Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Στριφτό μακαρονάκι με μπέϊκον και λαχανικά




...είναι αυτό που οι Αμερικάνοι λένε macaroni and cheese, και φυσικά δεν εννοούν τα δικά μας μακαρόνια αλλά το στριφτό μικρό μακαρονάκι. Εγώ βρήκα ένα που λέγεται Αμορόζο(είδος όχι μάρκα) αλλά υποθέτω οτι γίνεται και με πέννες και με κοφτό μακαρονάκι.

2 φλυτζάνια μαγειρεμένα ζυμαρικά
3 φέτες μπέηκον
2 κόκκινες πιπεριές φλωρίνης ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο'  
5-6 φρέσκα μανιτάρια πορτομπελο σε φετάκια
λίγο μπρόκολο(αν θέλουμε)
2 φρέσκιες ντομάτες σε κύβους
1 κουταλιά σούπας κέτσαπ
4 ελιές μαύρες σε φετάκια
1 καρότο σε φετάκια
Αλάτι-πιπέρι
30 γρ. κεφαλοτύρι

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι τσιγαρίζουμε το μπέηκον κομμένο σε κομματάκια χωρίς εξτρα λάδι . Προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε και τα μανιτάρια να τσιγαριστούν κι αυτά. Αν το φαγητό αρχίσει να πιάνει προσθέτουμε λίγο νεράκι (φυσικά αν είστε μερακλήδες σβήνετε και με λίγο κρασακι).προσθέτετε και όλα τα υπόλοιπα λαχανικά.
Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να βράσουν λίγο τα λαχανικά, πάντα με το απαραίτητο νεράκι τους.
Οταν η σάλτσα είναι έτοιμη παίρνετε ένα πυρεξάκι με  μία στρωμμένη λαδοκολλα και βάζετε μέσα τα ζυμαρικά ανακατεμένα με την σάλτσα (καλύτερα να τα έχετε απο πριν ανακατέψει στην κατσαρόλα).
Τρίβετε το τυρί από πάνω και βάζετε στον φούρνο στους 180 για 10'.

Σύνολο πόντων 11- μερίδες 2.

Καλή σας όρεξη!!

Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο: