Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2013

Μεσογειακά μάφινς με τυρί με σταφίδες

Τόσο απλό και όμως τόσο νόστιμο!
Άριστο συνοδευτικό μπύρας ή ούζου, αλλά και άριστο κολατσιό για τα παιδάκια μας! Το μονο πρόβλημα είναι οτι η δόση είναι μικρή (μόνο για 8 μάφιν) και ίσως χρειαστεί να την διπλασιάσετε...



1 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (ή αλέυρι ζέας + 2 κουταλάκια μπέηκιν)

2 κουταλιές πολτό κόκκινης πιπεριάς ψητής
1 κουταλιά φρέσκια ντομάτα τριμμένη (ώριμη) ή χυμό ντομάτας
1 μικρό κρεμμύδι σε κυβάκια
4 κουταλιές κίτρινο τυρί light τρμμένο
2 κουταλιές τριμμένη φέτα
1/4 φλ.σταφίδες ξανθές
1/4 φλ. σόδα αναψυκτικό
2 ασπράδια χτυπημένα μαρέγκα
ρίγανη
βασιλικός
δυόσμος




Σε ένα τηγανάκι αχνίζουμε το κρεμμύδι να μαλακώσει και να καραμελώσει.
Σε μία λεκανίτσα βάζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από την μαρέγκα.
Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν.
Στο τέλος προσθέτουμε την μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά.
Μοιράζουμε σε 8 θήκες σιλικόνης για μάφιν.
Ψήνουμε στους 180 για 30'. 
Μοσχομυρίζουν βότανα και μυρωδικά της ελληνικής γης!

points+20 / 8 = 2.5 points/muffin

Blog Widget by LinkWithin

10 σχόλια:

  1. Εννοείται ότι θα την διπλασιάσουμε τη δόση! Τα 8 τα θέλω μόνο για μένα! Οι άλλοι τι θα φάνε; χι χι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τελικά έιχες πολύ δίκιο! Οκτώ δεν φτάνουν....τα φάγαμε αμέσως..ένα έμεινε μόνο...

      Διαγραφή
  2. Μμμμμ νόστιμη ιδέα. Λουλού η πάστα πιπεριάς είναι έτοιμη ή την φτιάχνεις εσύ με συσκευασμένες πιπεριές φλωρίνης χτυπημένες στο μούλτι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρσι την πάστα συνήθως την φτιάχνω από την αρχή εγώ (ψήνω τις πιπεριές, τις ξεφλουδίζω και τις αλέθω ή τις βάζω στο ξύδι για αργότερα)
      Βέβαια μπορεί να γίνει και με έτοιμες πιπεριές ψημένες.

      Διαγραφή
  3. Απαντήσεις
    1. Είναι πολύ καλά...όσο πρέπει αλμυρά και λίιιιγο γλυκά από την σταφίδα ίσα ίσα για να ισορροπήσει η γεύση...

      Διαγραφή
  4. Καλησπέρα Λούλου μου!Θά συμφωνήσω καί εγώ!!!Οκτώ δέν φτάνουν!!Πολύ νόστιμα φαίνονται!!Υπέροχη καί αυτή η συνταγή!!Καλά!!Καί οι φωτογραφίες σου,φοβερές!!Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Dimi μου ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
      Είναι από τις αγαπημένες μου συνταγές..άσε που μπορείς να τα έχεις έτοιμα στην κατάψυξη για την περίπτωση που έρθει κάποιος έκτακτα και θέλεις να βγάλεις ένα κρασάκι..εγώ συνήθως αυτό κάνω..αλλά σίγουρα διπλασιάζω την συνταγή τότε..

      Διαγραφή
  5. Φαίνονται πολύ λαχταριστά. Θα τα δοκιμάσω.
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή