Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2013

Πολύχρωμη ομελέτα φούρνου με καλαμπόκι και μπέϊκον


Καλημέρα! Μην βιαστείτε να πείτε...άλλη μία ομελέτα! Αυτή είναι η πιο γευστική ομελέτα που έχω δοκιμάσει. Αν σας αρέσει η γλύκα του καλαμποκιού , το καπνιστό, πικάντικο του μπέϊκον, και το τυρένιο της παρμεζάνας, να την δοκιμάσετε σίγουρα!
και ποιός θα μου έλεγε οτι όλα αυτά τα όμορφα θα χώραγαν μόνο σε 4.5 πόντους την μερίδα...
Σοβαρός κίνδυνος : μοιράστε την ή βάλτε κατευθείαν το περίσσευμα στην κατάψυξη γιατί κινδυνεύετε να την φάτε όλη αμέσως!



4 φέτες μπέϊκον κομμένες
1 αυγό
2 ασπράδια χτυπημένα σε μαρέγκα
1 φλυτζάνι γάλα φρέσκο ελαφρύ
60 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
1 κόκκινη και 1 πράσινη (κέρατο) πιπεριά ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι ξερό και 1 πράσινο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένα
1,5 φλυτζάνι καλαμπόκι
1 κουταλιά κέτσαπ
Αλάτι-πιπέρι




Σε ένα αντικολλητικό τηγανάκι σωτάρουμε καλά το μπέϊκον. Το βγάζουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί να ρουφήξει το λίπος και καθαρίζουμε το τηγάνι απ το λίπος που έμεινε.
Βάζουμε 1 κουταλιά νερό και αχνίζουμε τα κρεμμύδια για 4-5 λεπτά ώσπου να μαλακώσουν καλά. Προσθέτουμε τις πιπεριές και ανακατεύουμε καλά .τις σωτάρουμε για 5 λεπτά να μαλακώσουν και αυτές καλά.
Προσθέτουμε το καλαμπόκι και σωτάρουμε άλλα 3-4 λεπτά.
Σε ένα μπωλ χτυπάμε το αυγό με το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι, το κέτσαπ και την παρμεζάνα.
Όταν ετοιμαστούν τα λαχανικά τα ανακατεύουμε με το μπέϊκον.

Τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και μετά ανακατεύουμε μέσα το μίγμα του αυγού και την μαρέγκα.
Απλώνουμε ένα λαδόχαρτο σε ένα στρογγυλό ταψί πίτσας και απλώνουμε το μίγμα.
Ψήνουμε στους 180 για 15 περίπου λεπτά.

Pointsplus18 σύνολο-4.5 points/μερίδα
 (μερίδες 4)
Blog Widget by LinkWithin

9 σχόλια:

  1. Καί αυτή η συνταγή είναι νοστομότατη Λούλου μου!Καί επειδή έχω όλα τά υλικά,θά εκτελεστή γιά βραδυνό!!Αρέσουν πολύ οι ομελέτες στήν κόρη μου!!Πολλά φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Δήμητρα μου! Να μου πεις αν άρεσε στην κόρη σου! Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  2. έχω προβληματιστεί... απο τη μια ασπράδι, από την άλλη μπέικον.. Και καλαμπόκι και τυρι??? (εμενα οι διαιτολόγοι με κυνήγαγαν να μην τρώω καλαμπόκι)...χμμ..είναι βέβαια 4 μερίδες..... μήπως να το γυρίσω στα WW? (έφυγε και στα ξένα ο διαιτολόγος και με παράτησε πάνω που εχασα τα κιλα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα! Μπράβο που κατάφερες και εχασες τα κιλά! Για μένα όποιος το πετυχαίνει είναι άξιος αυτοπειθαρχιας και ελέγχου.
      Η δίαιτα των ww δεν είναι ακριβώς όπως οι άλλες..όχι οτι κάνει μαγικά αλλά λαμβάνε υπόψιν και άλλους παράγοντες.
      Το ασπράδι για παράδειγμα και το μπέηκον είναι από τα χαμηλά σε πόντους τρόφιμα. Το καλαμπόκι έχει κάποιους πόντους αλλά έχουν προσμετρηθεί και δεν εκτοξεύει την συνταγή.
      Η μερίδα είναι αυτή που είναι στην 2η φωτο, δηλ. 2 κομμάτια σαν αυτά της πίτσας...δεν ξέρω αν σου φαινεται πολύ ή λίγο, νομίζω αν κάνεις δίαιτα είναι κανονικό...
      Να φανταστείς οτι εγώ κάνω πολύ συχνά και τις "αταξίες" μου αλλά παρολαυτα χάνω (με λίγο πιο αργούς ρυθμούς γιάυτόν ακριβώς τον λόγο).
      Δυστυχώς έχω δοκιμάσει πολλές "δίαιτες" αλλά εμένα προσωπικά δεν μου ταίριαζαν..είναι και θέμα προσωπικής επιλογής...

      Διαγραφή
    2. Καλά το βασικό είναι να βρεις το πρόγραμμα που ταιριάζει σε σένα και στις ανάγκες σου και μόνο. Απο κει και πέρα όλα τα άλλα είναι φιλογογίες (εκτός αν ακολουθείς καμια περίεργη fad-diet που μπορεί να είναι εις βάρος της υγίειας σου, αλλά τα ww είναι μάλλον διαχρονική αξία απ'οτι έχω καταλάβει και ειναι τρόπος ζωής αν το'χς πιασει το νόημα)

      Διαγραφή
  3. bon je ne comprend pas tous, mais les photos sont belle ^^
    bizz

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Merci et bienvenue! Peut-etre a l'aide de la traduction google tu pourrais avoir une idee... A bientot!

      Διαγραφή
  4. το πιστεύεις οτι δεν έχω φτιαξει ποτέ ομελέτα φούρνου και θέλω πολύ???? Θα τη δοκιμάσω άμεσα γιατί με δελεάζει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δημητρα να την δοκιμασεις ειδικα αν θελεις να γλυτωσεις τα λαδια. Μην ξεχασεις ομως να βαλεις λαδοχαρτο.
      Φιλια πολλα!

      Διαγραφή