Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με σοκολάτα

Αυτή την εποχή μαγειρεύω για άλλους... Δηλ. κάνω ζαχαροπλαστική για άλλους για να είμαστε πιο σωστοί..Είτε  θα είναι για καλέσματα, είτε θα είναι για απρόοπτες επισκέψεις, είτε ακόμα για το αγαπημένο μου και αδύνατο έτερον ήμισυ που δεν έχει λόγους να περιοριστεί μόνο σε συνταγές χαμηλών υδατανθράκων.
Ενα από αυτά τα κεράσματα ήταν και ο χαλβάς ο σοκολατένιος.
Πολύ γευστικός συνδυασμός που συνδυάζει το παραδοσιακό με το μοντέρνο.
Η συνταγή του χαλβά είναι της χρυσοχέρας μου μανούλας που πάντα με συμβουλεύει και που φτιάχνει τις καλύτερες τούρτες!

Τί θα χρειαστούμε
1 ποτήρι ελαιόλαδο
2 ποτήρια σιμιγδάλι χονδρό
3 ποτήρια ζάχαρη (καστανή ανεπεξέργαστη κατα προτίμηση)
5 ποτήρια νερό

ξύσμα λεμόνι
κανέλλα
φλούδα από λεμόνι

200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
4 κουταλιές γάλα εβαπορέ (ή κρέμα γάλακτος)
προαιρετικά 1-2 κουταλιές ζάχαρη άχνη

Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό με την ζάχαρη και την φλούδα και αφήνουμε να βράσει για 5'.
Κατεβάζουμε απο την φωτιά.
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και προσθέτουμε το σιμιγδάλι.Καβουρντίζουμε εως ότου σκουρύνει ελαφρώς.Οταν είναι έτοιμο προσθέτουμε το σιρόπι (προσοχή να μην καείτε) και συνεχίζουμε το βράσιμο ανακατεύοντας καλά εως ότου πήξει ο χαλβάς. Στο τέλος προσθέτουμε και το ξύσμα.
Ετοιμάζουμε την γκανας. Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπαιν μαρί, προσθέτουμε το γάλα και την άχνη.

Στρώνουμε τον μισό χαλβά σε φόρμα, ρίχνουμε στην μέση την γκανας, και καλύπτουμε με τον υπόλοιπο μισό. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
Στην φωτό εγώ έκανα την μισή δόση.

Blog Widget by LinkWithin

19 σχόλια:

  1. Μμμ... πολύ νόστιμος φαίνεται αυτός ο χαλβάς.
    Η σοκολατένια γέμιση τον απογειώνει, ενώ μου αρέσει πολύ που του έχεις δώσει σχήμα κορμού.
    Καλημέρα και φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ερμιόνη μου ναι η σοκολάτα του ταιριάζει απίστευτα! Σ'ευχαριστώ! Καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  2. Τι εξυπνη ιδέα !!! Ο παραδοσιακός χαλβάς γίνεται .....μοντέρνος !!!
    Μου αρέσει πολύ που μοιάζει με κορμό στην φωτογραφία !!!!
    Φιλάκια !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μοιάζει με κορμό όντως. Αγαπημένη γεύση στην οικογένεια ο χαλβάς αλλά για να ξεφεύγουμε και λίγο από τα συνηθισμένα...
      Φιλιά πολλά niki μου!

      Διαγραφή
  3. Kαλημέρα Loulou!!Φοβερός ο χαλβάς σου!!!
    Καί η συνταγή σου,καταπληκτική!!!Ωραία ιδέα καί υπέροχος ο συνδυασμός τών γεύσεων!!!
    Θά τήν δοκιμάσω γιατί αρέση σέ όλους ο χαλβάς!!!Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλημερούδια!!! υπεροχος ο σοκολατενιος χαλβας!! και ωραιο σχεδιο στα κομμάτια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ, αυτό με το σχέδιο βέβαια δεν το πολυέχω, φαντάζομαι άλλες μαγείρισσες θα έκαναν θαύματα...αλλά το παλεύω, σ'ευχαριστώ!

      Διαγραφή
  5. Καλησπέρα! Πολύ ενδιαφέρουσα εκδοχή του σιμιγδαλένιου χαλβά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ετσι για να ξεφευγουμε και λίγο από τα τετριμμένα...Χρειάζεται που και που...άσε που έχω και δύσκολο κοινό στο σπίτι!
      Καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  6. Εσύ έκανες μισή δόση, εμένα με βλέπω να φτιάχνω διπλή (και μάλιστα μέσα στο Σαββατοκύριακο). Έχω κάτι πίκρες τελευταία και πρέπει να γλυκαθώ.
    Αγαπημένο γλυκάκι ο χαλβάς και με την προσθήκη της ακόμα πιο αγαπημένης σοκολάτας, θα σκίζει!
    Αυτό σίγουρα θα προλάβω να το βγάλω φώτο, αλλιώς θα τους κόψω τα χέρια (είμαι και καλός άνθρωπος!) :)
    Πολλά φιλιά Loulou μου. Καλό απόγευμα και καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε βεβαιώνω οτι θα γλυκαθείς σίγουρα και θα ψάχνουν όλοι το σημείο με την σοκολάτα που κάνει την διαφορά! Γι'αυτό έχε και κανένα μπωλάκι γκανάς καβάτζα, θα χρειαστεί!! lol
      Ελπίζω να σας αρέσει και να το ευχαριστηθείτε! καλο βράδυ!

      Διαγραφή
  7. Λουλού,τι μας κάνεις?!!! Λατρεύω το σιμιγδαλένιο χαλβά και με σοκολάταααα? Κόλαση!!! Είμαι σίγουρη ότι αν το δοκιμάσω, που δεν θα τη γλιτώσει δηλαδή, θα μου λένε: "Λία έφαγες!!! και ψεύδεσαι και τρως". Καλημέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αχ, υπέροχος! Πολύ τον λιγουρεύτηκα! Μπράβο και σε σένα και στη μανούλα σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε! Η αλήθεια είναι οτι δεν την πιάνω την μανούλα μου στα γλυκά.Εγώ τα πάω καλύτερα στα αλμυρά όμως. Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  9. Δεν είχα ξαναδεί χαλβά με σοκολάτα σε τέτοια εμφάνιση! Πολύ ωραίο! Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ουαου
    Τι ωραίος χαλβάς! Μπορώ να τον φάω όλον μόνη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή