Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Σπαγγέτι με άσπρη σάλτσα τυριού …έκπληξη!


Τα μακαρόνια είναι αγαπημένο φαγητό.
Ειδικά όταν συνοδεύονται από πλούσιες σάλτσες...όπως η γνωστή σάλτσα 4 τυριών!
Δυναμίτης σε πόντους και θερμίδες όμως...
Πώς θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι παρόμοιο, υγιεινό και όχι τόσο θερμιδικό??
Ιδού λοιπόν:




½ κεφάλι κουνουπίδι  (!!!)
30 γρ. πεκορίνο τριμμένο
2 φετες τσένταρ
1 ξερό κρεμμύδι  ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
½ φλυτζάνι γάλα 0%
½ φλυτζάνι ζωμός κοτόπουλου

1 μερίδα βρασμένα μακαρόνια


Βράζουμε το κουνουπίδι για 20 περίπου λεπτά σε αλατισμένο νερό.
Σ’ένα άλλο κατσαρολάκι βάζουμε ½ φλυτζάνι νερό και ζεματάμε το κρεμμύδι και κατόπιν το σκόρδο.
Προσθέτουμε τον ζωμό και το γάλα και το αφήνουμε να βράσει 10 λεπτά.
Στο τέλος  προσθέτουμε  το  κουνουπίδι  και τα τυριά  και  αλέθουμε  στο μπλέντερ.
Η σάλτσα μας  είναι  έτοιμη να μπει πάνω απο τα μακαρόνια! Είναι απαλή κα τυρένια και μπορείτε να κάνετε ακόμα και τα παιδιά σας να φάνε κουνουπίδι γιατί χάνεται η γεύση του και μένει μόνο το τυρί. 
Επισης για μία λιγότερο ελαφριά εκδοχή μπορείτε να προσθέσετε μπέηκον ή ζαμπόν. 
Βγαίνουν 3 φλυτζάνια και καθένα έχει 2.5 πόντους. 
Καλή όρεξη!
Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο:

  1. Τήν ζήλεψα τήν μακαρονάδα σου loulou μου!!Υπέροχη συνταγή πού θά δοκιμαστή πολύ γρήγορα!!Καλό Σ/Κ!!Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή