450γρ. κοτόπουλο στήθος σε κομματάκια
1 κουταλάκι γλυκού αλεύρι ολικής
1 κουτ.γλυκού ταχίνι
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 κουτ.γλυκού βαλσαμικο ξύδι
1 κουτ.γλυκού μαύρη ζάχαρη
1/3 φλυτζανιού ζωμό κοτόπουλου
4 κουτ.γλυκού σπόροι σουσαμιού
Αλάτι-πιπέρι
Σε ένα μπωλ
βάζουμε το κοτόπουλο, αλατοπιπερώνουμε και
προσθέτουμε το αλεύρι .
Σε ένα άλλο
μπωλ ανακατεύουμε το
ταχίνι, το σκόρδο, το ξύδι, την
ζάχαρη και τον ζωμό.
Σε μία κατσαρολίτσα
βάζουμε ελάχιστο νεράκι και
«σωτάρουμε» το κοτόπουλο και από
τις δύο πλευρές. Σβήνουμε με
το μίγμα του
ζωμού και αφήνουμε
να σιγοβράσει για
30-40 λεπτά. Στο τέλος
πασπαλίζουμε με το
σουσάμι.
Είναι ένα ελαφρύ
φαγητό που μπορεί
να συνοδευτεί με
ρύζι (ή με τηγανητές
πατάτες αν δεν σας
απασχολούν οι θερμίδες).
Μερίδες 3 - πόντοι 5
ανά μερίδα (pointsplus)
Delicioso!
ΑπάντησηΔιαγραφήBoa segunda-feira!
Beijinhos do Brasil.
¸.•°♡♡⊱彡
Σ'ευχαριστω! Καλη χρονια!
ΔιαγραφήΛουλού το τικεράκι γιατί σε λίβρες κι όχι σε κιλά;
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια να φαινεται και η πιο μικρη διαφορα...μηπως και παρω πιο πολυ θαρρος!
ΔιαγραφήΘα πρέπει να είναι πολύ νόστιμο..... Μ' αρέσει το ταχίνι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα
Εξαιρετικό πιάτο, μπράβο σου Λουλού!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ χαίρομαι οταν βλέπω τέτοιες συνταγές στην blogογειτονιά που έχει πήξει στην βουτυρίλα!
Ευχαριστώ, χαίρομαι που σας αρέσει!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ όμορφη συνταγή Λούλου!Μού αρέση καί τό ταχύνι αλλά καί τό σουσάμι!!Τέλειο!!Καλή εβδομάδα!!Φιλάκια!!
ΑπάντησηΔιαγραφή