Τρίτη, 12 Μαρτίου 2013

Κόκκινες πιπεριές ...της χόρτασης!



5 κόκκινες πιπεριές μεγάλες
250γρ. κιμάς μοσχαρίσιος άπαχος
1/2 φλ. φέτα τριμμένη
1 ντομάτα τριμμένη
1 αυγό
1/3 φλ.λάδι
ρίγανη - δυόσμο
αλάτι-πιπέρι

Ανοίγουμε τις πιπεριές όπως στα γεμιστά και βγάζουμε τα σπόρια.
Αναμειγνύουμε τα υπόλοιπα υλικά (μπορούμε να το έχουμε κάνει από πριν έτσι ώστε να αναμειχθούν καλύτερα οι γεύσεις).
Γεμίζουμε κάθε πιπεριά με το μίγμα του κιμά.
Περιχύνουμε με περίπου άλλο 1/3 φλ. λάδι και 1/2 φλ.νερό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 1 ώρα περίπου σκεπασμένες αρχικά με μία λαδόκολλα και προς το τέλος ξεσκέπαστες.

Υδατάνθρακες ανά πιπεριά : 8 γρ.

Με το ίδιο μίγμα του κιμά τύλιξα και μελιτζάνες. Αφού τις αλάτισα και τις άφησα σε μία λεκάνη για 1 ώρα περίπου, τις ξέπλυνα, τις έστυψα καλά και τις έκοψα σε φέτες.
Τύλιξα σε κάθε φέτα ένα κιμαδάκι και τα έβαλα σφιχτά-σφιχτά σε ταψάκι. Απο πάνω έριξα μία απλή σάλτσα ντομάτας και έψησα για 1 ώρα περίπου.

Υδατ. ανα μελιτζανάκι: 5.5 γρ.
Blog Widget by LinkWithin

16 σχόλια:

  1. o titlos tou blog sou apla teleios!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Lol! Ευχαριστώ! Αντε να δούμε πότε θα αδυνατίσει η Σούζυ να φορέσει κανένα μοντελάκι!

      Διαγραφή
  2. πιπεριές φλωρίνης ε????? τρελλαίνομαι!!!! πολύ ωραία η γέμιση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kι εμένα μ'αρέσουν παρα πολύ..εχω καταλήξει να αγοράζω μόνο τέτοιες...τις πράσινες τις παίρνω μόνο για σαλάτα..

      Διαγραφή
  3. Μμμμ! Νοστιμότατη επιλογή για σήμερα!

    Καλό μεσημέρι Λούλου κι ακούσεις το κουδούνι να χτυπά, άνοιξε εγώ θα είμαι!:)
    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά και θα ανοίξω Ζαμπία μου! Με λίγη φετούλα είναι ο,τι πρέπει για μεσημεριανό! Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  4. très appétissant et délicieux j'aime
    bonne journée

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λουλού άλλαξες διατροφή; Συγγνώμη που δεν σε επισκέπτομαι συχνά, αλλά κάνω μπλογκ-αποτοξίνωση!

    Φιλιά πολλά
    Marsi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Μαρσι μου, κανω ενα διαλλειμα απο τα ww και προσπαθω να κανω low carb και αυτες τις μερες αποφασισα να το κανω σε συνδυασμο περιορισμου θερμιδων. Δηλ. να μενω γυρω στις 1000-1200 την ημερα αλλα υδατανθρακες μεχρι το πολυ 30-40 γρ.
      Οντως εχεις χαθει...ελπιζω να πηγαινεις καλα στο θεμα των κιλων..διαβαζω τις περιπετειες σου με το κρατος...
      φιλια πολλα!

      Διαγραφή
  6. Καλημέρα Λούλου μου!!Πεντανόστιμη η συνταγή σου!!Πολύ πρωτότυπη!!Μπράβο σου!!Εμεινε τίποτα νά έρθω καί εγώ?Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eννοείται Dimi μου! Σε κερνάω ένα πιατάκι με ένα ποτήρι παγωμένη μπύρα κάτω απ τον ήλιο που μας έκανε λίγο την τιμή σήμερα. Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  7. πιάτο που θυμιζει καλοκαιρι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αχ, αυτός ο blogger το 'φαγε το σχόλιο μου. Το ξαναγράφω λοιπόν.
    Το φαγάκι σου πρέπει να έγινε πολύ νόστιμο! Εγώ πείνασα και μόνο που διάβασα τη συνταγή. Φαντάσου να το είχα μπροστά μου...
    Τα φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...χαχα! Θα πείναγε κι αυτό ο έρμος με τόσα που βλέπει εδώ μέσα! Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή