Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012

«Κρεπούλα» με κίτρινη κολοκύθα και φέτα πάνω σε ψωμάκι

Καλημέρα  σε όλους! 

Πρώτα  πρώτα  να σας υπενθυμίσω και το χριστουγεννιάτικο giveaway - το πρώτο μας - το οποίο θα το βρείτε εδώ και είστε φυσικά ευπρόσδεκτοι να συμμετέχετε μέχρι και την παραμονή Χριστουγέννων.


Σήμερα  είπα  να  αρχίσω  το  ρεσιτάλ  της.....κίτρινης  κολοκύθας! Ναι, καλά  ακούσατε! Νωρίς  το  θυμήθηκε  θα  λέτε  και  με  το  δίκιο  σας!
Είχα  φτιάξει  προ  ημερών  ένα  κέικ  σοκολάτας  με  κίτρινη  κολοκύθα  και  είχα  ενθουσιαστεί...νόμιζα  πως  δύσκολα  θα  ξανάβρισκα  στην  αγορά  (καθότι  ασχέτου)  όμως  ευτυχώς  διαψεύστηκα! 
Αποφάσισα  λοιπόν  αυτές  τις  μέρες  να  την  τιμήσω  δεόντως  μια  που  σκοπεύω  να  περιορίσω  το κρέας  μέχρι  τα  Χριστούγεννα. Δυστυχώς  δεν  νηστεύω  αλλά  απλά  το  περιορίζω  στις  Κυριακές  γιατί  ξέρω  οτι  μετά  θα  επιβαρύνουμε  αρκετά  τον  οργανισμό  μας.
Για  όσους  όμως  νηστεύουν  πιστεύω  και  εύχομαι  να  τους  βοηθήσω   με  τις  ιδέες  μου  και  με  τις  συνταγές  που  θα  ακολουθήσουν  τις  επόμενες  μέρες...



Ξεκινάμε  λοιπόν  με  «Κρεπούλα» με κίτρινη κολοκύθα και φέτα πάνω σε ψωμάκι...
...και  φυσικά  το  "κρεπούλα"  είναι  μέσα  σε  εισαγωγικά  γιατί  δεν  έχει  αλεύρι, δεν  είναι  ακριβώς  κρεπούλα  απλά  έχει  το  σχήμα  της.

1 φλυτζάνι  κίτρινη κολοκύθα τριμμένη
1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
30γρ φέτα
1 αυγό
Δυόσμο
Ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
1 κουταλιά ελαιόλαδο

1 πιπεριά φλωρίνης  ψητή
1 κουταλιά μαγιονέζα

1  στρογγυλό  ψωμάκι (80γρ)



Σε  ένα  τηγανάκι  αντικολλητικό  βάζουμε  το  λάδι  και  μόλις  κάψει  ρίχνουμε  το  κρεμμύδι  μέχρι  να  μαλακώσει. Κατόπιν  προσθέτουμε  την  τριμμένη  κολοκύθα  και ανακατεύουμε  καλά να μαλακώσει και  να  ψηθεί  γύρω στα 10’. Εν τω  μεταξύ  χτυπάμε σε  ένα  μπωλ  το  αυγό  με  την φέτα  το  αλάτι  και  το  πιπέρι. Τα προσθέτουμε  στην  κολοκύθα.  Κουνάμε  λίγο  να  μην  πιάσει και αφού ψηθεί από κάτω το αναποδογυρίζουμε σε ένα καπάκι κατσαρόλας (εγώ έτσι κάνω όλες τις ομελέτες) την επιστρέφουμε στο τηγανάκι και τηγανίζουμε και από την άλλη  πλευρά.
Ανοίγουμε  το  ψωμάκι  στην  μέση. Βάζουμε  πρώτα  την  πιπεριά (στα  2)  μοιράζουμε  την  κουταλιά  μαγιονέζα  και  τέλος  από  πάνω  την  «κρεπούλα»- μοιρασμένη  στα  2.
Σύνολο  πόντων  11.


Blog Widget by LinkWithin

5 σχόλια:

  1. Πολύ γευστική δείχνει η πρότασή σου, ένα πρωτότυπο, διαφορετικό μεζεδάκι, με την κολοκύθα που αγαπάμε πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Veggiterian Berger θα το έλεγα εγώ!!!
    Μια χαρά λύση, ειδικά αν θέλεις να αποφύγεις το πολύ κρέας :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα loulou!!Ωραία συνταγή καί εύκολη φαίνετε!!Καλό Σ/Κ!!Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μμμμ σαν να το μυριζω!
    Αν βρω κιτρινη κολοκυθα θα το φτιαξω σιγουρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σας ευχαριστώ!Είναι όντως νόστιμο..και μπορεί να συνδυαστεί και με παξιμάδι ή φετούλα ψωμί και πιο λεπτοκομμένα υλικά για καναπεδάκι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή