Aγαπημένη συνταγή, χωρίς λάδι ή βούτυρο μόνο οτι κατεβάσει το κοτοπουλάκι...Το τελειότερο βέβαια σ αυτή την συνταγή είναι οι πατάτες που γίνονται λουκούμι.
Να σας υπενθυμίσω και το χριστουγεννιάτικο giveaway - το πρώτο μας - το οποίο θα το βρείτε εδώ και είστε φυσικά ευπρόσδεκτοι να συμμετέχετε μέχρι και την παραμονή Χριστουγέννων.
1 ολόκληρο κοτόπουλο
5-6 πατάτες κομμένες
για φούρνο
2 σφηνάκια λικέρ μαστίχα
Χυμό από 2
πορτοκάλια (ή 3 αν είναι μικρά ή
δεν έχουν χυμό)
4 κουταλιές μουστάρδα
απαλή
Λίγο δενδρολίβανο
Αλάτι-πιπέρι
Τοποθετούμε το κοτόπουλο
και τις πατάτες σε
γάστρα και αλατοπιπερώνουμε.
Ανακατεύουμε σε ένα
μπωλ τα υπόλοιπα
υλικά και περιχύνουμε
το φαγητό.
Προσθέτουμε 2 ποτήρια
νερό και σκεπάζουμε
το κοτόπουλο να
σιγοβράσει σε προθερμασμένο
φούρνο στους 180
για 2,5 περίπου
ώρες. Συχνά ελέγχουμε την
γάστρα μήπως έχει πιει
το νεράκι του
και συμπληρώνουμε αν
χρειαστεί.
Στο τελευταίο 10λεπτο
αφήνουμε την γάστρα
ξεσκέπαστη για να
εξατμιστούν τα πολλά
υγρά.
.
Γίνεται μελωμένο και
οι πατάτες είναι
σκέτο λουκούμι..Δεν προσθέτω
λάδι γιατί μαγειρεύεται
στο λίπος που
λιώνει απ το
κοτόπουλο.
Κάθε μερίδα 120γρ κοτόπουλο και λίγες πατάτες είναι γύρω στους 8 πόντους.
Μέσα στα αρώματα το κοτοπουλάκι σου, πρέπει να γίνεται απίστευτα γευστικό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά, καλή σου μέρα!
Και μόνο η προσθήκη του λικέρ μαστίχας, αρκεί για να "απογειώσει" τη γεύση του κοτόπουλου! Πόσο μάλλον μαζί με τα άλλα υλικά. Γευστικότατο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή σου ημέρα.
και γω που προσέχω τη διατροφή γενικά πάντα γιατί τα κιλά καραδοκούν, κάπως έτσι το φτιάχνω το κοτοπουλάκι μου!μια χαρά γίνεται!φιλιά πολλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦανταστικο! Σιγουρα θα είναι πολύ ελαφρυ και αρωματικο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!