Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Τα αμύγδαλα και πώς μπορούν να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους!



Ειναι καιρός τώρα που έχω μετατρέψει την διατροφή μου σε low carb δίαιτα, δηλ. δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων. Τί σημαίνει αυτό; Σημαίνει οτι περιορίζω στο ελάχιστο εως καθόλου (μαλλον καθόλου) το αλεύρι και την ζάχαρη στην καθημερινότητα μου.
Την ζάχαρη συχνά την αντικαθιστώ με στέβια (και με αλλες ακομα πιο φυσικες ισως εναλλακτικες).
Τί γίνεται όμως με το αλεύρι;
Βρίσκεται παντού , στο ψωμί , στα γλυκά, πώς μπορεί κάποιος να το αποφύγει; 
Πολύ απλά αντικαθιστώντας το σε ένα μεγάλο ποσοστό με αλεύρι αμυγδάλου. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες, πολύ πιο χαμηλό σε υδατάνθρακες και αρκετά γευστικό.
Το καλοκαίρι έκανα πολλές συνταγές με αλεύρι αμυγδάλου. Σύντομα θα αρχίσω να αναρτώ κάποιες από αυτές που μου άρεσαν ιδιαίτερα.
Για μένα αυτή η διατροφή που βασίζεται σε λαχανικά, κρέας, ψάρι, κοτόπουλο, αυγά και ξηρούς καρπούς μου ταιριάζει απόλυτα. Κοιμάμαι καλύτερα, έχω περισσότερη ενέργεια και νιώθω οτι σιγά σιγά ο οργανισμός μου αποτοξινώνεται.

Για τα αμύγδαλα που θα τους αφιερώσω τις επόμενες συνταγές σας παραθέτω και το ακόλουθο άρθρο από εδώ http://www.sigmalive.com/lifestyle/health/303756


Tα αμύγδαλα αποτελούν το πιο πυκνό σε θρεπτικά συστατικά είδος ξηρών καρπών. 20 αμύγδαλα την ημέρα, είναι άριστη πηγή βιταμίνης Ε και μαγνησίου. Είναι μια πολύ καλή πηγή πρωτεΐνης και φυτικών ινών και προσφέρουν κάλιο, ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο και πολυακόρεστα λιπαρά. Αν καταναλώνετε μια χούφτα αμύγδαλα την ήμερα θα βοηθήσει πολύ στη μείωση της κατανάλωσης κορεσμένων λιπαρών και στην αύξηση της κατανάλωσης απαραίτητων θρεπτικών συστατικών όπως οι φυτικές ίνες, η πρωτεΐνη και η βιταμίνη Ε.

Τι  προσφέρουν οι βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία στα αμύγδαλα !
Η βιταμίνη Ε είναι  ένα σημαντικό αντιοξειδωτικό που  συμβάλλει στην ελάττωση του ρυθμού γήρανσης των κυττάρων, ενώ το μαγνήσιο συντελεί στη διατήρηση της καλής  υγείας των οστών. Οι φυτικές ίνες συμβάλλουν στην καλή υγεία της καρδιάς και του γαστρεντερικού συστήματος, η πρωτεΐνη αποτελεί δομικό συστατικό των μυών, των τριχών και των νυχιών. Τέλος, τα μονοακόρεστα λιπαρά είναι τα καλά λιπαρά που συμβάλλουν στην μείωση της ολικής χοληστερίνης αν αντικαταστήσουν τα κορεσμένα λιπαρά.
Τα  αμύγδαλα είναι οι ξηροί καρποί που μπορούν να καταναλωθούν στα πλαίσια μιας διατροφής για τη μείωση της χοληστερίνης μαζί με άλλες τροφές όπως το ψάρι, τα άπαχα κρέατα και η βρώμη. Τέτοιου είδους διατροφή μπορεί να μείωση μέχρι και 20% την χοληστερίνη. Οι ξηροί καρποί όπως όλοι γνωρίζετε είναι παχυντικοί, μπορεί τα αμύγδαλα να υπάγονται στην κατηγορία των ξηρών καρπών αλλά δεν είναι παχυντικοί καθόλου όμως . Σας δίνουν πολύ θετικά συστατικά που είναι απαραίτητα για τον οργανισμό.
Επομένως  αν καταναλώνετε 10 με 20 αμύγδαλα ημερησίως ως ενδιάμεσο σνακ ή ακόμα με γιαούρτι ή θρυμματισμένα σε μία σαλάτα αποτελούν ιδανική τροφή ρύθμισης βάρους αλλά και πρόληψης των καρδιαγγειακών παθήσεων.
- See more at: http://www.sigmalive.com/lifestyle/health/303756#sthash.OO6nT4c7.dpuf
Blog Widget by LinkWithin

7 σχόλια:

  1. Καλώς σε βρήκα !!!!! Πολύ ενδιαφέρουσα η ανάρτησή σου !!!! Έκανα μια γρήγορη βόλτα και βρήκα πολύ ωραίες συνταγές !! Έβαλα το blog σου στη λίστα με τα αγαπημένα μου food blogs !!! Θα είναι χαρά μου να τα λέμε !!!
    Νίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς ήλθες Niki! Eίδα οτι κι εσύ είσαι χρυσοχέρα! Σ'ευχαριστώ για την προτίμηση σου! να τα λέμε συχνά! καλό απόγευμα!

      Διαγραφή
  2. αχ αυτη η διαιτα!!! το ιδιο και εγω. ζυμαρικα μονο 1 φορα την εβδομαδα και σε μικρη ποσοτητα. τι τραβαμε!!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ετσι είναι...κι εγώ τα αποφεύγω κι αν ποτέ τα αποζητήσω παίρνω μόνο ολικής. Δεν το μετανιώνω όμως γιατί βλέπω τεράστια διαφορά στα επίπεδα ενέργειας που έχω. Οπότε αξίζει τον κόπο!

      Διαγραφή
  3. Περιμένουμε να δούμε τις συνταγές σου! Αν και δεν κάνω αυτή τη δίαιτα των χαμηλών ιδατανθράκων, με ενδιαφέρουν πάρα πολύ οι συνταγές με αμύγδαλο γιατί είναι ο πιο αγαπημένος μου ξηρός καρπός και ιδιαιτέρως όταν τον συναντώ σε γλυκά!!!

    Ανυπομονώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εμενα ειναι ο αγαπημενος μου αν και δεν λεω οχι και στους υπολοιπους!
      Σ'ευχαριστω, καλο απογευμα!

      Διαγραφή
  4. Περιμένω κι εγώ τις συνταγές σου.Είμαι σίγουρη θα είναι πολύ ωραίες :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή