Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2013

Μοσχαράκι κοκκινιστο με κόκκινες πιπεριές συνοδευμένο από τυρένιο πουρέ κουνουπιδιού






1  κιλό μοσχάρι - ποντίκι ή ελιά
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

πράσσο  ψιλοκομμένο
2 σκελιδες σκορδο
2-3 ώριμες ντομάτες

3 κουταλιες πελτε
2 κουταλιές ελαιόλαδο

2 καρότα τριμμένα
2 πιπεριές φλωρίνης σε μικρά κομμάτια

1 κομμάτι κανέλα ξύλο

4-5 μπαχαρια

αλατοπίπερο



Κόβουμε το κρέας σε σχετικά μικρά κομμάτια.

Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε το κρέας να σωταριστεί καλά από όλες τις πλευρές.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το  πράσσο και το σκορδο και  σωτάρουμε
Κατοπιν τα καροτα και τις πιπεριες
Προσθέτουμε τις ντομάτες περασμένες στο μούλτι,τον πελτε αραιωμενο σε 1 ποτηρι ζεστο νερο, την κανέλλα και τα μπαχαρια.
Ρίχνουμε και μια μεγάλη κούπα ζεστό νερό και μόλις το φαγητό πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 1 ώρα τουλάχιστον, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και να πήξει η σάλτσα.
15 λεπτα πριν τελειωσει το φαγητο ριχνουμε αλατι και πιπερι.



Πουρές  κουνουπιδιού
½ κουνουπίδι βρασμένο
30 γρ. πεκορίνο  τριμμένο
1  κουταλιά  σούπας  γάλα  εβαπορέ  ελαφρύ
Αλάτι-πιπέρι-μοσχοκάρυδο

Πολτοποιούμε στο μπλέντερ και είναι έτοιμο.


Είναι μάλλον κυριακάτικο φαγητό γι'αυτό και οι λίγο παραπάνω πόντοι, όμως ο πουρές κουνουπιδιού είναι άκρως χορταστικός και με πολύ λίγους ποντους.
1 φλ.κρέας και πουρές (όλη η μερίδα) =10 πόντοι pointsplus
Blog Widget by LinkWithin

6 σχόλια:

  1. Καλώς σε βρήκα!!!!!!!Από της Ντίμης έρχομαι, εκεί σε είδα!!!!!!!!
    Χαχαχα!!!!!!!Γελάω ακόμα με την Βλαχοπούλου!!!!!!!!Ευχαριστούμε για την συνταγή!!!!!!!
    Φιλάκια!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλώς ήρθες! και εγώ το βλέπω και το ξαναβλέπω...και πάντα γελάω!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα Λούλου μου!!Εβγαλες άκρη εχθές?Η συνταγούλα σου,πολύ νόστιμη!!!Θά τήν δοκιμάσω!!Καλό Σ/Κ!!Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπεροχο φαγακι. Το κουνουπιδι δεν ξερω αν θα φανε τα παιδια μου, εγω παντως θα το τιμησω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μμμμμμ! Πολύ ωραίος συνδυασμός και θα δοκιμάσω οπωσδήποτε τον πουρέ κουνουπιδιού!!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή