Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2012

Ψωμί ζέας! Απλό αλλά τόσο νόστιμο!


Για την ζεα ή ζειά σας έχω ξαναμιλήσει.
Για το οτι φτιάχνω το δικό μου ψωμί επισης.
Με την διατροφή των weight watchers κάθε φέτα 50γρ είναι 2 πόντοι, επομένως δικαιούμαι μπορεί και 4 φέτες την ημέρα.
Ηρθε λοιπόν η ώρα να σας παρουσιάσω το ψωμάκι μου με αλεύρι ζέας!




Ψωμί με ζέα

400γρ νερό
400γρ αλέυρι ζέας
300γρ κίτρινο αλεύρι
2 φακελάκια μαγιά ξερή
Αλάτι
2 κουταλιές λάδι

Σ’ένα μπωλ βάζουμε το νερό (χλιαρό), το λάδι, το αλάτι και την μαγιά και το αφήνουμε στην άκρη για 10’.
Μετά από 10’ βλέπουμε ότι έχει κάνει φυσαλίδες, οπότε έχει ενεργοποιηθεί η μαγιά και σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι.Ζυμώνουμε καλά. Το βάζουμε σε μία σακούλα τροφίμων, κάνουμε 2-3 τρυπούλες κοντά στο άνοιγμα, στο πάνω μέρος και το βάζουμε στην συντήρηση του ψυγείου για 3 ώρες. Θα δείτε οτι θα διπλασιαστεί σε όγκο. Αφού διπλασιαστεί το ζυμώνουμε σε  φρατζόλα και την βάζουμε σε ταψί ή φόρμα για φρατζόλες με λαδόχαρτο. Την αφήνουμε σκεπασμένη σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί.
Κατόπιν την φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς.

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου