Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2013

Χιονισμένα μάφιν με πορτοκάλι


Πολύ καιρό  τώρα  διάβαζα  μία  συγκεκριμένη  συνταγή  για  κέικ  απ  το  site  ww  που  φτιαχνόταν  με  κοκα κολα  διαίτης  και  έτοιμο  μείγμα  κέηκ από  κουτί.
Είχε  πολύ  λίγους  πόντους  και  ήταν  όλοι  ενθουσιασμένοι  όταν  το  δοκίμαζαν.
Κάθε  φορά  το  κοίταζα  και  κάθε  φορά  σκεφτόμουν  ότι  δεν  μου  αρέσει  πολύ   η  κοκα  κολα  και  δεν  θέλω  με τίποτα  να  χρησιμοποιήσω  έτοιμο  μείγμα  για  κάτι  τόσο  απλό  όπως  το  κέηκ.  Δεν  το  πολυσκεφτόμουνα  και  προχώραγα  παρακάτω..
Σήμερα  όμως  είπα…γιατί  όχι? Και  αποφάσισα  να  το  δοκιμάσω..αλλά  με  τον  δικό  μου  τρόπο!
Δεν  χρησιμοποίησα  κόκα  κόλα  αλλά  απλή  σόδα (αναψυκτικό)  και  μετέτρεψα  ένα  απλό  κέηκ  βανίλιας  σε  μάφιν  καρύδας  με  άρωμα  πορτοκαλιού.
Χρησιμοποίησα  αλεύρι  ζέας  γιατί  πραγματικά  μπορώ  να  το  χωνέψω  καλύτερα  από  οποιοδήποτε  λευκό, και  το  αποτέλεσμα  ήταν  εντυπωσιακό!
Τα  μάφιν  μοσχομύριζαν  από  τον  φούρνο  ακόμα....σαν  φρεσκοψημένη  κρέμα  βανίλιας-πορτοκαλιού …
Είναι  ιδανικά  για  πρωινό  ή  σνακ και  το  κυριότερο…έχουν  μόνο  1 πόντο!!
Ναι  κι  όμως!! 



Ιδού  λοιπόν

Για  6  μάφιν
50γρ. αλεύρι  ζέας
30γρ.τριμμένη  καρύδα (και   λίγο  έξτρα  για  το  πασπάλισμα)
½  κουταλάκι  μπαίηκιν
¼  κουταλάκι σόδα  σκόνη
Ξύσμα  ενός  πορτοκαλιού
20γρ (1  κουταλιά)  ζάχαρη  καστανή
20  σταγόνες  υγρή  στέβια
1  βανίλια
λίγο λιγότερο από 1/2  κουτάκι  σόδα (αναψυκτικό)

1 κουταλάκι  μαρμελάδα  πορτοκάλι

Σ’ένα  μπωλ  ανακατεύουμε  όλα  τα  υλικά μαζί  και  το  αναψυκτικό.(λέω  περίπου  μισό  γιατί  παίζει  ρόλο  το  αλεύρι, το  αποτέλεσμα  πρέπει  να  είναι  σαν  παχύρρευστος  χυλός, προσοχή να μην είναι πολύ αραιός γιατί θα σας λασπώσουν ).
Γεμίζουμε  6  φορμάκια  σιλικόνης  για  μάφιν  κατά  τα  2/3  και τα  ψήνουμε  στους  180  για  20’. Πριν  τα  βγάλουμε  δοκιμάζουμε  με  το  μαχαίρι  να  δούμε  αν  ψήθηκαν  μέχρι  μέσα.
Όταν  τα  βγάλουμε  αλείφουμε  πολύ  ελαφριά  την  επιφάνεια  με  την  μαρμελάδα  και  πασπαλίζουμε  με  την  έξτρα  καρύδα.
Φυλάσσονται  σε  κλειστό  τάπερ  στο  ψυγείο  και  γιατί  όχι  και  στην  κατάψυξη  σε  ατομικά  ταπεράκια  για τις  λιγούρες  μας!
pointplus : just  1 !! (ανα μάφιν)

Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο:

  1. Είναι τέλεια!!!Σάν φανατική γλυκαντζού πού είμαι,καί μού αρέση πολύ η καρύδα,βάζω 10μέ τόνο!!!Μπράβο Λούλου!!Θά τά φτιάξω μέ βερίκοκο μαρμελάδα πού έφτιαξα εγώ!!Καλή συνέχεια!!!Πολλά φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή