Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2013

Σαλάτα πράσινη και δροσιστική!





2 φλυτζάνια μαρούλι
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
2-3 παντζάρια τουρσί κομμένα στα 8
Σουσάμι
Αλάτι
1 κουταλάκι μέλι
1 κουταλάκι ταχίνι
1 κουταλάκι λάδι
1 κουταλιά μπαλσάμικο ξύδι

Οι ποσότητες είναι για μία μερίδα, οπότε  αναλόγως πολλαπλασιάζετε.
Πρώτα  στην  πιατέλα  βάζουμε το μαρούλι  και το  κρεμμυδάκι.
Αλατίζουμε.
Προσθέτουμε τα παντζάρια.
Σε ένα βαζάκι χτυπάμε το λάδι, το  ξύδι, το  ταχίνι  και το  μέλι  και περιχύνουμε  την  σαλάτα.
Πασπαλίζουμε  με  σουσάμι … και  καλή  μας  όρεξη!   
Blog Widget by LinkWithin

6 σχόλια:

  1. Δεν έχω βάλει ποτέ ταχίνι σε σαλάτα. Για να το δοκιμάσω λοιπόν. Γενικά αγαπάμε το ταχίνι οικογενειακώς και είναι και τόσο θρεπτικό. Θα την δοκιμάσω κάποια στιγμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δήμητρα αν σου αρέσει το ταχίνι θα σ'αρέσει και αυτή η σαλάτα...δίνει πιο γεμάτη γεύση στη σως, πιο σουσαμένια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα Λουλου!Πολύ νόστιμη η σαλάτα σου!!Μού αρέση η σώς πού μάς προτείνης!!Καλή συνέχεια!!Καλό Σ/Κ!!Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κατ' αρχήν να σ' ευχαριστήσω πολύ για το βιβλίο..... το έλαβα σήμερα, του έριξα μια ματιά αλλά πρέπει να το μελετήσω πολύ καλά!!!! Πολύ χρήσιμο και κατατοπιστικό!
    Η σαλάτα φαίνεται υπέροχη και δεν καταλαβαίνω γιατί εγώ δεν βάζω ποτέ μέλι στις σαλάτες.... βλακεία μου!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να'σαι καλά, χαίρομαι που σου άρεσε. Αν σου αρέσουν οι γλυκές ή γλυκόξινες γεύσεις θα σου αρέσει και το μέλι στην σαλάτα.
      Δοκίμασέ το!

      Διαγραφή