1 δόση μερέντα
1 κουταλιά κονιάκ
1 κουταλάκι αγαρ-αγαρ*
5 μπισκότα ολικής
7 αμύγδαλα ασπρισμένα, χοντροκομμένα και καβουρδισμένα
Βάζουμε την μερέντα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε
συνέχεια με ξύλινη κουτάλα (προσοχή κολλάει εύκολα) μέχρι να αρχίσει λίγο να
κοχλάζει. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει προσθέτουμε το αγαρ-αγαρ και σβήνουμε την φωτιά. Ανακατεύουμε συνέχεια για περίπου 3-4 λεπτά. Το κατεβάζουμε και
το αφήνουμε να κρυώσει.Οταν κρυώσει προσθέτουμε το κονιάκ, τα μπισκότα και τα
αμύγδαλα και ανακατεύουμε.
Το απλώνουμε σαν κορμουδάκι σε μία λαδόκολλα και το τυλίγουμε
σφιχτά. Το βάζουμε στην κατάψυξη για 4-5 ώρες τουλάχιστον.Κατόπιν το βγάζουμε
και το κόβουμε σε φετούλες-μπουκίτσες.
Σύνολο πόντων 15 - βγαίνουν γύρω στις 18 κομμάτια, οπότε 3
κομμάτια είναι 2,5 πόντοι.
*το αγαρ αγαρ όπως έχω αναφέρει και σε αλλο ποστ είναι πηκτικό μέσο από φύκια που μπορεί να αντικαταστήσει το κορν φλάουρ ή το αλεύρι με 0 πόντους (ή θερμίδες).
μμμμμ πεντανόστιμο φαίνεται!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήμπράβο!!!
Σ'ευχαριστώ Μαριλένα!Ειδικά αν τα βάλεις σε ένα μπωλ στην κατάψυξη μπορείς να βγάζεις ένα κάθε φορά ίσα ίσα για την λιγούρα και σε 5' έχει ξεπαγώσει!
ΑπάντησηΔιαγραφή