Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Μία λευκή Ιταλιάνα....

...που όμως κατάγεται από την Αλσατία ...και περνώντας από την Ελλάδα πήρε λίγο άρωμα ελληνικό..
Για να μην σας παιδεύω με αινίγματα...η συνταγή σήμερα είναι λευκή πίτσα που κατάγεται από την Αλσατία (εκεί την ονομάζουν Flammekueche ) αλλά αφού την έφερα στο ελληνικό σπιτικό μου είπα να την πειράξω λίγο και χρησιμοποίησα κατίκι Δομοκού..



Ζύμη
1 φλ. αλεύρι (1/2 κίτρινο, 1/2 ζέας έβαλα εγώ)
1 κουταλάκι baking powder
χλιαρό νερό όσο πάρει
αλάτι
1 κουταλάκι ξύδι

Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ όλα τα υλικά και προσθέτουμε όσο νερό χρειάζεται για να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός.
Αδειάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και απλώνουμε καλά τον χυλό να πάει παντού με το ίδιο πάχος και ψήνουμε για 10' στους 180.
Κατόπιν το βγάζουμε και ετοιμάζουμε την γέμιση.

4 κουταλιές κατίκι Δομοκού
2 κουταλιές κρέμα γάλακτος light
4 φέτες μπέικον
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο




Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σωτάρουμε το μπέικον κομμένο σε κομμάτια.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σωτάρουμε εως ότου μαλακώσει και χρυσίσει.
Στην βάση της πίτσας απλώνουμε το μείγμα τυριού και κρέμας και κατόπιν απλώνουμε τα κομμάτια του μπέικον και του κρεμμυδιού.
Ψήνουμε για άλλα 15 περίπου λεπτά στους 180.

Points+ 24 / 6 = 4 ανα κομμάτι


Blog Widget by LinkWithin

14 σχόλια:

  1. Fadastiki!!!!!!!
    Ta xei ola kai einai kai lepti!!!!
    Etroga merika kommatia tora!!!!
    Kali sou mera!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια πίτσα που δεν με αφήνει ασυγκίνητη!
    Λεπτή, τυρένια, απλή!

    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μμμμμμ, φαίνεται τέλεια! Και είναι και αρκετά πρωτότυπος ο συνδυασμός των υλικών.Θα τη φτιάξω σίγουρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι πραγματικά ξεχωριστή και με τραβάει να τη δοκιμάσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Διαφορετική....και φαίνεται τόσο νόστιμη!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. όντως ξεχωριστή και ωραία...να σαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπέρα Λούλου μου!!Τήν ζήλεψα!!Τί υπέροχη συνταγή!!Νά είχα ένα κομματάκι!!Καλή εβδομάδα!!Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σας ευχαριστώ ολους για τα καλά σας λόγια! Αν δεν κάνετε δίαιτα μπορείτε να προσθέσετε λίγο ελαιόλαδο στην ζύμη και να διπλασιάσετε την ποσότητα του τυριού...νομίζω οτι τότε είναι πραγματικά απίθανη! (αφού και τώρα δεν πολύκαταλαβαίνεις πως είναι διαίτης...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αχ, μου άνοιξες την όρεξη με αυτή την Ιταλιάνα... Πολύ ιδιαίτερη και πεντανόστιμη! Θέλω κομματάκι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κομματάκι ένα ή πολλά..ευτυχώς έχει σχετικά λίγους πόντους! Φιλιά!

      Διαγραφή
  10. Καλημέρα!
    Από το καλό στο καλύτερο πηγαίνουν οι light προτάσεις σου βλέπω! Δεν έχω ψήσει ποτέ κατίκι Δομοκού και είναι από τα αγαπημένα μου τυριά που φροντίζω να έχω πάντα στο ψυγείο!
    Ωραιότατη η πίτσα αυτή και πάντα πίστευα πως με λίγα & διαλεκτά υλικά η πίτσα γίνεται και μια χαρά νόστιμη και ελαφριά σαν γεύμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το κατίκι είναι πάρα πολύ καλό για τα λιπαρά που έχει..(αν θυμάμαι καλά 16%)..Πολύ γευστικό και ταιριάζει πολύ με το μπέϊκον! Σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  11. Μμμμμ τι μου κανεις τετοια ωρα Loulouuuuuu

    ΑπάντησηΔιαγραφή