Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2012

Κρέμα σοκολάτα - κάστανο!


Αφού  λοιπόν  έφτιαξα  τα  κάστανα  στο  σιρόπι, σκέφτηκα  ότι  θα  μπορούσα  λίγο  να  το  εξελίξω  και  να  κάνω  ένα ….. προξενιό!
Όπερ  και εγένετο…
παντρεύεται  η  δούλη  του θεού  σοκολάτα  τον  δούλο  του  θεού  κάστανο  και έζησαν  αυτοί  καλά  και  εμείς  καλύτερα..
Έφτιαξα  λοιπόν  μία  κρέμα  σοκολάτα – κάστανο  που μπορεί  να  χρησιμοποιηθεί  για  γέμιση  σε  μπισκότα  ή  να  φαγωθεί  και  έτσι, σκέτη  με  το  κουταλάκι  του  γλυκού  γιατί  είμαστε  και  λιχούδες!


Έχουμε  λοιπόν

8  κουταλιές  κακάο σκόνη (άγλυκο)
1 φλυτζάνι  εβαπορέ  ελαφρύ
2  κουταλιές  μέλι  ή  σιρόπι  αγάυης
1  βανίλια
1  σφηνάκι  κονιάκ


Ανακατεύουμε  το  κακάο  με  τη  βανίλια, προσθέτουμε  το  γάλα, το  μέλι  και  το  κονιάκ  και  χτυπάμε  καλά  στο  μπλέντερ. Βγαίνει  σαν  ρευστή  σοκολάτα. Αλέθουμε  στο  μούλτι  τα  σιροπιαστά  κάστανα (μαζί  με  το  σιρόπι  τους, έτσι  κι  αλλιώς  δεν  βγαίνει  πολύ)  και  τα  προσθέτουμε  στην  σάλτσα  σοκολάτας.
Έτοιμη  λοιπόν  η  κρέμα  σοκολάτα-κάστανο. Την  φυλάμε  σε  γυάλινο  βάζο  στο  ψυγείο  και  την  χρησιμοποιούμε  σε  μπισκότα, κορμούς  κλπ.

Σύνολο  πόντων  15 (για  όλο  το  βαζάκι). (Γυρω  στον  1,5  πόντο  η  κουταλιά).

  
Blog Widget by LinkWithin

2 σχόλια: