1.200 γρ. γαλοπούλα στήθος
10 δαμασκηνα ψιλοκομμένα
4 κουταλιές φέτα τριμμένη
3 κουταλιές μουστάρδα
λίγο λάδι
αλάτι-πιπέρι
Ανοίγουμε το στήθος της γαλοπούλας έτσι ώστε να μπορούμε να το τυλίξουμε ρολό.
Απλώνουμε πρώτα την μουστάρδα, κατόπιν την φέτα και τέλος τα δαμάσκηνα.
Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά. Τυλίγουμε ρολό και το περνάμε σε διχτάκι ή το δένουμε με σπάγγο μαγειρικής (όχι πλαστικό εννοώ).Αλατοπιπερώνουμε και εξωτερικά. περιχύνουμε με λίγο λαδάκι (γύρω στο 1/3 φλυτζανιού).
Συμπληρώνουμε με λίγο νεράκι και ψήνουμε σκεπασμένο στους 180 για 1,5 ώρα περίπου. Προς το τέλος του ψησίματος ξεσκεπάζουμε για να πάρει χρώμα.
υπέροχη πρόταση ...να σαι καλά πολύ καλό πιάτο
ΑπάντησηΔιαγραφήΝοστιμοτατο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο Λούλου μου!!Φοβερή συνταγή!!Καί πολύ νόστιμη!!Οι φωτογραφία σου,τέλεια!!Καλό Σ/Κ!!Φιλάκια!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛίγα υλικά, καταπληκτικό αποτέλεσμα!!! Π. όμορφες οι συνταγές σας και η παρουσίαση τους! Ευχαριστώ για την επίσκεψη Loulou! Θα τα λέμε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝομίζω ότι η γλύκα του δαμάσκηνου ταιριάζει εξαιρετικά με τη γαλοπούλα! Φαντάζομαι ότι το αποτέλεσμα θα ήταν υπέροχο! Πολύ ωραία και η παρουσίαση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!