Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Επιδόρπιο με κρέμα σοκολάτα με αγαρ-αγαρ, μπισκότο και ρόδι



2 φλυτζάνια γάλα εβαπορέ 4%
1 κουταλιά κακάο
2 κουταλάκια στέβια κρυσταλλική 
ξύσμα από μισό πορτοκάλι
1 κουταλάκι αγαρ-αγαρ

3 μπισκότα ολικής 
1 κουταλιά μαργαρίνη

1/2 μήλο,1/2 μπανάνα , λίγο ρόδι και κανέλλα.

Βάζουμε γάλα με το κακάο και το αγαρ-αγαρ στην φωτιά να πάρει μία βράση.Ανακατεύουμε καλά και κατεβάζουμε.Προσθέτουμε την στέβια και το ξύσμα.
Εν τω μεταξύ έχουμε θρυμματίσει τα μπισκότα στο μπλέντερ με τη μαργαρίνη.

Μοιράζουμε το μπισκότο σε 2 μπωλ.Προσθέτουμε την κρέμα και από πανω τα φρούτα με λίγο κανέλλα. Η κρέμα με το αγαρ-αγαρ θα πήξει αφού κρυώσει μην σας ανησυχεί.

Το αγαρ-αγαρ είναι υλικό που χρησιμοποιείται στην ασιαστική κουζίνα, προέρχεται από φύκι και ειναι πηκτικό υλικό αντί για ζελατίνη.

Σύνολο πόντων 6/μερίδες 2
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου