...που όμως κατάγεται από την Αλσατία ...και περνώντας από την Ελλάδα πήρε λίγο άρωμα ελληνικό..
Για να μην σας παιδεύω με αινίγματα...η συνταγή σήμερα είναι λευκή πίτσα που κατάγεται από την Αλσατία (εκεί την ονομάζουν Flammekueche ) αλλά αφού την έφερα στο ελληνικό σπιτικό μου είπα να την πειράξω λίγο και χρησιμοποίησα κατίκι Δομοκού..
Ζύμη
1 φλ. αλεύρι (1/2 κίτρινο, 1/2 ζέας έβαλα εγώ)
1 κουταλάκι baking powder
χλιαρό νερό όσο πάρει
αλάτι
1 κουταλάκι ξύδι
Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ όλα τα υλικά και προσθέτουμε όσο νερό χρειάζεται για να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός.
Αδειάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και απλώνουμε καλά τον χυλό να πάει παντού με το ίδιο πάχος και ψήνουμε για 10' στους 180.
Κατόπιν το βγάζουμε και ετοιμάζουμε την γέμιση.
2 κουταλιές κρέμα γάλακτος light
4 φέτες μπέικον
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σωτάρουμε το μπέικον κομμένο σε κομμάτια.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σωτάρουμε εως ότου μαλακώσει και χρυσίσει.
Στην βάση της πίτσας απλώνουμε το μείγμα τυριού και κρέμας και κατόπιν απλώνουμε τα κομμάτια του μπέικον και του κρεμμυδιού.
Ψήνουμε για άλλα 15 περίπου λεπτά στους 180.
Points+ 24 / 6 = 4 ανα κομμάτι
Points+ 24 / 6 = 4 ανα κομμάτι
Fadastiki!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήTa xei ola kai einai kai lepti!!!!
Etroga merika kommatia tora!!!!
Kali sou mera!!!
Μια πίτσα που δεν με αφήνει ασυγκίνητη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛεπτή, τυρένια, απλή!
Z.
Μμμμμμ, φαίνεται τέλεια! Και είναι και αρκετά πρωτότυπος ο συνδυασμός των υλικών.Θα τη φτιάξω σίγουρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι πραγματικά ξεχωριστή και με τραβάει να τη δοκιμάσω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔιαφορετική....και φαίνεται τόσο νόστιμη!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήόντως ξεχωριστή και ωραία...να σαι καλά
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα Λούλου μου!!Τήν ζήλεψα!!Τί υπέροχη συνταγή!!Νά είχα ένα κομματάκι!!Καλή εβδομάδα!!Φιλάκια!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣας ευχαριστώ ολους για τα καλά σας λόγια! Αν δεν κάνετε δίαιτα μπορείτε να προσθέσετε λίγο ελαιόλαδο στην ζύμη και να διπλασιάσετε την ποσότητα του τυριού...νομίζω οτι τότε είναι πραγματικά απίθανη! (αφού και τώρα δεν πολύκαταλαβαίνεις πως είναι διαίτης...)
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχ, μου άνοιξες την όρεξη με αυτή την Ιταλιάνα... Πολύ ιδιαίτερη και πεντανόστιμη! Θέλω κομματάκι...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚομματάκι ένα ή πολλά..ευτυχώς έχει σχετικά λίγους πόντους! Φιλιά!
ΔιαγραφήΚαλημέρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπό το καλό στο καλύτερο πηγαίνουν οι light προτάσεις σου βλέπω! Δεν έχω ψήσει ποτέ κατίκι Δομοκού και είναι από τα αγαπημένα μου τυριά που φροντίζω να έχω πάντα στο ψυγείο!
Ωραιότατη η πίτσα αυτή και πάντα πίστευα πως με λίγα & διαλεκτά υλικά η πίτσα γίνεται και μια χαρά νόστιμη και ελαφριά σαν γεύμα!
Το κατίκι είναι πάρα πολύ καλό για τα λιπαρά που έχει..(αν θυμάμαι καλά 16%)..Πολύ γευστικό και ταιριάζει πολύ με το μπέϊκον! Σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Φιλιά πολλά!
ΔιαγραφήΜμμμμ τι μου κανεις τετοια ωρα Loulouuuuuu
ΑπάντησηΔιαγραφήΔοκίμασε την! Απλή και άκρως γευστική!
Διαγραφή