Για το οτι φτιάχνω το δικό μου ψωμί επισης.
Με την διατροφή των weight watchers κάθε φέτα 50γρ είναι 2 πόντοι, επομένως δικαιούμαι μπορεί και 4 φέτες την ημέρα.
Ηρθε λοιπόν η ώρα να σας παρουσιάσω το ψωμάκι μου με αλεύρι ζέας!
Ψωμί με ζέα
400γρ νερό
400γρ αλέυρι ζέας
300γρ κίτρινο αλεύρι
2 φακελάκια μαγιά ξερή
Αλάτι
2 κουταλιές λάδι
Σ’ένα μπωλ βάζουμε το νερό (χλιαρό), το λάδι, το αλάτι και
την μαγιά και το αφήνουμε στην άκρη για 10’ .
Μετά από 10’
βλέπουμε ότι έχει κάνει φυσαλίδες, οπότε έχει ενεργοποιηθεί η μαγιά και
σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι.Ζυμώνουμε καλά. Το βάζουμε σε μία σακούλα τροφίμων, κάνουμε 2-3 τρυπούλες κοντά στο άνοιγμα, στο πάνω μέρος και το βάζουμε στην συντήρηση του ψυγείου για 3 ώρες. Θα δείτε οτι θα διπλασιαστεί σε όγκο. Αφού διπλασιαστεί το ζυμώνουμε σε φρατζόλα και την βάζουμε σε ταψί ή φόρμα για φρατζόλες με λαδόχαρτο. Την αφήνουμε
σκεπασμένη σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί.
Κατόπιν την φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου