Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Kοτόπουλο με ταχίνι και σουσάμι




450γρ. κοτόπουλο στήθος σε κομματάκια
1 κουταλάκι γλυκού αλεύρι ολικής
1 κουτ.γλυκού ταχίνι
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 κουτ.γλυκού βαλσαμικο ξύδι
1 κουτ.γλυκού μαύρη ζάχαρη
1/3 φλυτζανιού ζωμό κοτόπουλου
4 κουτ.γλυκού σπόροι σουσαμιού
Αλάτι-πιπέρι

Σε  ένα  μπωλ  βάζουμε  το  κοτόπουλο, αλατοπιπερώνουμε  και  προσθέτουμε  το  αλεύρι .
Σε  ένα  άλλο  μπωλ  ανακατεύουμε  το  ταχίνι, το  σκόρδο, το ξύδι, την ζάχαρη  και τον ζωμό.
Σε μία κατσαρολίτσα  βάζουμε  ελάχιστο  νεράκι και  «σωτάρουμε» το κοτόπουλο  και  από  τις  δύο  πλευρές. Σβήνουμε  με  το  μίγμα  του  ζωμού  και  αφήνουμε  να  σιγοβράσει  για  30-40  λεπτά. Στο  τέλος  πασπαλίζουμε  με  το  σουσάμι.
Είναι  ένα  ελαφρύ  φαγητό  που  μπορεί  να  συνοδευτεί  με  ρύζι (ή  με  τηγανητές  πατάτες  αν  δεν  σας απασχολούν  οι  θερμίδες).
Μερίδες  3 - πόντοι  5  ανά  μερίδα (pointsplus)

Blog Widget by LinkWithin

8 σχόλια:

  1. Delicioso!
    Boa segunda-feira!
    Beijinhos do Brasil.
    ¸.•°♡♡⊱彡

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λουλού το τικεράκι γιατί σε λίβρες κι όχι σε κιλά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να φαινεται και η πιο μικρη διαφορα...μηπως και παρω πιο πολυ θαρρος!

      Διαγραφή
  3. Θα πρέπει να είναι πολύ νόστιμο..... Μ' αρέσει το ταχίνι!
    Καλησπέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εξαιρετικό πιάτο, μπράβο σου Λουλού!
    Πολύ χαίρομαι οταν βλέπω τέτοιες συνταγές στην blogογειτονιά που έχει πήξει στην βουτυρίλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευχαριστώ, χαίρομαι που σας αρέσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ όμορφη συνταγή Λούλου!Μού αρέση καί τό ταχύνι αλλά καί τό σουσάμι!!Τέλειο!!Καλή εβδομάδα!!Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή