Τόσο απλό και όμως τόσο νόστιμο!
Άριστο συνοδευτικό μπύρας ή ούζου, αλλά και άριστο κολατσιό για τα παιδάκια μας! Το μονο πρόβλημα είναι οτι η δόση είναι μικρή (μόνο για 8 μάφιν) και ίσως χρειαστεί να την διπλασιάσετε...
1 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (ή αλέυρι ζέας + 2 κουταλάκια μπέηκιν)
1 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (ή αλέυρι ζέας + 2 κουταλάκια μπέηκιν)
2 κουταλιές πολτό κόκκινης πιπεριάς ψητής
1 κουταλιά φρέσκια ντομάτα τριμμένη (ώριμη) ή χυμό ντομάτας
1 μικρό κρεμμύδι σε κυβάκια
4 κουταλιές κίτρινο τυρί light τρμμένο
2 κουταλιές τριμμένη φέτα
1/4 φλ.σταφίδες ξανθές
1/4 φλ. σόδα αναψυκτικό
2 ασπράδια χτυπημένα μαρέγκα
ρίγανη
βασιλικός
δυόσμος
Σε ένα τηγανάκι αχνίζουμε το κρεμμύδι να μαλακώσει και να καραμελώσει.
Σε μία λεκανίτσα βάζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από την μαρέγκα.
Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν.
Στο τέλος προσθέτουμε την μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά.
Μοιράζουμε σε 8 θήκες σιλικόνης για μάφιν.
Ψήνουμε στους 180 για 30'.
Μοσχομυρίζουν βότανα και μυρωδικά της ελληνικής γης!
points+20 / 8 = 2.5 points/muffin
Εννοείται ότι θα την διπλασιάσουμε τη δόση! Τα 8 τα θέλω μόνο για μένα! Οι άλλοι τι θα φάνε; χι χι!
ΑπάντησηΔιαγραφήτελικά έιχες πολύ δίκιο! Οκτώ δεν φτάνουν....τα φάγαμε αμέσως..ένα έμεινε μόνο...
ΔιαγραφήΜμμμμ νόστιμη ιδέα. Λουλού η πάστα πιπεριάς είναι έτοιμη ή την φτιάχνεις εσύ με συσκευασμένες πιπεριές φλωρίνης χτυπημένες στο μούλτι;
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαρσι την πάστα συνήθως την φτιάχνω από την αρχή εγώ (ψήνω τις πιπεριές, τις ξεφλουδίζω και τις αλέθω ή τις βάζω στο ξύδι για αργότερα)
ΔιαγραφήΒέβαια μπορεί να γίνει και με έτοιμες πιπεριές ψημένες.
υπέροχα φαίνονται!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι πολύ καλά...όσο πρέπει αλμυρά και λίιιιγο γλυκά από την σταφίδα ίσα ίσα για να ισορροπήσει η γεύση...
ΔιαγραφήΚαλησπέρα Λούλου μου!Θά συμφωνήσω καί εγώ!!!Οκτώ δέν φτάνουν!!Πολύ νόστιμα φαίνονται!!Υπέροχη καί αυτή η συνταγή!!Καλά!!Καί οι φωτογραφίες σου,φοβερές!!Φιλάκια!!
ΑπάντησηΔιαγραφήDimi μου ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
ΔιαγραφήΕίναι από τις αγαπημένες μου συνταγές..άσε που μπορείς να τα έχεις έτοιμα στην κατάψυξη για την περίπτωση που έρθει κάποιος έκτακτα και θέλεις να βγάλεις ένα κρασάκι..εγώ συνήθως αυτό κάνω..αλλά σίγουρα διπλασιάζω την συνταγή τότε..
Φαίνονται πολύ λαχταριστά. Θα τα δοκιμάσω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια!
Είναι πολύ νόστιμα! Φιλιά πολλά!
Διαγραφή