Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Σπιτικός γύρος κοτόπουλο

...Φταίει η κρίση; φταίνε ολα αυτά που ακούμε για τα αντιβιοτικά και τις ορμόνες και τα καημένα τα αλογάκια; φταίει η low carb διατροφή που προσπαθώ να κάνω; 
Είναι ολα αυτά και πολλά άλλα μαζί...όπως το οτι όσες φορές κάνω το λάθος να παραγγείλω γύρο απ εξω δεν μπορούσα να το φάω γιατί ήταν σαν πλαστικό...μέχρι που κάποιος μου είπε οτι αγοράζουν ετοιμους κατεψυγμένους γύρους από την....Κίνα!!! Ελεος πια!


Οπότε είπα να δοκιμάσω να φτιάξω μόνη μου...Την ιδέα την πήρα απο την εκπομπή της Ελένης Ψυχούλη στον Σκαι...Εχουμε λοιπόν..




1 στήθος κοτόπουλο
ρίγανη
αλάτι-πιπέρι 
πάπρικα
κάρυ
(ή ειδικό μίγμα για κοτόπουλο που έχουν στα μπαχαρικά)
2 κουταλιές ελαιόλαδο

Βολεύει αν έχουμε το κοτόπουλο στην κατάψυξη  Το βγάζουμε για 1-1,5 ώρα και αφού ξεπαγώσει ελαφρά, με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε πολύ λεπτές φετούλες.
Πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά και το λάδι και βάζουμε στο ταψάκι (όπως είναι παγωμένο) και στον φούρνο στους 200 για 1 ώρα περίπου. (εγώ πρόσθεσα και λίγο νεράκι για να μην κολλήσει).
Το παρακολουθούμε να μην καεί και το γυρνάμε 1-2 φορές.

...αυτό ήταν! Καλή σας όρεξη!
Blog Widget by LinkWithin

6 σχόλια:

  1. Καλή Σαρακοστή Λούλου μου!!Φαίνετε καί ακούγετε πολύ ωραία η συνταγή σου!!Δέν τό έχω φτιάξη ποτέ έτσι!!Νά'σαι καλά!!Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δημητρα μου καλη Σαρακοστή! Βέβαια η συνταγή δεν είναι νηστήσιμη...αλλά στη φάση που είμαι τώρα είπα να μην νηστέψω..
      Είναι απλό και νόστιμο. Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  2. Καλησπέρα Λούλου μου, να δεις που ο κοτόγυρος σου θα με …σκανδαλίσει, … είπα να νηστέψω η γυνή το κρέας!!! Το σίγουρο είναι πως θα το φτιάξω του έφηβου υιού μου, που δεν θέλω να τον ταλαιπωρήσω τόσες μέρες και θα σου μεταφέρω τα μμμμ!!! Καλό βράδυ να έχουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Silena μου δεν θέλω να σε σκανδαλίσω προς θεού! Και εγώ θα ήθελα να νηστέψω το κρέας 40μέρες αλλά είναι λίγο δύσκολο όταν κάνεις δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων...σίγουρα όμως θα το νηστέψω 10 μέρες πριν το Πάσχα.
      Είμαι σίγουρη οτι θα του αρέσει του γιου σου, συνοδεία τζατζικίου βεβαίως,βεβαίως!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  3. Κίνα ε...υπεροχα! Προσφατα αδειασανε ενα φορτηγο απο κλουβια με σκυλακια που πηγαιναν στα εστιατορια σε ρολο guest star!!! Ευτυχως που υπαρχουν ωραιες ιδεες για σπιτικες καταστασεις σαν και την δική σου Loulou για να ξερουμε τι τρωμε τελικα. Πώς τα πας με την διατροφή σου; :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πλακα μου κανεις τωρα! Καλα δεν προκειται να ξαναπαρω εξω σουβλακι! Να τα βλεπει ο αντρας μου που ειναι αμετανοητος σουβλακοφαγος!
      Τι να πω....
      Η διαιτα παει αρκετα καλα...κατεβαινω αλλα για να γινει αυτο πρεπει να προσεχω και θερμιδες οχι μονο υδατανθρακες..αλλα το θετικο ειναι οτι κατεβαινω..αργα αλλα σταθερα.
      Ελπιζω να πηγαινεις και εσυ καλα με τη διαιτα..
      Ιδωμεν, εχουμε πολυ δρομο αλλωστε μπροστα..
      Καλο απογευμα!
      Φιλια!

      Διαγραφή