Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Μελωμένα πράσινα φασολάκια με μουστάρδα και παρμεζάνα

Τι;;;;Δεν  σας  αρέσουν  τα  φασολάκια;;; Ούτε  και  στα  παιδιά  σας ;;;
Και  όμως  πλανάστε .. αν  δοκιμάσετε  αυτά  τα  φασολάκια  θα  αλλάξετε  γνώμη.
Είναι  ένα  υγιεινό  συνοδευτικό  για  μπιφτέκια, ψητό  κοτόπουλο  ή κρέας  και  γίνεται  πανγρήγορα (αδόκιμο  αλλά  δεν  πειράζει)  και  πανεύκολα! Το  μυστικό  φυσικά είναι  στην  σάλτσα..



2  φλυτζάνια  πράσινα  στρογγυλά  φασολάκια
1 κρεμμύδι  και 1 σκελίδα  σκόρδο  ψιλοκομμένα
2  κουταλάκια  λάδι
1  φλυτζάνι  ζωμός  κοτόπουλου
2  κουταλάκια  μέλι
2  κουταλιές  μπαλσάμικο
2  κουταλιές  μουστάρδα
Αλάτι-πιπέρι
2 κουταλιές  τριμμένη  παρμεζάνα

Σε  ένα  κατσαρολάκι  σωτάρουμε  το  κρεμμύδι  και   το  σκόρδο  στο  λάδι. Προσθέτουμε  τα  φασολάκια και  σβήνουμε  με το μέλι  και  τον  ζωμό. Προσθέτουμε  το  μπαλσάμικο , αλατοπιπερώνουμε  και  το  αφήνουμε  να  βράσει  10’ (ανάλογα  με  το  πόσο  βρασμένα  θέλει  ο  καθένας  τα  φασολάκια  του)
Αφαιρούμε  τα  φασολάκια  από  την  κατσαρόλα  με  μία  τσιμπίδα και  αφήνουμε  να  σιγοβράσει  ο  ζωμός  αφού  του  προσθέσουμε  και  την  μουστάρδα. Όταν  πήξει  ελαφρώς  ρίχνουμε  την  παρμεζάνα  ανακατεύουμε  και  κατεβάζουμε  αμέσως  από  την  φωτιά. Περιχύνουμε  τα  φασολάκια  με  την σως  και καλή  μας  όρεξη!

Μερίδες  2- pointsplus 3 ανα μερίδα

Blog Widget by LinkWithin

5 σχόλια:

  1. Εμενα που μου αρέσουν πειράζει?? Καλά, με την παρμεζάνα ακόμα και τα χειρότερα φαγιά γίνονται μούρλια...βέβαια με τέτοιο καμουφλάζ και οι πιο δύσκολοι φαντάζομαι θα αλλαξοπιστήσουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και πίστεψε με έχω δύσκολους μέσα στο σπίτι! Αλλά τελικά όχι μόνο έφαγαν, τους άρεσε κιόλας!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  2. Εμενα ομολογω οτι δεν μου αρεσουν τα φασολακια, αλλα που και που τα μαγειρευω, γιατι πρεπει να τρωμε απ' ολα!
    Πρωτη φορα επισκεπτομαι το Blog σου και αφηνω σχολιο... Μπορω να διαβαιβαιωσω κι εγω οτι η WW κανει δουλεια, αλλα πρεπει να ακολουθεις πιστα τους κανονες. Πριν 30 περιπου χρονια βοηθησα καποιον να χασει με αυτην την μεθοδο 35 ολοκληρα κιλα... αλλα ολη την ... παλιοδουλεια την εκανα εγω, δηλαδη να μετρησω μεριδες, να κανω συνδυασμους και να μαγειρεψω..
    Υπομονη και επιμονη!
    Φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι κάτι πάρα πολύ δύσκολο..απλά μια φορά την εβδομάδα βγάζω το μενού μου και προσπαθώ να το τηρώ..ακόμα κι αν κάνω μικρές (μικρές όμως) ατασθαλίες δεν έχει μεγάλη επίπτωση στη ζυγαριά...Ασε που τώρα τα φρούτα και τα λαχανικά μετράνε για 0 οπότε γλυτώνουμε το μέτρημα..
      Καλώς ήρθες!

      Διαγραφή
  3. Μμμμ!Υπέροχη η συνταγή σου Λούλου μου!Καί μέ τήν παρμεζάνα τήν απογείωσες!!Μπράβο φιλενάδα!!Καλό βράδυ!!Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή