Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Διατροφης....νεα!



Καλησπερα! 
Σημερα για πρωτη φορα μετα από πολύ καιρο ενιωσα την αναγκη να γραψω και να σας πω τα νεα μου. Εδώ και 2 περιπου μηνες προσπαθω να ακολουθησω ένα προγραμμα διατροφης βασισμενο στα λαχανικα, τις σαλατες και την πρωτεινη. Αυτό σημαινει ότι προσπαθω να αποφυγω το αλευρι και όλα τα παραγωγα του καθως και την ζαχαρη. Δεν το πετυχαινω παντα δυστυχως. Ευτυχως εχασα καποια κιλα αλλα εχω μεινει στασιμη εδώ και πολύ καιρο γιατι ενδιαμεσα κανω και μερικες γουρουνιτσες...
Παρατηρω τις αλλαγες και τις αντιδρασεις του οργανισμου μου όμως και πστευω ότι βρισκομαι σε καλο δρομο…
Νομιζω εχει ερθει ο καιρος να ξαναβαλω το περπατημα στη ζωη μου..
Επισης προσπαθω να περιορισω αρκετα το βραδυνο…και ισως πειραματικα να ενταξω 1 φετα σπιτικο μαυρο ψωμι στο διαιτολογιο μου μονο και μονο για να μην κουραζομαι και πεφτω με τα μουτρα στις λαθος τροφες…
Ευτυχως δεν εχω ξαναπαρει τα κιλα που εχασα, ευτυχως πηγαινοντας προχτες για ψωνια δοκιμασα ρουχα 1 νουμερο μικροτερο και καπως μπορουσα να αποδεχτω τον εαυτο μου στον καθρεφτη..φυσικα απεχω ακομα αρκετα από τον στοχο μου, τον οποιο όπως βλεπω να πετυχαινω στην καλυτερη περιπτωση κατά το φθινοπωρο….

Συνταγες καινουριες δυστυχως δεν εχω τον χρονο να ποσταρω, σαν να μου εχει βγει μια κουραση, σαν να θελω να περιοριστω μονο στα απολυτως απαραιτητα για να ξεκουραζομαι κιολας, δεν ξερω τι με εχει πιασει… Εν τω μεταξυ δεν κανω πλεον πολυπλοκα φαγητα, δεν αφιερωνω πια πολύ χρονο στην κουζινα, διαχειριζομαι το καθημερινο φαγητο απλα, γρηγορα και αποτελεσματικα…είναι και η διατροφη τετοια που μονο με μια σαλατα και λιγη πρωτεινη εισαι πληρης..
Ζηλευω βεβαια που βλεπω τις ομορφες αναρτησεις σας, με τις λαχταριστες φωτογραφιες αλλα και μονο στην σκεψη να ασχοληθω κουραζομαι… Λετε να εχω κατι γιατρε μου;

Πολύ θα χαρω να μαθω νεα σας και πως παει η διαιτα σας –για τις συνοδοιπορους- γιατι νομιζω ότι γενικα υπαρχει ένα χασιμο από την γειτονια τον τελευταιο καιρο..


Φιλια πολλα!
Blog Widget by LinkWithin

19 σχόλια:

  1. και εμεις με την γυναίκα μου παλεύουμε με πρωτεϊνες σαλάτες....αλλά τα πρώτα φευγουν σχετικά εύκολα..μετα υπάρχει ζόρι....

    το βράδυ τρωμε γιαούρτάκι 0%.....

    να σαι καλά καλή συνέχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aυτος ειναι κι εμενα ο στοχος μου, το βραδυνο να ειναι μονο γιαουρτι, χωρις μελια, γλυκα κλπ. Αλλα πειναω βρε παιδι μου....οπως σημερα που περπατησα κιολας καμμια ωρα...ουφ πια!

      Διαγραφή
  2. Εγώ πάλι πρόκειται να κάνω τη δίαιτα της...μετακόμισης!!!
    Πάντα έτσι γίνεται: τα πρώτα φεύγουν γρήγορα (για να πάρεις κουράγιο...), τα δεύτερα αργούν! Κάνε ένα διάλειμμα μιας μέρας και ξεκίνα πάλι! Να δεις που θα ξεκινήσεις με καλύτερη διάθεση!
    Όσο για την κούραση που λες, σκέφτηκες να κοιτάξεις το θυρεοειδή σου;;; Κάνει μερικές φορές πολλά ζαβά και δεν αφήνει το σώμα να χάνει κιλά, αλλά δημιουργεί και ένα αίσθημα κούρασης! Κοίταξέ το...Μην κάνεις κακό αντι για καλό...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρινα μου απο διαλειμματα αλλο τιποτα..το θεμα ειναι να μην κανω διαλειμμα και λιγο..οσον αφορα το θυρεοειδη το εχω ψαξει και παιρνω την καταλληλη αγωγη..
      Φιλια,καλη μετακομιση!

      Διαγραφή
  3. Καλες ειναι οι διαιτες αλλα θελει και συστηματικη ασκηση! Το περπατημα ειναι η καλυτερη λυση! Καλη συνεχεια στην προσπαθεια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστω ναι το ξερω οτι το κλειδι ειναι η ασκηση.Ασχετα που ειμαι και λιγο τεμπελα...
      Καλο βραδυ!

      Διαγραφή
  4. αχ αχ πονεμένη ιστορία οι δίαιτες μου. Καλή συνέχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ολες οι διαιτες πονεμενη ιστορια ειναι. Πες μας και την δικη σου ιστορια μηπως και βρουμε την ακρη!

      Διαγραφή
  5. Χρειάζεται η απόσταση απ'το διαδίκτυο. Προσωπικά όταν σκέφτομαι να μπω και πάλι στο να σημειώνω τι τρώω και τι κάνω γενικά σε καθημερινή βάση, στο μπλογκ μου, με αγχώνει περισσότερο. Κρατάω λοιπόν την πρέπουσα απόσταση κι αυτό με κάνει να αισθάνομαι καλύτερα. Από πλευράς διατροφής τώρα άρχισα να κάνω τους περιορισμούς μου και σκέφτομαι να αρχίσω το περπάτημα κι εγώ, αργά αργά, βήμα-βήμα!

    Μπορεί να απέχουμε απ'το διαδίκτυο, αλλά όλες μας στον ίδιο αγώνα στην ίδια προσπάθεια είμαστε.

    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρσι καλησπερα!Δεν ξερω αν φταιει το διαδικτυο, θα δειξει...σαν να νιωθω μια αδυναμια, σαν να ζηταει ο ιδιος ο οργανισμος μου περισσοτερη τροφη ενα πραγμα..και φυσικα αυτο τι σημαινει; κολλημα στην ζυγαρια...
      Τεσπα, θα κανουμε ο,τι μπορουμε τι να γινει..
      Φιλια πολλα και καλη συνεχεια!

      Διαγραφή
  6. Μάλλον ειναι ο καιρός! Είχα 3 μέρες να μπω και οταν μπαινω ψιλοβαριεμαι να γραψω! Αχ ποσο δικιο εχεις για αυτο με την κουζινα Loulou μου. Αφου την βγαζω γρηγορα και απλα με σαλατα και πρωτείνη βαριεμαι ή μαλλον δεν εχω την εμπνευση να μπω στην κουζινα για να δημιουργησω ή να πειραματιστώ! Μονο που την "πληρώνει" και ο αντρας μου πολλες φορες και εχει το ιδιο μενου με μενα. :)
    Παντως χαιρομαι που παρολου που εχει πεσει σιγη στην παρεουλα τα αποτελέσματα είναι θετικά για όλες και αυτο σημαίνει οτι μαλλον το έχουμε παρει απόφαση! Εύγε Loulou!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θετικα ειναι τα αποτελεσματα αν τα δεις σε βαθος χρονου...θα μπορουσαν να ειναι θετικοτερα... Σκεφτομαι μηπως κανω ενα διαλειμμα απο low carb για λιγο και αρχισω κατι αλλο ...θα δουμε...
      Χαιρομαι που ειστε εδω εστω και αραια..οντως χαθηκαμε ολοι! Φιλια πολλα!

      Διαγραφή
  7. Με την Αλίκη συστήθηκες έτσι? Λοιπόν δεν ξέρω για 'σενα εγώ πάντως συνεχίζω να κάνω υπερφαγικά επεισόδια, βέβαια έτσι όπως τα έχω περιγράψει και στη φίλη μας. Το έχω αποδεχτεί και ξέρω πως πρέπει να μάθω να ζω με αυτό μέχρι οι συνθήκες να ευνοήσουν και να απαλλαγώ από τα πολλά κιλά. Ο,τι θα έχω θέμα με τη λήψη τροφής ισοβίως αυτό πια το έχω κατανοήσει και αποδεχτεί πλήρως. Επίσης έχω συνειδητοποιήσει πως δεν είμαι η μόνη με τέτοιο θέμα και πως οι περισσότεροι άνθρωποι στη ζωή μου και γενικά στην ευρύτερη κοινωνία έχουν θέματα λήψης τροφής κι ας μην είναι ορατά όπως σε μας. Πάρα πολλοί άνθρωποι ασχολούνται με τη διατροφή τους νοσηρά. Σε σημείο τέτοιο που έχει καταλήξει τρεντ. Αυτό λοιπόν που σου προτείνω είναι να ξαναμπείς στην κουζίνα και να φτιάξεις όμορφα πράματα. Αν βέβαια μπορείς πήγαινε ένα ταξίδι στη Νέα Υόρκη και επιδόσου στο περπάτημα για κανένα μήνα. θα γυρίσεις δίχως κιλά, με εμπειρίες και με το θεματάκι σου βέβαια, αλλά θα το έχεις πάει υπερατλαντικό ταξίδι! Εγώ αυτό θα το έκανα αν μπορούσα. Να είσαι αισιόδοξη. Παραδόξως όλα θα πάνε καλά φιλενάδα. Κι είμαστε κι άλλοι χοντροί τριγύρω να σε συντρέχουμε! Πάω τώρα να φάω μια γαβάθα γιαούρτι με ψωμί και μισό κιλό βερίκοκα για βράδυ. Φιλούρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Kαλε γιατι να παω NY για περπατημα;lol και εδω γυρω μια χαρα μπορω φτανει να τ αποφασισω...και θα μου μεινουν και τα λεφτα να αγορασω καινουρια γκαρνταρομπα και να παω κανενα ταξιδακι στας Ευρωπας που την συμπαθω περισσοτερο!
    Αλλαξα διατροφη Τζωρτζινα μου, μηπως με την ποικιλια παω καλυτερα..και τα πρωτα δειγματα αυτο δειχνουν! Προχωραω! Κι οταν βαριεμαι θα αλλαζω πλανο για να παιρνω φορα και να κανω νεο ξεκινημα.
    Τα υπερφαγικα τα κανω κι εγω και παντα συνδεονται με ορμονικες αλλαγες του κυκλου μου οποτε δεν μπορω να κανω πολλα πραγματα παρα μονο να τα περιοριζω...(πχ μονο μια παστα και οχι 4 οπως εκανα πριν χρονια).
    Ακομα κραταμε καλα! Και ακομα απεχω απ την κουζινα συνειδητα εως οτου ισορροπησω λιγο με τα κιλα μου!
    Το ξερω πως ολα θα πανε καλα! Και μεχρι εδω που φτασαμε εγω ευχαριστημενη ειμαι, αφου προσπαθουσα χρονια και δεν καταφερνα τιποτα....
    Φιλια πολλα, θα τα λεμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αχ μεγάλο θέμα ανοίξατε κορίτσια, θέμα ποτισμένο με ιδρώτα που λέγανε και στις παλιές ελληνικές ταινίες :( :( :(

    Ντόρα
    http://dpdora.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Dora καλως ηρθες! Μεγαλο θεμα οντως αλλα πού θα παει, θα την βρουμε την ακρη...

      Διαγραφή
  11. Καλησπέρα Loulou. Τί κάνεις; πώς τα πας με την προσπάθειά σου; Συνεχίζεις; Εύχομαι να έχεις όμορφα αποτελέσματα και καλή διάθεση :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα Ευη! Εκανα ενα διαλλειμα περιπου 1 μηνα γιατι ειχα καποιο θεμα υγειας (ασχετο με τη διαιτα) και τωρα προσπαθω παλι να συμμαζευτω. Σε γενικες γραμμες παραμενω στα -10 κιλα αλλα απο περυσι τον Νοεμβριο περιπου που ξεκινησα....δεν το λες και σουπερ...

      Διαγραφή