Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012

Κοτόπουλο με μαστίχα , πορτοκάλι και μουστάρδα


Aγαπημένη συνταγή, χωρίς λάδι ή βούτυρο  μόνο  οτι κατεβάσει το κοτοπουλάκι...Το τελειότερο βέβαια σ αυτή την συνταγή είναι οι πατάτες που  γίνονται  λουκούμι.

Να σας υπενθυμίσω και το χριστουγεννιάτικο giveaway - το πρώτο μας - το οποίο θα το βρείτε εδώ και είστε φυσικά ευπρόσδεκτοι να συμμετέχετε μέχρι και την παραμονή Χριστουγέννων.


1 ολόκληρο κοτόπουλο
5-6 πατάτες κομμένες  για  φούρνο
2  σφηνάκια λικέρ  μαστίχα
Χυμό  από  2  πορτοκάλια (ή 3 αν  είναι μικρά ή δεν έχουν  χυμό)
4 κουταλιές μουστάρδα  απαλή
Λίγο  δενδρολίβανο
Αλάτι-πιπέρι

Τοποθετούμε  το  κοτόπουλο  και  τις  πατάτες σε  γάστρα  και  αλατοπιπερώνουμε.
Ανακατεύουμε  σε  ένα  μπωλ  τα  υπόλοιπα  υλικά  και  περιχύνουμε  το  φαγητό.

Προσθέτουμε  2  ποτήρια  νερό  και  σκεπάζουμε  το  κοτόπουλο  να  σιγοβράσει  σε  προθερμασμένο  φούρνο  στους  180  για  2,5  περίπου  ώρες. Συχνά   ελέγχουμε  την  γάστρα  μήπως  έχει πιει  το  νεράκι  του  και  συμπληρώνουμε  αν  χρειαστεί.
Στο  τελευταίο  10λεπτο  αφήνουμε  την  γάστρα  ξεσκέπαστη  για   να  εξατμιστούν  τα  πολλά  υγρά.
.
Γίνεται  μελωμένο  και  οι  πατάτες  είναι  σκέτο  λουκούμι..Δεν  προσθέτω  λάδι  γιατί  μαγειρεύεται  στο  λίπος  που  λιώνει  απ  το  κοτόπουλο.

Κάθε μερίδα 120γρ κοτόπουλο και λίγες πατάτες είναι γύρω στους 8 πόντους.
Blog Widget by LinkWithin

4 σχόλια:

  1. Μέσα στα αρώματα το κοτοπουλάκι σου, πρέπει να γίνεται απίστευτα γευστικό!
    Φιλιά, καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και μόνο η προσθήκη του λικέρ μαστίχας, αρκεί για να "απογειώσει" τη γεύση του κοτόπουλου! Πόσο μάλλον μαζί με τα άλλα υλικά. Γευστικότατο!
    Καλή σου ημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. και γω που προσέχω τη διατροφή γενικά πάντα γιατί τα κιλά καραδοκούν, κάπως έτσι το φτιάχνω το κοτοπουλάκι μου!μια χαρά γίνεται!φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φανταστικο! Σιγουρα θα είναι πολύ ελαφρυ και αρωματικο!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή