Κυριακή, 13 Ιανουαρίου 2013

Mεξικάνικη φρουτοσαλάτα

....όπως  καταλαβαίνετε  προσπαθώ  να  κάνω  αποτοξίνωση.. ας  πούμε  δηλαδή...γιατί  η  πραγματική αποτοξίνωση γίνεται με βραστά χορταράκια του βουνού και απλά φρουτάκια χωρίς  σάλτσες.
Τί  να  κάνω  όμως  που  βαριέμαι  εύκολα  και  θέλω  ποικιλία  στο  φαγητό  μου?
Ετσι  λοιπόν  ανακάλυψα μία  φρουτοσαλάτα  που  μπορεί  κάλλιστα να  καταναλωθεί  ως  πρωινό  ή  και  ως  βραδινό, είναι  πολύ  χορταστική  και  γευστικότατη.
H  εκδοχή  που  δίνω  είναι  η  light  όμως  αναφέρω  και  την  κανονική  εκδοχή  που  είναι  ακόμα  πιο  delicieuse!!!

2 φλυτζάνια φρούτα της επιλογής σας (εγώ έβαλα μήλο, μπανάνα και κόκκινα σταφύλια)
1 φλυτζάνι γιαούρτι στραγγιστό light
½ φλυτζάνι γάλα εβαπορέ light
1 κουταλάκι μέλι
1 κουταλάκι αμύγδαλα φιλέ

Αφού κόψουμε τα φρούτα σε κομματάκια και τα βάλουμε στο μπωλ, χτυπάμε με την ράβδο (ή μιξεράκι) το γάλα με το γιαούρτι (να είναι καλά παγωμένα).
Περιχυνουμε τα φρούτα, ρίχνουμε το μέλι και τα αμύγδαλα..και..έτοιμο το ελαφρύ επιδόρπιο!
Στην κανονική συνταγή χρησιμοποιούν ζαχαρούχο αντί για γιαούρτι και κρέμα γάλακτος αντί για εβαπορέ αλλά ένεκα η δίαιτα…. Στη γνήσια συνταγή  είναι σαν να τρως παγωτό με φρούτα και γίνεται στην στιγμή! Ακόμα και αν δεν έχετε χρόνο να ετοιμάσετε επιδόρπιο στους καλεσμένους σας σας βγάζει απροπρόσωπους!

Μερίδες 4 – Points plus 2 περίπου ανά μερίδα
Blog Widget by LinkWithin

3 σχόλια:

  1. Καλημέρα
    Η δική σου εκδοχή πρέπει να είναι πιο καλή, γιατί με το ζαχαρούχο θα είναι πολύ γλυκό.
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ νόστιμη καί πολύ δροσερή η φρουτοσαλάτα σου Λούλου μου!!Καλή Κυριακή!!Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δροσερή, γευστική και υγιεινή, με άλλα λόγια ωραιότατη!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή