1 αβοκάντο
100 περίπου φυστίκια
5-6 κλαράκια ρίγανη φρέσκια (όχι ξερή αλλάζει όλο το πέστο και χαλάει η γεύση)
4 κουταλιές παρμεζάνα
λίγο νερό από τα μακαρόνια
αλάτι
αλάτι
ξύσμα λεμονιού
Σ'ένα μπλέντερ χτυπάμε τα φυστίκια, το αβοκάντο, τα φυλλαράκια της ρίγανης (προσοχή όχι τα κοτσάνια) , το αλάτι και το νεράκι έως ότου ομογενοποιηθούν. Στο τέλος προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
Σ'ενα κατσαρολάκι βάζουμε μία μερίδα μακαρόνια ζεστά, 1/4 της σάλτσας πέστο και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε με ξύσμα λεμονιού που του δίνει απίστευτη φρεσκάδα.
Είναι ένα πέστο στο οποίο ήθελα να αποφύγω το λάδι λόγω ποντων (στο πέστο έχει αρκετό) γι'αυτό και έβαλα αβοκάντο.
Η φρέσκια ρίγανη επίσης παίζει σημαντικότατο ρόλο..
και φυσικά όποιος θέλει μπορεί να προσθέσει λίγο σκόρδο (εγώ δεν θα έβαζα πάνω από μισή σκελίδα)
points+ 14/4= 3,5 μερίδα
Τι ωραία μακαρονάδα! Όλο αρώματα και γεύσεις! Φύλαξέ μου ένα πιατάκι, γιατί είμαι λιχούδα και τη ζήλεψα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!
Ετσι κι εγώ λιχούδα είμαι...κερασμένο το πιατάκι! φιλιά πολλά!
ΔιαγραφήΠρωτότυπο το πέστο σου και θα βάλω μπόλικο σκορδάκι!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν σου αρέσει το σκόρδο γιατί όχι; εμένα απλά μου φάνηκε οτι θα κάλυπτε την φρεσκάδα του αβοκάντο και του λεμονιού γι'αυτό δεν το συνέστησα...καλό βράδυ!
ΔιαγραφήΠήγες την συνταγή μακαρονια-αβοκάντο ενα βήμα παραπέρα (και δυο και τρια). Τα φυστικια και η ρίγανη πρεπει να δίνουν φοβερή γεύση και υφή! Θα το δοκιμάσω asap!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα καλά λόγια από εσένα που φτιάχνεις τόσο όμορφα και ιδιαίτερα πράγματα με τιμούν ιδιαιτέρως!Αν το δοκιμάσεις πες μου την γνώμη σου...φιλιά πολλά!
ΔιαγραφήMe encanta luce muy bonita y exquisita está de lujo,abrazos y abrazos.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ'ευχαριστω πολυ φίλη μου για την επίσκεψη στο μπλογκ μου! Φιλια πολλα!
Διαγραφή