Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Xριστουγεννιάτικα τζιντζερομπισκότα μόνο με 1 πόντο!



Καιρό έψαχνα να κάνω μια συνταγή για μπισκοτάκια τζίντζερ που να είναι και κάπως  ελαφριά. Αποφάσισα  λοιπόν να  κάνω  τις αλλαγούλες μου σε κάποια συνταγή  του weight watchers  και το  πείραμα  πέτυχε!
Είναι πολύ  μυρωδάτα  και το  βασικό  για  μένα, δε  γίνονται  πέτρα  όπως  άλλα που  είχα  δοκιμάσει  αλλά  παραμένουν  μαλακά  και  ελαφρώς  τραγανιστά..



3 κουταλιές  βούτυρο  μαλακωμένο
¾  φλυτζανιού  καστανή  ζάχαρη
½  φλυτζάνι  μήλο  τριμμένο  στον  ψιλό  τρίφτη
1/3  φλυτζανιού  μέλι
3 φλυτζάνια  αλεύρι  για  όλες  τις  χρήσεις  (ή  2/3  λευκό  και  1/3  ζέας)
1 κουτ.  γλυκού  σόδα
2  κουτ.γλυκού  τζίντζερ  τριμμένο
1  κουτ.γλυκού  κανέλλα
¼  κουτ.γλυκού  γαρύφαλλο τριμμένο
½  κουτ.  Γλυκού  τριμμένο  μπαχάρι
½  κουτ.γλυκού  τριμένο  μοσχοκάρυδο


Αν  θέλετε  να  κάνετε  γλάσο
1,5 κουτ σούπας  ασπράδι  αυγού
1  φλυτζ  άχνη  ζάχαρη
3-4  σταγόνες  λεμόνι

Αρχικά  χτυπάμε  το  βούτυρο  με  τη  ζάχαρη  και το  μήλο. Προσθέτουμε  το  μέλι και  ανακατεύουμε  καλά. Σε  ένα  άλλο  μπωλ  ανακατεύουμε  το  αλεύρι  με  την  σόδα και  τα  μπαχαρικά .  προσθέτουμε  το  μίγμα  με  το  βούτυρο  και  το  μέλι  και  ανακατεύουμε  καλά.
Διαιρούμε  την  ζύμη  σε  2  μέρη , τα τυλίγουμε  με  πλαστική  μεμβράνη, τα   πατικώνουμε  ελαφρώς  και  τα  βάζουμε  στο  ψυγείο  για  3  ώρες. (εγώ τα έβαλα  απ το βράδυ  και  έφτιαξα  τα  μπισκότα  το  πρωί)

Προθερμαίνουμε  τον  φούρνο  στους  180.  βγάζουμε  το  ένα  κομμάτι  ζύμης  και  το  βάζουμε  ανάμεσα  σε  2  μεμβράνες  απλωμένες  στον  πάγκο  της  κουζίνας. Ανοίγουμε  φύλλο  ρολάροντας  πάνω  απ  τις  μεμβράνες  γιατί  η  ζύμη  κολλάει  πολύ.  Παίρνουμε  τα  κουπ-πατ , τα  βουτάμε  στο  αλεύρι  και  κόβουμε  σχήματα (πολύ  σημαντικό  γιατί  αλλιώς  θα  σας  κολλάνε)
Με  μία  σπάτουλα  που  την  βουτάμε  συνέχεια  στο  αλεύρι  παίρνουμε  τα  μπισκοτάκια  και  τα  αραδιάζουμε  σε  ταψί  στρωμένο   με λαδόκολλα. Τα  ψήνουμε  για  περίπου  20-25  λεπτά.
Αν  θέλουμε  να  κάνουμε  γλάσο  ανακατεύουμε  το ασπράδι, τη  ζάχαρη  και  το  λεμόνι  τα  βάζουμε  σε  ένα  κορνε  με  λεπτή  μύτη  και  κάνουμε  σχέδια (αφού τα  μπισκότα  κρυώσουν)
Βγαίνουν γύρω  στα  48  κομμάτια- κάθε  κομμάτι  1  πόντος.

Καλά  Χριστούγεννα!
Blog Widget by LinkWithin

2 σχόλια:

  1. Καλημέρα
    Φαίνονται τραγανά τα μπισκότα σου, σίγουρα θα είναι και νόστιμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι ομορφούλικα που είναι!!!
    Και δείχνουν πολύ νόστιμα!
    Καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή