Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Αφράτο αμυγδαλόψωμο (low carb)

Άλλη μία συνταγή με αλέυρι αμυγδάλου, ιδανική για όσους έχουν δυσανεξία στην γλουτένη, για όσους θέλουν να αποφύγουν το αλεύρι ή κάνουν διατροφή χαμηλών υδατανθράκων.
Νομίζω οτι είναι η πιο βασική συνταγή με αλεύρι αμυγδάλου, ίσως έπρεπε να είχα ξεκινήσει από αυτήν.
Είναι ένα ψωμάκι πάρα πολύ αφράτο, ιδανικό για πρωϊνό με μέλι ή μαρμελάδα ή με την μερέντα που είχα αναφέρει καθώς σε κάθε μπουκιά νιώθεις την γλύκα του αμυγδάλου και την μεστή του γεύση.
Και το καλύτερο; Έχει μόνο 3 γρ υδατανθράκων ανά φέτα! (σε σύγκριση με την κανονική φέτα άσπρου ψωμιού που έχει 14! ή ολικής που έχει γύρω στους 12)

Τί θα χρειαστούμε

2 φλ. αλεύρι αμυγδάλου (ή πολύ καλά τριμμένο αμύγδαλο-εγώ προτιμώ με την φλούδα)
3 αυγά
2 κουταλάκια μπέηκιν (τελευταία χρησιμοποιώ βιολογικό και νιώθω λίγο καλύτερα με την ιδέα)
1/4 φλ. κεφίρ ή γιαούρτι
15 γρ. βούτυρο λιωμένο
35 γρ. ελαιόλαδο
ροζ αλάτι ιμαλαϊων 
ρίγανη

Αναμειγνύουμε τα αμύγδαλα με το μπεήκιν.
Χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Προσθέτουμε το μείγμα των υγρών στο μείγμα των αμυγδάλων. Ανακατεύουμε καλά και το ψήνουμε σε φόρμα με λαδόχαρτο για 30' στους 180.
Πάντα δοκιμάζουμε με την οδοντογλυφίδα για να δούμε αν το ψωμί είναι στεγνό.
Βγαίνει γύρω στις 10 φέτες.

Nutrition Facts
Serving Size 1 Serving
Amount Per Serving
Calories from Fat 156
Calories 192
% Daily Values*
Total Fat 17.29g27%
Saturated Fat 2.501g13%
Polyunsaturated Fat 0.594g
Monounsaturated Fat 3.372g
Cholesterol 59mg20%
Sodium 126mg5%
Potassium 18mg
Total Carbohydrate 5.41g2%
Dietary Fiber 2.4g10%
Sugars 1g
Blog Widget by LinkWithin

16 σχόλια:

  1. Φαίνεται τόσο δελεαστικό που νομίζω ότι με καλεί να το φτιάξω!
    Φιλιά πολλά καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το πιο όμορφο κι αφράτο αμυγδαλόψωμο!

    Καλημέρα Λούλου!
    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ζαμπία μου αν το λες εσύ αυτό που κάνεις αριστουργήματα τί να πώ...σ'ευχαριστώ με τιμά ιδιαίτερα!
      Καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  3. Ψιλοντρέπομαι, αλλά θα την κάνω την ερώτηση... Υπάρχει αλεύρι αμυγδάλου; Κι αν ναι, πού μπορούμε να το βρούμε, γιατί στο σούπερ δεν το έχω δει ποτέ. Αν δεν βρω θα τρίψω αμύγδαλα όπως λες, αλλά θα ήθελα να το δοκιμάσω. Πάντως φαίνεται νοστιμότατο το ψωμάκι! Δελεαστικότατο είναι επίσης το πόσο χαμηλό είναι σε υδατάνθρακες!
    Είπες μερέντα ε; Ούτε φώτο δεν πρόλαβα να τη βγάλω τη μερέντα σου! Τί φώτο... εδώ δεν πρόλαβα να τη δοκιμάσω καλά καλά. Είχα φίλους στο σπίτι εκείνη τη μέρα κι εξαφανίστηκε εν ρυπή οφθαλμού! :( Θα την ξαναφτιάξω όμως, ήταν εύκολη!
    Καλή και χαρούμενη εβδομάδα Loulou!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να μην ντρέπεσαι γιατί και εγώ ψάχνομαι ακόμα..
      Αλέυρι αμυγδάλου έχω βρει μόνο σε μαγαζί βιολογικών και στο αμαζον αλλά και στις δύο περιπτώσεις μου φάνηκε λίγο ακριβό.
      Είναι βέβαια πιο λεπτό από αυτό που φτιάχνω στο μούλτι και έχει πιο καλό αποτέλεσμα αλλά τί να κάνουμε...
      Συνήθως προτιμώ να αγοράζω αμύγδαλα (και άλλους ξηρούς καρπούς) από παραγωγούς κατευθείαν (σε εκθέσεις, σε εκδρομές κλπ) όπου τα βρίσκω σε πολύ καλύτερη τιμή και συμφέρει.

      Χαίρομαι που σας άρεσε η μερέντα. Την επόμενη φορά μπορείς να βάλεις και λίγο λικέρ καφέ αν δεν καταναλωθεί από πιτσιρίκια.

      Φιλιά πολλά, σ'ευχαριστώ πολύ!

      Διαγραφή
    2. Ρυπή οφθαλμού... Πάει ο οφθαλμός! Τον έβγαλα με το ορθογραφικό μου λάθος! Ριπή ήθελα να γράψω! Ξελογιάστηκα με το ψωμάκι και δεν βλέπω μπροστά μουουου! :)) :)))

      Διαγραφή
  4. Λουλού, φαίνεται τέλειο το ψωμάκι σου!!! θα το δοκιμάσω σύντομα και θα επιστρέψω!!! καλή σου μέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα Loulou μου!!!Τέλειο τό ψωμάκι σου!!!Φαίνεται τόσο νόστιμο καί αφράτο!!!Τό ροζ αλάτι ιμαλαϊων ,πού τό βρήσκουμε???Ακούγεται πολύ ενδιαφέρον!!!Καλό Σ/Κ!!!Σέ ευχαριστώ πολύ γιά τό σχόλιό σου!!!Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Δήμητρα! Το ροζ αλάτι Ιμαλαίων πλέον το βρίσκουμε και στο σούπερ μαρκετ (τουλάχιστον στο δικό μου έχει) αλλά έχουν όλα τα καταστήματα βιολογικών προιόντων. Εχει ευεργετικές ιδιότητες και εμένα προσωπικά δεν μου κάνει κατακράτηση υγρών όπως παθαίνω με το κοινό αλάτι. Φυσικά στην συνταγή μπορείς να βάλεις και το κοινό αλάτι.
      Σ'ευχαριστώ, πολλά φιλιά, καλημέρα!

      Διαγραφή
  6. Πολύ μου αρέσει το ψωμί σου Λουλού μου!!!!! Πραγματικά δείχνει πολύ αφράτο και σίγουρα πιο υγιεινό!!!!! Μου αρέσει να παίζω με τις ζύμες και θα το κάνω σίγουρα!!!!
    Ροζ αλάτι αγόρασα πρόσφατα από το φούρνο της γειτονιάς και το βάζω σε κάθε φαγητό, είναι απίστευτο!!!!!!
    Καλό βράδυ να έχεις! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ Silena έχω κολλήσει μ αυτό το αλάτι..είναι τόσο ήπιο αλλά και γευστικό μαζί...
      Καλημέρα, φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  7. ΜΜΜ Τι ωραίο ψωμάκι φαίνεται αυτό! Θα το δοκιμάσω. Θα αλέσω αμύγδαλα όμως γιατί είναι δύσκολο να βρω το συγκεκριμένο αλεύρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπέρα, φαίνεται πολύ ωραίο το ψωμάκι και λέω να το φτιάξω! Μπορώ αντί για μπέηκιν να βάλω μαγειρική σόδα;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή