταλιές ζάχαρη άχνη

Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό με την ζάχαρη και την φλούδα και αφήνουμε να βράσει για 5'.
Κατεβάζουμε απο την φωτιά.
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και προσθέτουμε το σιμιγδάλι.Καβουρντίζουμε εως ότου σκουρύνει ελαφρώς.Οταν είναι έτοιμο προσθέτουμε το σιρόπι (προσοχή να μην καείτε) και συνεχίζουμε το βράσιμο ανακατεύοντας καλά εως ότου πήξει ο χαλβάς. Στο τέλος προσθέτουμε και το ξύσμα.
Ετοιμάζουμε την γκανας. Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπαιν μαρί, προσθέτουμε το γάλα και την άχνη.

Στρώνουμε τον μισό χαλβά σε φόρμα, ρίχνουμε στην μέση την γκανας, και καλύπτουμε με τον υπόλοιπο μισό. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
Στην φωτό εγώ έκανα την μισή δόση.

Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2013

Αφράτο αμυγδαλόψωμο (low carb)

Άλλη μία συνταγή με αλέυρι αμυγδάλου, ιδανική για όσους έχουν δυσανεξία στην γλουτένη, για όσους θέλουν να αποφύγουν το αλεύρι ή κάνουν διατροφή χαμηλών υδατανθράκων.
Νομίζω οτι είναι η πιο βασική συνταγή με αλεύρι αμυγδάλου, ίσως έπρεπε να είχα ξεκινήσει από αυτήν.
Είναι ένα ψωμάκι πάρα πολύ αφράτο, ιδανικό για πρωϊνό με μέλι ή μαρμελάδα ή με την μερέντα που είχα αναφέρει καθώς σε κάθε μπουκιά νιώθεις την γλύκα του αμυγδάλου και την μεστή του γεύση.
Και το καλύτερο; Έχει μόνο 3 γρ υδατανθράκων ανά φέτα! (σε σύγκριση με την κανονική φέτα άσπρου ψωμιού που έχει 14! ή ολικής που έχει γύρω στους 12)

Τί θα χρειαστούμε

2 φλ. αλεύρι αμυγδάλου (ή πολύ καλά τριμμένο αμύγδαλο-εγώ προτιμώ με την φλούδα)
3 αυγά
2 κουταλάκια μπέηκιν (τελευταία χρησιμοποιώ βιολογικό και νιώθω λίγο καλύτερα με την ιδέα)
1/4 φλ. κεφίρ ή γιαούρτι
15 γρ. βούτυρο λιωμένο
35 γρ. ελαιόλαδο
ροζ αλάτι ιμαλαϊων 
ρίγανη

Αναμειγνύουμε τα αμύγδαλα με το μπεήκιν.
Χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Προσθέτουμε το μείγμα των υγρών στο μείγμα των αμυγδάλων. Ανακατεύουμε καλά και το ψήνουμε σε φόρμα με λαδόχαρτο για 30' στους 180.
Πάντα δοκιμάζουμε με την οδοντογλυφίδα για να δούμε αν το ψωμί είναι στεγνό.
Βγαίνει γύρω στις 10 φέτες.

Nutrition Facts
Serving Size 1 Serving
Amount Per Serving
Calories from Fat 156
Calories 192
% Daily Values*
Total Fat 17.29g27%
Saturated Fat 2.501g13%
Polyunsaturated Fat 0.594g
Monounsaturated Fat 3.372g
Cholesterol 59mg20%
Sodium 126mg5%
Potassium 18mg
Total Carbohydrate 5.41g2%
Dietary Fiber 2.4g10%
Sugars 1g

Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2013

Φθινοπωρινό παγωτό με κίτρινη κολοκύθα (low carb)

Δεν ξέρω αν το έχω αναφέρει αλλά παγωτό εγώ τρώω όλες τις μέρες του χρόνου.
Απλά το αφήνω λίγο να "κρεμώσει".
Αυτό εδώ γίνεται αμέσως κρεμώδες λόγω της μπανάνας, είναι το γνωστό παγωτό με μπανάνα που γίνεται σε 5', αυτή την φορά όμως μυρίζει λίγο φθινόπωρο, για να μην σας πω και λίγο Χριστούγεννα που έχουν ξεκινήσει και έρχονται!

Τί θα χρειαστούμε

2 μπανάνες (από την κατάψυξη σε κομματάκια)
1/2 φλ. κίτρινη κολοκύθα (την ξύνουμε και την σωτάρουμε για 5-8' και μετα την αλέθουμε πουρέ)
1/2 φλ. γάλα φρέσκο
1/2 κουταλάκι κανέλλα
1/4 κουταλάκι γαρύφαλλο
1/4 κουταλάκι τριμμένο μοσχοκάρυδο

Βγάζουμε από την κατάψυξη τις μπανάνες και τις αλέθουμε στο μίξερ (αν δεν είναι πολύ δυνατό τις αφήνουμε έξω λίγη ώρα να μαλακώσουν ελαφρά).
Προσθέτουμε και την κολοκύθα και αλέθουμε.
Προσθέτουμε και το γάλα με τα μπαχαρικά και αλέθουμε επίσης.

Αν θέλουμε ρίχνουμε από πάνω τριμμένα καρύδια (ή και μέσα).
Απλό και γρήγορο!

Mερίδες 4 (μέτριες)
Nutrition Facts
Serving Size 1 Serving
Amount Per Serving
Calories from Fat 17
Calories 88
% Daily Values*
Total Fat 1.9g3%
Saturated Fat 0.881g4%
Polyunsaturated Fat 0.246g
Monounsaturated Fat 0.512g
Cholesterol 3mg1%
Sodium 65mg3%
Potassium 321mg
Total Carbohydrate 17.78g6%
Dietary Fiber 2.6g10%
Sugars 9.96g
Protein 2g
Vitamin A 1%Vitamin C 10%
Calcium 5%Iron 4%

Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου 2013

Μελωμένες φτερούγες κοτόπουλου με δαμάσκηνα

Τα sweet and spicy ελληνιστί γλυκά και πικάντικα είναι από τα αγαπημένα μου φαγητά. Συνήθως είναι κουζίνα μεξικάνικη ή Τέξας bbq και εμπλουτίζονται με σάλτσες τύπου σόγιας. Μακριά από εμένα αυτά. Η ελληνική κουζίνα μπορεί άνετα να συνδυάσει αυτές τις γεύσεις με παραδοσιακά και αγνά προϊόντα .
Έκανα λοιπόν την δοκιμή μου…και ενθουσιάστηκα!
Χρησιμοποίησα δαμάσκηνα για να δώσω την γλυκιά και ελαφρώς ξυνούτσικη γεύση, μουστάρδα και σκόρδο για το πικάντικο και το αποτέλεσμα με δικαίωσε!
Είναι αυτό που λέμε «να γλείφεις και τα δάχτυλα σου»…στην κυριολεξία όμως!

Υλικά
850-1000 γρ φτερούγες κοτόπουλου
15 αποξηραμένα δαμάσκηνα
3 κουταλιές χυμός ντομάτας
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουταλιές γλυκιά πάπρικα
¼ φλ. ελαιόλαδο
¼ φλ. νερό
Ρίγανη
Αλάτι-πιπέρι


Αλέθουμε στο μπλέντερ τα δαμάσκηνα. Κατόπιν προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (εκτός απ το λάδι) και αλέθουμε καλά. Στρώνουμε τις φτερούγες στο ταψί, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά (έχουμε ρίξει και στην σάλτσα αλατοπίπερο γι αυτό θέλει προσοχή) και περιχύνουμε με την σάλτσα. Στο τέλος περιχύνουμε και με το ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 1 ώρα περίπου ( ή και λίγο παραπάνω).

Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου 2013

Giveaway με 12 δώρα για τα πρώτα γενέθλια μας!



Σαν πέρυσι περίπου τέτοια εποχή ήταν όταν αποφάσισα να φτιάξω αυτό το ιστολόγιο για να μπορέσω να εκφραστώ, να ψαχτώ , να βρω συνοδοιπόρους, να μοιραστώ μυστικά , για να μπορέσω όπως λέω συχνά να ξαναβρω τον εαυτό μου.
Μέσα από αυτή την πορεία είδα για πρώτη φορά αποτελέσματα στην προσπάθεια μου να χάσω βάρος, γνώρισα ανθρώπους δημιουργικούς, νέες υπέροχες συνταγές και πολλά ακόμα.
Ένα ευχαριστώ θέλω να πω σε όλους όσους με βοήθησαν να κάνω τα πρώτα μου διστακτικά βήματα σε αυτό τον χώρο και σε όσους με βοήθησαν με την παρουσία τους και με συμβουλές όλο αυτό τον καιρό.
Ένα ευχαριστώ που θέλω να εκφράσω μέσα από αυτή την κλήρωση με δωράκια διαλεγμένα από εμένα ένα-ένα, δώρα που είχε την ευγενή καλοσύνη να μας προσφέρει ένα καινούριο ιντερνετικό πολυκατάστημα το 
Είναι ένα καινούριο πολυκατάστημα με τεράστια ποικιλία προϊόντων για το σπίτι, το παιδικό δωμάτιο ακόμα και τον κήπο σε πολύ λογικές τιμές.

Με την προσφορά λοιπόν αυτή του καταστήματος www.toby.gr κληρώνουμε 12 δώρα (όσα και οι μήνες που κλείνω) σε αντίστοιχους τυχερούς.
Απαραίτητες προϋποθέσεις για την συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι:

1)Να είναι ή να γίνουν μέλη του μπλογκ .
2)Να αφήσουν ένα σχόλιο με το mail τους κάτω από αυτή την ανάρτηση.
3)Να κάνουν like στην σελίδα του toby.gr στο facebook ή εγγραφή στο σαιτ toby.gr (για όσους δεν έχουν facebook)
4)Για όσους έχουν μπλογκ θα το εκτιμούσα αν βάζατε κάπου το banner του διαγωνισμού μας.


Η κλήρωση θα γίνει μέσω random.org και τα δώρα θα αποσταλούν κατευθείαν από το κατάστημα toby.gr στους νικητές.
Oι συμμετοχές είναι δεκτές μέχρι και την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου, ενώ η κλήρωση θα γίνει την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου
Η κλήρωση αφορά μόνο κατοίκους Ελλάδας, οι οποίοι θα ειδοποιηθούν στο email τους και θα πρέπει να απαντήσουν εντός 72 ωρών αλλιώς τα δώρα τους θα ξανακληρωθούν.


Τα δώρα είναι τα εξής  :

1)Espiel Γυάλινη Κανάτα με Στίφτη   /    1 τεμαχιο


2)Βάζο Μελιού Bee     /    1 τεμαχιο


3) Lock & Lock Φαγητοδοχείο 1.6lt   /5 τεμαχια


4)Πλαστικές Φόρμες Για Μπισκότα  ,Δοσομετρητές  και Κορνέ Ζαχαροπλαστικής  / / 3 πακέτα


5)Κουτάλα Παγωτού  και Πινέλο Ζαχαροπλαστικής Σιλικόνης   / / 2 πακέτα



Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου 2013

Σοκολάτα με μανταρίνι και ξηρούς καρπούς.

Είναι η εποχή του μανταρινιού. Σε εμάς δηλαδή είναι, γιατί η μανταρινίτσα μας αν και μικρούλα μας γέμισε πάλι με ένα σωρό αρωματικά γλυκά φρουτάκια.
Θα αξιοποιηθούν σε μαρμελάδα αλλά κυρίως θα καταναλωθούν ωμά αφού έτσι δίνουν το 100% των βιταμινών τους.
Παρ ολ αυτά 2-3 από αυτά δοκιμάστηκαν σε μία καινούρια και εύκολη παρασκευή.
Μπήκαν μαζί με ξηρούς καρπούς – αφού πρώτα γλύκαναν ελαφρά – σε μπάρες σοκολάτας.

Τι θα χρειαστούμε
200 γρ πικρής σοκολάτας (πάνω από 70% για μένα, όμως αν θέλετε μπορείτε να βάλετε μια απλή κουβερτούρα και να την ενισχύσετε με ζάχαρη)
2-3 μανταρίνια φετούλες
1 κουταλάκι καστανή ανεπεξέργαστη ζάχαρη
1-2 κουταλιές νερό
1 χούφτα αμύγδαλα ασπρίσμένα και καβουρντισμένα
1 χούφτα κάσιους
Λίγα αποξηραμένα κεράσια ή σταφίδες

Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί και την στρώνουμε ομοιόμορφα σε λαδόκολλα σε τετράγωνο ταψάκι.
Εχουμε εν τω μεταξύ βάλει σε ένα αντικολλητικό τηγανάκι τα μανταρίνια με την ζάχαρη και το νερό και τα σωτάρουμε για λίγα λεπτά εως ότου καραμελώσουν ελαφρά.
Πριν σκληρύνει η σοκολάτα σκορπίζουμε τους ξηρούς καρπούς και τα μανταρίνια και βάζουμε για 2-3 ώρες στο ψύγειο να παγώσει. Όταν την βγάλουμε την κόβουμε σε κομμάτια.
Η συνταγή – αν μπορεί να ειπωθεί συνταγή είναι πανεύκολη και ανοιχτή σε πειραματισμούς.
Μπορείτε να βάλετε ότι ξηρό καρπό έχετε και ότι αποξηραμένο φρούτο θέλετε αλλά και άλλα υλικά όπως ινδοκάρυδο, καραμελωμένες φλούδες πορτοκαλιού κλπ.

Είναι ο,τι πρέπει για τις απογευματινές μας λιγούρες, ξέρετε αυτές που ανοίγουμε το ψυγείο και ψάχνουμε κάτι να γλυκαθούμε και αρκετά υγιεινό.

Τρίτη, 1 Οκτωβρίου 2013

Low-carb ψωμί με αλέυρι αμυγδάλου και λιναρόσπορο

Η διατροφή χαμηλών υδατανθράκων είναι ως επι το πλείστον ο συνδυασμός πρωτείνης με σαλάτα και λαχανικά. Η αλήθεια είναι οτι ίσως ακούγεται κάπως στερητικό, δεν είναι όμως καθόλου. Παρ'ολ'αυτά καταλαβαίνω πολλούς ανθρώπους που λένε οτι αν δεν φάω και μία φέτα ψωμί το φαγητό δεν με "πιάνει". Είναι και κάποια φαγητάκι που το ζητάνε το ψωμί, όπως και να το κάνουμε...
Ηρθε λοιπόν η ώρα να δούμε πώς μπορεί να λειτουργήσει το αλεύρι αμυγδάλου ως αντικαταστάτης του αλευριού σε ένα ψωμάκι low-carb.



Υλικά
Ξηρά
3 φλιτζάνια αλεύρι αμυγδάλου 
1/2 φλιτζάνι αλεύρι καρύδας 
1/4 φλιτζάνι τριμμένο λιναρόσπορο
1 κουταλιά της σούπας συν 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (αν δεν χρησιμοποιήσετε  αλατισμένο βούτυρο)


Υγρά
2 κουταλιές της σούπας ξύδι
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος (ή γιαούρτι στραγγιστό)
1/4 φλιτζάνι νερό
8 αυγά, χτυπημένα καλά
1/2 φλιτζάνι βούτυρο, λιωμένο

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τα ξηρά συστατικά.
Προσθέστε και το ξύδι (στα ξηρά συστατικά το ξύδι λειτουργεί ως διογκωτικό).
Σε ξεχωριστό μπολ, αναμειγνύουμε τα  υγρά συστατικά καλά.
Ενώνουμε τα δύο μείγματα.
Στρώνουμε μία φόρμα ψωμιού με λαδόκολλα, ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε για 13-15 λεπτά στους 180 και στη συνέχεια το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει σε σχάρα.
Φυλάσσεται στο ψυγείο  έως και μία εβδομάδα.

Όλη η φραντζόλα έχει γύρω στους 54 υδατάνθρακες. εξαρτάται πόσο χοντρές θα κόψετε τις φέτες για να υπολογίσετε πόσους υδ. έχει κάθε φέτα.