Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Ιδέες ....γάλακτος!!!

Οπως λέμε καραμέλες γάλακτος....καμμία σχέση!
..οχι...δεν θα σας δώσω ιδέες γάλακτος (αν υπάρχει αυτή η έκφραση)...ζητάω ταπεινά τις δικές σας!



Ναι, ναι...τις δικές σας ιδέες για το πώς να αξιοποιήσω 6 κουτιά γάλα εβαπορέ που λήγει αυτό τον μήνα .... Τα είδα σήμερα και έπαθα πανικό! Θα μου πεις άλλες οικογένειες δεν έχουν γάλα για το παιδί τους κι εσύ έπαθες πανικό; Σκέφτηκα να τα αφήσω στα καρότσια του σούπερ-μάρκετ για τις οικογένειες που έχουν ανάγκη αλλά μέχρι να φτάσουν στο νοικοκυριό τους θα έχουν σίγουρα λήξει...

Γι'αυτό και ζητάω την βοήθεια σας!

Συνταγές με γάλα εβαπορέ δηλαδή, αλμυρές ή γλυκές, και αν μπορούν να μπουν και στην κατάψυξη ακόμα καλύτερα! Οχι διαιτητικές (έτσι κι αλλιώς θα απευθύνονται σε όλη την ευρύτερη οικογένεια, όχι μόνο σε μένα) απλά να περιέχουν αρκετό γάλα για να φύγει γρήγορα!



Σκέφτηκα το παστίτσιο..οκ..την μπουγάτσα...οκ..το γαλακτομπουρέκο...(είχα φτιάξει πριν λίγες μέρες η χαζή χωρίς να δω το απόθεμα που είχα, και δεν θέλω να ξαναφτιάξω τόσο σύντομα)...
Αλλο;

Σας υπόσχομαι να ανεβάσω φωτό όσων φαγητών και γλυκών φτιάξω από τις ιδέες σας!!


Blog Widget by LinkWithin

16 σχόλια:

  1. Πανακότα, με ότι γεύση θέλεις εσύ!
    Παγωτό, όπου το εβαπορέ παγώνει καλά και μετά το χτυπάς με μια σαντιγύ, ώστε να αφρατέψει καλά, και προσθέτεις φυσικά ανάλογη ζάχαρη και αρωματικά όπως ο καφές, η τρούφα σοκολάτας και το κακάο ή και εσσάνς φρούτων μαζί με λίγη πούλπα φρούτο π.χ. πορτοκάλι.

    Χρήση σε τυρόπιτα κάθε είδους, αντί για κρέμα γάλακτος κάνοντας ελαφριά μπεσαμέλ.
    Επίσης χρήση σε κάθε είδους κρέμα απλή ή ζαχαροπλαστικής.
    Ενώ μπορείς να κάνεις και σιγδαλένιο χαλβά που θα τον βράσεις σε γάλα.
    Αυτά μου έρχονται ως πρώτες ενδείξεις βρε Loulou, καλή συνέχεια σε ότι κι' αν φτιάξεις τελικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πηνελόπη μου σ'ευχαριστώ! Μ'αρέσουν όλες οι ιδέες ειδικά αυτή της τυρόπιτας για να αποφύγω λίγο τα γλυκά! Και ο χαλβάς θεϊκός πρέπει να είναι δεν έχω δοκιμάσει με γάλα!

      Διαγραφή
  2. Το παγωτό πράγματι πολύ καλή ιδέα. Ρυζόγαλο επίσης που τρώγεται όλες τις ώρες και είναι πολύ καλό για πρωινό. Επίσης, βάζεις ένα κουτί εβαπορέ και αντίστοιχη ποσότητα κουβερτούρας σε γραμμάρια, τα λιώνεις και γίνεται μια πολύ ωραία σάλτσα σοκολάτας για να βουτήξετε τα φρουτάκια σας ή για να την βάλεις πάνω από ένα (μεγάλο) κέικ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μμμμμμ! Αθηνά μου η ιδέα της γκανάς με εβαπορέ είναι πολύ καλή! Και το ρυζόγαλο επίσης! Ευχαριστώ!

      Διαγραφή
  3. ΜΟΥΣ ΛΕΜΟΝΙ:1 ΚΟΥΤΙ ΕΒΑΠΟΡΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ ΓΙΑ 50΄, 2 ΦΑΚΕΛΛΟΙ ΖΕΛΕ ΛΕΜΟΝΙ= 1 ΠΑΚΕΤΟ ΦΤΙΑΓΜΕΝΟ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΤΟ ΚΟΥΤΙ(ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ 30΄),ΞΥΣΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ, 2 ΒΑΝΙΛΙΕΣ, 2 ΚΟΥΤ. ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ.
    ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΟ ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΓΑΛΑ ΣΤΟ ΜΙΞΕΡ ΝΑ ΠΗΞΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΚΑΛΑ ΜΕ ΚΟΥΤΑΛΙ. ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ(ΟΧΙ ΚΑΤΑΨΥΞΗ).ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ ΜΕ ΚΟΥΤΑΛΙ.ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 4-5 ΩΡΕΣ ΣΕ ΜΠΟΛ.ΔΡΟΣΕΡΟ ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΓΕΥΜΑ ΜΕ ΚΡΕΑΣ Η ΨΑΡΙ.ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΑΚΡΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεωργία τί θεϊκή συνταγή είναι αυτή! Ευχαριστούμε που μας την χάρισες! Θα δοκιμάσω να την κάνω με στέβια αν γίνεται! Μήπως έχεις και μπλογκ; Σ'ευχαριστώ πολύ!

      Διαγραφή
    2. Χαίρομαι που σου άρεσε η πανεύκολη και γρήγορη συνταγή που έγραψα πιο πάνω. Δυστυχώς, οι οικογενειακές και επαγγελματικές υποχρεώσεις μου δεν μου αφήνουν χρόνο για μπλογκ.Ίσως κάνω, όταν πάρω σύνταξη!!!Γεωργία Μ.

      Διαγραφή
  4. εγω από συνταγές δεν ξερω να σου γράψω....μου αρεσει να βλέπω να τρώω όλα τα ωραία που φτιάχνετε..σαν μια ιδέα θα πω ότι μια..
    κρεμ μπριλέ θα την έτρωγα.....να σαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η κρεμ- μπρυλέ είναι ωραία βέβαια αλλά πόσο να φας...Βέβαια και εγώ θα την τσάκιζα δεν το συζητώ... ευχαριστώ!

      Διαγραφή
  5. Καλημέρα Λούλου μου!!Σκέφτηκα νά φτιάξης κρέπες καί τίς βάλης στήν κατάψυξη καί παγωτό!!Καλά κούλουμα!!Καλά νά περάσετε!!Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δήμητρα μου τελικά το παγωτό είναι απαραίτητο νομίζω! Το κακό είναι πώς δεν έχω παγωτομηχανή (είναι στα προσεχώς) και βαριέμαι να το χτυπάω καθε λίγο-άσε που θα το ξεχάσω και θα γίνει τούβλο! Αλλά θα το σκεφτώ! Ευχαριστώ πολύ καλά να περάσεις και εσύ με την οικογένεια σου! Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  6. Μπορείς να φτιάξεις γαλατόπιτα, τυρόπιτα (με φύλλο και χωρίς), αραιή μπεσαμέλ που θα περιχύσεις πάνω από λαζάνια, πηχτή μπεσαμέλ για παπουτσάκια (με μελιτζάνες ή κολοκύθια), πουρέ στον οποίο θα προσθέσεις το γάλα ζεστό και αραιωμένο με λίγο νεράκι (έτσι ο πουρές σου θα αποκτήσει απαλή υφή και θα γίνει αφράτος), ομελέτα φούρνου (θα χτυπήσεις τα αβγά μαζί με γάλα και, αφού προσθέσεις ό,τι άλλο υλικό θες, θα ψήσεις το μίγμα στο φούρνο -επίσης αν βάλεις στη βάση ψωμί του τοστ θα έχεις ένα υπέροχο σουφλέ), κανελόνια με σπανάκι και τυριά (αντί να αναμείξεις το σπανάκι μόνο με κρέμα γάλακτος, θα βάλεις γάλα, πολύ λίγη κρέμα γάλακτος και τυριά της αρεσκείας σου) και το κλασικό γλυκάκι με τα στρώματα από κρέμες αραβοσίτου, μπισκότα και ζελέ. Αυτά μπορώ να σκεφτώ προς το παρόν. Ελπίζω να βοήθησα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. To κλασσικό γλυκάκι είναι σίγουρα μέσα, σκέφτομαι και την τυροπιτα (θέλω να την φτιάξω με φύλλο και άψητη να την βάλω στην κατάψυξη, θα μπορούμε όμως να την καταναλώσουμε μετά από ένα μήνα που το γάλα θα εχει λήξει;)
      Πολύ ωραίες και μπόλικες ιδέες! Ευχαριστώ! φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  7. και εγω το ρυζογαλο θα σου ελεγα. και την κρεμα την απλη με τα φακελακια. οσο για το παγωτο αν το αποφασισεις σου εχω συνταγουλα που εμαθα φετος (μαλλον τελευταια γιατι οι περισσοτεροι το ηξεραν τελικα :) ) και οι κρεπες ειναι σουπερ ιδεα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tελικά μάλλον θα πρέπει να σκέφτομαι και το παγωτό...Να δω πότε θα τα καταναλώσουμε όλα αυτά που εγώ δεν πρέπει να φάω και ο άντρας μου είναι λιγόφαγος (αλλά καλοφαγάς!)
      Μάλλον θα κάνω γαλακτοπάρτυ και θα καλέσω όλη την μπλογκογειτονιά!

      Διαγραφή