Είναι η πρώτη συνταγή που έγινε από τις συνταγές για να αξιοποιήσω το εβαπορέ που μου περισσεύει για σήμερα της Τυρινής (εντάξει έχει και λίγο ζαμπόν για το μεγάλο "παιδί" της οικογένειας).
Η συνταγή είναι της μητέρας μου αλλά την έχω αλλάξει κάπως σύμφωνα με τα δικά μας γούστα.
Το κοφτό μακαρονάκι θα σας εκπλήξει...εγώ τρελάθηκα με το πώς έδεσε με τα υπόλοιπα υλικά γιατί το έχω συνηθίσει μόνο με χταπόδι και εκεί δεν το τρώω..
Καλή Σαρακοστή λοιπόν να έχουμε και καλή Καθαρή Δευτέρα!
250 γρ κοφτο μακαρονακι βρασμένο
1 φλ. κασέρι τριμμένο
1/2 φλ.φέτα τριμμένη
1 φλ.αρακάς
1 κρεμμύδι ψιλοκομμενο
2/3 φλ καλαμποκι
1/3 φλ. ελιές ψιλοκομμένες
2 κουταλιές κέτσαπ
1 κόκκινη και 1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένες
1/2 φλ.ζαμπον σε κυβακια
1 φλ.γάλα εβαπορέ
1 αυγό
ρίγανη
δυόσμο
αλάτι-πιπερι
Σωτάρουμε το κρεμμύδι σε λίγο λάδι και προσθέτουμε τις πιπεριές. Αφού σωταριστούν ελαφρά προσθέτουμε τον αρακά, το καλαμπόκι, το αλάτι-πιπέρι και τα μυρωδικά. Χαμηλώνουμε την φωτιά, κλείνουμε το καπάκι και τα αφήνουμε λίγο να μαλακώσουν.
Μέσα σ'ενα πυρέξ ανακατεύουμε τα βρασμένα ζυμαρικά, τις ελιές, το ζαμπόν,το κέτσαπ, τα σωταρισμένα λαχανικά και τα τυριά.
Χτυπάμε με το μιξεράκι το αυγό με το γάλα και περιχύνουμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο γαι 20-30' στους 180.
Σημ. Δεν είναι low carb δυστυχώς, εγώ περιορίστηκα μόνο σε μία κουταλιά....