Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Σπανάκι ο γκρατεν …πονταριστό!


Καλημέρα!
Και εχτές έμεινα πιστή στους πόντους μου…22 με καμάρι! Αλλά και στο περπάτημα μου! Δεν έχω σκοπό να πηγαίνω για περπάτημα κάθε μέρα . απλά προέκυψε τις τελευταίες ημέρες…Σίγουρα ο καιρός από εδώ και στο εξής δεν βοηθάει αλλά όποτε κάνει αυτές τις ωραίες, ηλιόλουστες χειμωνιάτικες ημέρες θα προσπαθήσω να τις εκμεταλλεύομαι…
Kαι το αποτέλεσμα για τις 3 αυτές ημέρες.......-900γρ! Ελπίζω να είναι μια καλή αρχή.


Σήμερα θα σας δώσω μία απλή συνταγή με σπανάκι που είναι και της εποχής..

Σπανάκι ο γκρατεν …πονταριστό!


1 κιλό σπανάκι
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
Άνηθο ψιλοκομμένο
3-4 πατάτες

Μπεσαμελ
2 κοφτές κουταλιές  βούτυρο
3 κουταλιές αλεύρι ολικής
1 φλιτζάνι γάλα 2%
Αλάτι-μοσχοκάρυδο

Βράζουμε τις πατάτες να μαλακώσουν. Ζεματάμε το σπανάκι αφού το καθαρίσουμε, το πλύνουμε και το κόψουμε, το σουρώνουμε καλά να μην έχει υγρά. Σοτάρουμε σε αντικολλητικό τηγανάκι σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι, προσθέτουμε το σπανάκι , τον άνηθο και λίγο αλάτι.
Για την μπεσαμελ βάζουμε το βούτυρο σε κατσαρόλι να λιώσει και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας διαρκώς. Έχουμε εν τω μεταξύ βάλει το γάλα να κάψει και το προσθέτουμε σιγά στο μείγμα ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα για να μην σβολιάσει (και να σας σβολιάσει μην σας πειράζει, περαστέ το απ το μπλέντερ και είναι οκ, είναι κρίμα να την πετάξετε).Στο τέλος ρίχνουμε αλατάκι και λίγο μοσχοκάρυδο.
Σε ένα ταψάκι στρώνουμε μια λαδοκολλα. Απλωνουμε τις πατάτες σε φετακια. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς. Απλώνουμε το μίγμα του σπανακιού από πάνω. Και τέλος στρώνουμε τη μπεσαμελ. Αν θέλουμε ρίχνουμε τριμμένο τυρί από πάνω και βάζουμε στο φούρνο για περίπου 25’ στους 180.
Καλή μας όρεξη!!

Σύνολο πόντων : 6 (χωρίς το τυρί)
Blog Widget by LinkWithin

7 σχόλια:

  1. Είμαι η..πρώτη;..με το δεξί..έπρεπε να βάλω..γοβάκι δωδεκάποντο! Όμορφη συνταγή γλυκιά μου και εύχομαι πολλές πολλές αναρτήσεις και πολλές πολλές φίλες.Καλώς ήρθες στη μπλοκογειτονιά μας. Μία μικρή συμβουλή..βάλε εικονίδιο στο προφίλ σου για να σε αντιπροσωπεύει.Μπορείς να βάλεις οποιαδήποτε φωτογραφία ή αβαντάρ που σου αρέσει.Και..βγάλε τη λεκτική επιβεβαίωση γιατί συνήθως εκνευρίζει και κάνει να βαριούνται να κάνουν τα σχόλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχτίδα όντως είσαι η πρώτη νομίζω!Σ'ευχαριστώ πολύ για την θετική σου ενέργεια!και για την συμβουλή βεβαίως...θα την εφαρμόσω..Να'σαι καλά, καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  2. Φαίνεται πολύ ωραίο και λαχταριστό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ!Λαχταριστό θα μπορούσε να ήταν περισσότερο αλλά ένεκα οι θερμίδες!

      Διαγραφή
  3. Δεν είχα υπόψη μου αυτή την εκδοχή για το σπανάκι. Με δελεάζει η φωτό!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φαίνεται πολύ όμορφο και ορεκτικό!
    Και διαβάζοντας όλα σου τα μέχρι τώρα post, υποκλίνομαι.
    Εύχομαι πραγματικά να τα καταφέρεις και να φτάσεις στον στόχο σου.
    Είναι κάτι που όλες μας έχουν νοιώσει και βιώσει και προσπαθούμε. Αν και όχι πάντα με την επιτυχία που θέλουμε :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νομιζω πως το κλειδι ειναι να υπαρχει ισορροπια και ηρεμια στην ζωη μας..Μετα ολα ειναι πιο ευκολα..Σ'ευχαριστω για τις ευχες..και ευχομαι να εχουμε απο εδω και μπρος επιτυχια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή