Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Μινι κις λωρεν…διαίτης!


Η συνταγή είναι  εμπνευσμένη  από  τα  κις  λωρέν  που  φτιάχνουμε  συνήθως  μόνο  που δεν  έχει  ζύμη…είναι αυστηρά  πρωτεϊνική  και  συμβατή με  τα  ww .




ασπράδια  αυγών
1  ολόκληρο  αυγό
3  φλυτζάνια  σπανάκι
1  φρέσκο κρεμμυδάκι  ψιλοκομμένο
Λίγο  ψιλοκομμένο  άνηθο
¼  φλυτζανιού  γάλα  0%
1/3  φλυτζανιού  γραβιέρα  light (ή  ότι  άλλο  τυρί  ελαφρύ  έχετε)
Αλάτι- πιπέρι-μοσχοκάρυδο
12    φέτες  ζαμπόν

Σε  ένα κατσαρολάκι με λίγο νερό σωτάρουμε το κρεμμυδάκι μέχρι να  μαλακώσει  και μετά  προσθέτουμε  το  σπανάκι. Σωτάρουμε  αρκετά  ώστε  να  πιει τα  υγρά  του.
Χτυπάμε  τα  ασπράδια  μαρέγκα  και  το  ολόκληρο  αυγό, ενώνουμε  και  προσθέτουμε  αλάτι-πιπέρι-μοσχοκάρυδο , τον  άνηθο, το  γάλα  και  το  τυρί.
Έχουμε  κατεβάσει  το  σπανάκι  από  την  φωτιά  να  κρυώσει  λίγο  και  το  προσθέτουμε  στο  μίγμα. Ανακατεύουμε  ελαφρά.
Σε  ένα  ταψάκι  σιλικόνης  με  θήκες  μάφιν  βάζουμε  μία  φέτα  ζαμπόν  σε  κάθε  θήκη (12  σύνολο). Γεμίζουμε  με  το  μίγμα  του  αυγού – σπανακιού  και  βάζουμε  για  20’ στους  180  με  μια   λαδόκολλα  από  πάνω  για  να  μην αρπάξει  το  ζαμπόν.

Pointsplus : 1 πόντος  για  κάθε  κις

Blog Widget by LinkWithin

9 σχόλια:

  1. Υπέροχη ιδέα και πολύ ευπαρουσίαστη!!!
    Μπράβο πολύ χαίρομαι για την συνταγή που έφτιαξες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λουλού αν όντως άρχισες το νεώτερο πρόγραμμα πόντων των γουέϊτ, υπέροχες συνταγές μπορείς να "κλέψεις" κι από δω: http://www.weightwatchers.com/food/index.aspx Όλο και κάποια θα πετύχεις που να σε νοστιμέψει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ..
    ΑΠΟ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΓΕΥΣΗ.ΘΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΑΥΡΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευχαριστώ πολύ. Η συνταγή είναι καθαρά πρωτεϊνική και λίγο μας "ξεπλένει" από τους υδατάνθρακες αυτών των ημερών. Επίσης μπορείτε να βάλετε φέτα ή κατσικίσιο αντί γραβιέρα και να νοστιμέψει περισσότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ενδιαφέρουσα συνταγή, και δείχνει πολύ νόστιμη!!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλή Χρονιά !!Μέ Υγεία, αγάπη, ευτυχισμένες στιγμές!Πολυ ωραία συνταγή!Οτι πρέπει γιά μετά τίς εορτές!Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Loulou ερωτησουλα. οι ποντοι των συνταγων ειναι flexipoints? πολυ προτοτυπη ιδεα! θα την δοκιμασω σιγουρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαλημέρα! Οχι οι πόντοι είναι points plus. Ενώ αρχικά έκανα φλεξι τώρα με την αλλαγή του χρόνου είπα να δοκιμάσω τα Pointsplus. Βέβαια οι προηγούμενες συνταγές είναι φλεξι και ίσως πρέπει να τις διορθώσω.

      Διαγραφή
  8. α οκ. θα σε συμβουλευα αν μου επιτρεπεις να μην τις σβησεις τις φλεξι. απλα βαλε διπλα αν ειναι φλεξι η Pointplus ωστε καποιος να κανει μονος του την μετατροπη εχοντας εναν μπουσουλα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή