Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου 2013

Σπιτική crunchy μερέντα με χαμηλούς υδατάνθρακες.



1 φλ. ψημενα φουντούκια
¼  φλ .κακάο
2 κουταλιές βούτυρο αγελαδινό
½ κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
Στέβια




Αλέθουμε τα ψημένα φουντούκια στο  μπλέντερ εως ότου να γίνουν βούτυρο(γύρω στα 2 λεπτά).
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα συστατικά  και συνεχίζουμε  το χτύπημα στο μπλέντερ για περίπου 4-6 λεπτά .
Ρυθμίζουμε την γλυκύτητα δοκιμάζοντας πόσο την θέλουμε προσθέτοντας στέβια.(αν δεν έχουμε πρόβλημα μπορούμε να αντικαταστήσουμε την στέβια με μέλι)

Φυλάσσεται σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για περίπου 1 εβδομάδα.

(αν και στο δικό  μας ψυγείο δεν μένει πάνω από 1-2 μέρες!)


Θρεπτικα στοιχεια για ολοκληρο το βαζακι :
Nutrition Facts
Serving Size 1 Serving
Amount Per Serving
Calories from Fat 972
Calories 1113
% Daily Values*
Total Fat 108g166%
Saturated Fat 22.35g112%
Polyunsaturated Fat 11.651g
Monounsaturated Fat 68.583g
Cholesterol 61mg20%
Sodium 8mg0%
Potassium 1259mg
Total Carbohydrate 34.76g12%
Dietary Fiber 20.2g81%
Sugars 6.79g
Protein 24.63g
Vitamin A 15%Vitamin C 14%
Calcium 19%Iron 52%
Blog Widget by LinkWithin

14 σχόλια:

  1. Ωραιότατη ακούγεται και φαίνεται η crunchy μερέντα!
    Κάτι μου λέει ότι θα είναι και άκρως επικίνδυνη και θα τρώγεται μεμιάς :)
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Ερμιονη, δυστυχως αυτο ειναι ενα μεγαλο μειονεκτημα..

      Διαγραφή
  2. Πωω πωω τι μου κάνεις! :) Την Τετάρτη έχω στο μυαλό μου να φτιάξω τις μπάρες και τώρα ψήνομαι να φτιάξω κι αυτό.Με βλέπω μαζί με τα αμύγδαλα αύριο να αγοράζω και φουντούκια! :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαιρομαι που σε εμπνεω με τις συνταγες μου! Θα σου ελεγα να δοκιμασεις πρωτα τις μπαρες, να δεις πως σου καθεται σαν γευση η στεβια, και αν σου ταιριαζει προχωρας και με την μερεντα!
      καλη επιτυχια!

      Διαγραφή
    2. Μια χαρά μου κάθεται :) Μόνο μια μάρκα συγκεκριμένη όμως που παίρνω απο το φαρμακείο.Έφτιαξα σήμερα κρέμα φράουλα με στέβια.Δοκίμασα και παγωτό το καλοκαίρι αλλά δεν πάγωνε στη παγωτομηχανή :(

      Διαγραφή
  3. Να τα ωραία και τα νόστιμα! Είμαι σίγουρη ότι σε καμιάς μας το ψυγείο δεν θα παραμείνει για πολύ. :) Ωραιότατη ιδέα Loulou! Μόλις πάρω τα φουντούκια, θα τη φτιάξω αμέσως.
    Καλή εβδομάδα και καλό απόγευμα να έχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστω! Καλη εβδομαδα και καλη επιτυχια αν την φτιαξεις!

      Διαγραφή
  4. Στο δικό μου ψυγείο δύσκολα θα μείνει περισσότερο από 1-2 ώρες... Κολάστηκα πάλι!
    Φιλάκια πολλά και καλό φθινόπωρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλο φθινοπωρο! με πολλες γλυκες αλλα ελαφριες συνταγες!

      Διαγραφή
  5. Καλώς σε βρήκα στο όμορφο και νόστιμο''σπιτάκι'' σου!!!Θα σε παρακολουθώ και εύχομαι να τα λέμε συχνά!!!Η μερέντα φαίνεται πεντανόστιμη σίγουρα θα τη δοκιμάσω!!!!Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλως ηλθες Sophie! Ειδα οτι κι εσυ εχεις ενα πανεμορφο "σπιτακι" γεματο δημιουργιες! Σε ενδιαφερει να χασεις βαρος φανταζομαι; Θα τα λεμε, φιλια πολλα!

      Διαγραφή
  6. Yummy!!! Μερέντα!!! :D
    Είμαι καινούρια στην παρέα! http://happyfrogcakes.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλως ηλθες στην παρεα μας! Ειδα οτι φτιαχνεις υπεροχες τουρτιτσες! :-)

      Διαγραφή
  7. super! Θα βάλω μέλι.Θα σε ενημερώσω μόλις την κάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή