Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Ινδοκάρυδα


Καλημέρα! Σας λέω τα γλυκά δεν λείπουν από την διατροφή μου.Είναι όμως σχεδόν πάντα με στέβια για να αποφεύγω κάπως τις κακοτοπιές!
Εμπνεύστηκα λοιπόν σήμερα από τα ινδοκάρυδα της tante kiki και ελπίζω να μου επιτρέπει να τα παραλλάξω ελαφρώς. Η συνταγή είναι απολύτως επιτυχημένη ακόμα και με τις παραλλαγές που τους έκανα (στέβια,ασπράδια αντί για ολόκληρα αυγά,αλεύρι ολικής).
Tante kiki σ'ευχαριστώ πολύ για την έμπνευση μια και τρελαίνομαι για την καρύδα!


ΥΛΙΚΑ για 15 κομμάτια (παχουλούτσικα)ή 25 μικρούλια.
3 φλ. τσ. ινδοκάρυδο
2 κ.σ. αλεύρι ολικής
5 κουτ.γλυκού στέβια
2 βανίλιες
2 κ.σ. μαργαρίνη λιωμένη
3 ασπράδια


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το ινδοκάρυδο με το αλεύρι.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη και τις βανίλιες σφιχτή μαρέγκα.
Προσθέτουμε την μαρέγκα στο μείγμα ινδοκάρυδου - αλευριού και ανακατεύουμε καλά.Κατόπιν προσθέτουμε και την μαργαρίνη.
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε μια λαμαρίνα φούρνου.
Βάζουμε σε κορνέ με χοντρό στόμιο (ή πλάθουμε με υγρά χέρια) και σχηματίζουμε μικρές μπαλίτσες.
Τοποθετούμε στη λαμαρίνα με μικρή απόσταση ανάμεσά τους για να μην κολλήσουν Ψήνουμε για 15-18 λεπτά ανάλογα με το φούρνο ή μέχρι να πάρουν ένα πανέμορφο χρυσόξανθο χρώμα.
Αφήνουμε για 5 λεπτά να κρυώσουν στο ταψί και τοποθετούμε σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς χωρίς να "ιδρώσουν" από την κάτω πλευρά.
Φυλάσσουμε σε βάζο ή μπολ καλά κλειστό γιατί με τον αέρα ξεραίνονται.

Πόντοι 4 για όλα τα κομμάτια...οπότε διαιρείτε ανάλογα με τα κομμάτια που θα βγάλετε και ....απολαμβάνετε! Είναι τέλεια!

Υ.Γ.Αν προσθέσετε και το κερασάκι θα πρέπει να το αθροίσετε στο σύνολο.Εγώ έβαλα μόνο σε λίγα τα περισσότερα τα έκανα σκέτα.

Blog Widget by LinkWithin

2 σχόλια:

  1. Καλημέρα Λουλού μου... καλά έκανες και την προσάρμοσες στα μέτρα σου και μας έδωσες και μας μια συνταγή με στέβια!! Εγώ πάντως θα την φτιάξω κι έτσι γιατί είμαι σε διατροφή!!! Μπράβο σου ...μόνον μια ερώτηση γιατί όταν δοκίμασα κάποια χαπάκια στέβια είχαν στον τέλος μια υπόξινη επίγευση... στο γλυκό φαίνεται ή η επίγευση είναι κανονική;;;;;
    Φιλιά και καλημέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημερα Kiki!Σ'ευχαριστω για τα καλα σου λογια.. Οσονα φορα την στεβια δεν εχω παρει ποτε σε χαπακια και δεν ξερω την γευση τους. Παλια ειχα παρει υγρη στεβια (της εψα νομιζω) αλλα τωρα προτιμω την στεβια σε σκονη που εχει περιεκτικοτητα 97% στεβια. Αυτο πρεπει να το προσεξεις γιατι ενω η στεβια θεωρειται απολυτως υγιεινο υποκαταστατο αν δεν ειναι σε μεγαλο ποσοστο τοτε αναποφευκτα καταναλωνουμε χημικα-δηλητηρια με τα οποια την εχουν προσμειξει.
    Επισης η γευση της δεν ειναι απολυτως ιδια με της ζαχαρης αυτο ειναι αληθεια...ομως ειναι ενα πολυ καλο υποκαταστατο που ικανοποιει τις ....λιγουριτσες μας!
    Φιλια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή