Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Μιλφέιγ με λεμόνι και σοκολάτα

Μιλφέιγ η αλήθεια είναι οτι δεν είχα ξαναφτιάξει. ΄Η  ίσως να είχα φτιάξει πολύ παλιά και δεν το θυμάμαι... Το θέμα είναι πως ήθελα να αποφύγω πάση θυσία την σφολιάτα που είναι δυναμίτης σε θερμίδες και πόντους και να κάνω κάτι όσο γίνεται ελαφρύ.
Ανέτρεξα λοιπόν στο ντοσιέ με διαλεγμένες συνταγές (ναι έχω και απ'αυτό η ψωνάρα, από παλιά..) και βρήκα μία για μιλφέιγ λεμονιού με κράκερς. Εδώ είμαστε είπα.. μιλφέιγ, κλασική απόλαυση, λεμόνι  μυρωδιά απίστευτη και λίγη γλύκα από την σοκολάτα και .....voila!




12 κράκερς
1/4 φλ.γάλα χλιαρό

κρέμα
3 κρόκοι και 1 ολόκληρο αυγό
ξύσμα ενός λεμονιού
75γρ. μαύρη ζάχαρη
40γρ κορν φλάουρ
275 ml γάλα
1 βανίλια

Γαρνίρισμα
1 κουταλάκι άχνη ζάχαρη
25 γρ.τριμμένη σοκολάτα κουβερτούρα (μισή μέσα, μισή από πάνω)
1 κράκερ

Για την κρέμα χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη και την βανίλια για περίπου 3-4 λεπτά μέχρι να γίνουν απαλή και πυκνή κρεμούλα. Προσθέτουμε στο μείγμα το κορν φλάουρ κοσκινισμένο και συνεχίζουμε το χτύπημα για περίπου 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε στο τέλος και το ξύσμα.

Βάζουμε τα 275μλ γάλα να βράσουν και λίγο πριν παρει βράση το προσθέτουμε στο μείγμα του αυγού χτυπώντας με το μίξερ. Το ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά με μία ξύλινη κουτάλα έως ότου πήξει. Αν σας κάνει γρομπαλάκια μην ανησυχείτε το ξαναχτυπάτε στο μίξερ και έρχεται και στρώνει .Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και κατόπιν την βάζουμε σκεπασμένη με μία μεμβράνη στο ψυγείο .



Σε ένα ταψάκι μικρό στρωμένο με λαδόκολλα, στρώνουμε τα κράκερς, αφού πρώτα τα βουτήξουμε στο ζεστό γάλα για 10 δευτερόλεπτα.
Στη συνέχεια απλώνουμε την μισή κρέμα πάνω στα κράκερς και την μισή τριμμένη σοκολάτα, κατόπιν την δεύτερη στρώση κράκερς, την υπόλοιπη κρέμα και στο τέλος τρίβουμε από πάνω 1 κράκερ, πασπαλίζουμε με την άχνη και με το υπόλοιπο της σοκολάτας.

Βγαίνουν 6 κομμάτια στο μέγεθος των κράκερς- pointsplus ανα κομμάτι 6,5
Blog Widget by LinkWithin

10 σχόλια:

  1. Μια χαρά το βρίσκω το μιλφέιγ σου!
    Έχει λιγότερο θερμιδικό φορτίο και δεν νομίζω ότι υστερεί σε νοστιμιά.

    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τέλειο δείχνει... Από πάνω δεν θα του πήγαιναν του γλυκού σπασμένα δημητριακά αντί για το κράκερ; Αν το θυμηθώ αύριο θα αγοράσω κράκερ να το φτιάξω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πολύ ελαφρύ και μυρωδάτο (αν σ'αρεσει το λεμονι).
      με δημητριακα δεν το εχω δοκιμασει, πιστευω θα ειναι καλο γιατι οχι; Με μπισκοτα πτι-μπερ το ειχα δοκιμασει αλλη μια φορα και ηταν παρα πολυ καλο (εννοω μονο απο πανω)
      καλη επιτυχια αν το φτιαξεις!

      Διαγραφή
    2. Ε, μα είμαι ουγκ! εντελώς η γυναίκα! Πήγα στο Αβ ψώνισα κάτι λίγα κι ενώ έβαλα στο καλάθι μπισκότα ντιτζέστιβ, ξέχασα να βάλω και κράκερ κι έλεγα ότι "κάτι θέλω ακόμη από εδώ"! Τέλος πάντων... από Δευτέρα τώρα!

      Διαγραφή
  3. Και γω σαν τη Σούζη είμαι όχι στον όγκο αλλά και ψεύδομαι και τρώω, χα, χα! Αυτό λοιπόν το μιλφέιγ ειναι μια πολύ καλή εναλλακτική αν θέλεις να γλιτώσεις κάποιες θερμίδες αλλά και χοληστερίνη από τη σφολιάτα! Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπράβο Λούλου μου!Υπέροχη καί αυτή η συνταγή!!Οτι πρέπει πρός αποφυγή πολλών θερμίδων!!Αξια!!Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι υπέροχος συνδυασμός! Λεμόνι με σοκολάτα τριμμένη. Και ελαφρύ. Μπράβο Λουλούκα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υπέροχος συνδυασμός και με λίγες θερμίδες! Μπράβο και καλό μήνα!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λουλού μπράβο σου!
    Πολύ καλή ιδέα τα κράκερς, αν αντικαθιστούσες και την ζάχαρη θα ήσουν τέλεια και πολύ πιο light!
    Καλό ξημέρωμα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σοφία μου έχεις δίκιο να αντικαταστήσω τη ζάχαρη...συχνά το κάνω...
    Τώρα όμως φοβόμουν την χρήση του μελιού γιατί δεν μπορούσα να υπολογίσω τη δόση και η στέβια με προβληματίζει λίγο γιατί πάντα (ακόμα και στο 95%) έχει και ερυθριτόλη ή σουκραλόζη...
    Αρα πώς;
    Υπάρχει βέβαια και η αγαύη ... περισσότερο κλίνω προς μέλι και αγαύη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή