Σάββατο, 9 Φεβρουαρίου 2013

Ρολό μοσχαρίσιο με άρωμα πίτσας

Το ρολό πάντα ήταν από τα αγαπημένα μου φαγητά από τότε που παντρεύτηκα. Εύκολο γρήγορο και προπάντων πολύ και χορταστικό ώστε να κρατήσει και την επόμενη μέρα και να ξεκουραστώ λίγο απ το μαγείρεμα. Τώρα με την δίαιτα  weight watchers, ξέροντας οτι θα υπάρξουν και μέρες που δεν θα προλαβαίνω να φτιάξω κάτι σωστό και σπιτικό , το ρολό εξυπηρετεί κι άλλον ένα σκοπό.
Κρατάω 2 μερίδες στην κατάψυξη, με ταμπελάκι και ημερομήνια παρασκευής, και όταν δεν προλαβαίνω, δεν ανατρέχω σε φαγητό από έξω που είναι τίγκα στα λιπαρά και τις σάλτσες, παρα ζεσταίνω το φαγητάκι μου και παραμένω μέσα στους πόντους μου μια χαρά.
Το συγκεκριμένο ρολό έχει όντως γεύση πίτσας αφού έχει πολλές πιπεριές, λιαστή τομάτα, ελίτσες και παρμεζάνα. Εϊναι πολύ γευστικό και αφράτο!


1 κιλό περίπου κιμάς μοσχαρίσιος άπαχος
1 πράσινη και 1 κόκκινη πιπεριά
1 φλ.κρεμμύδι ψιλοκομμένο
100γρ.λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες (χωρίς το λάδι τους)
10 ελιές ψιλοκομμένες
2 κουταλιές αλεύρι βρώμης (ή ολικής)
2 αυγά
200 γρ. παρμεζάνα σε μακρόστενα κομμάτια
αλάτι-πιπέρι-ρίγανη



Για την σάλτσα
1 φρέσκια ντομάτα περασμένη απ τον τρίφτη
1 κουτί ντοματακια ψιλοκομμένα
1 κουταλάκι ζάχαρη
αλάτι-πιπέρι-βασιλικό ξερό - ρίγανη

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε ελάχιστο νεράκι και ζεματίζουμε το κρεμμυδι να μαλακώσει. Κατόπιν προσθέτουμε τις πιπεριές και σωτάρουμε για 10' περίπου μέχρι να μαλακώσουν καλά.
κατόπιν ανακατεύουμε τον κιμά με το μίγμα του κρεμμυδιού και όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός την παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά.
Απλώνουμε σε ένα λαδόχαρτο τον κιμά και βάζουμε στην μέση τα κομμάτια της παρμεζάνας.
Τυλίγουμε με τη βοήθεια της λαδόκολλας σε ρολό και το βάζουμε σε ταψάκι με λαδόκολλα.
Βάζουμε τα υλικά της σάλτσας σε ένα τηγανάκι να πάρουν μία βράση και περιχύνουμε το ρολό.
Ψήνουμε για 1.5 ώρα περίπου στους 180.
Το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς για 10-15' πριν το κόψουμε σε φέτες.
Μερίδες 18 / pointsplus 4
Blog Widget by LinkWithin

12 σχόλια:

  1. πολύ καλό πιάτο...μου άρεσε ....
    καλό σ/κ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε πιστεύω!!
    Πρέπει να είναι πολύ νόστιμο!!
    Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δείχνει πολύ γευστικό το ρολό σου!
    Φιλιά, καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μα διαβάζω και εγώ "ρολό με άρωμα πίτσας" και σκέφτομαι "τι λέει αυτή η Λουλού???" Τελικά μας αποζημίωσες!!! Δεν έχω φτιάξει ποτέ μου ρολό. Θα το δοκιμάσω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Xαχαχα!!Σαν να αποφάσισε το ρολό να βγει για Σαββατόβραδο και είπε να βάλει κατιτις να μυρίζει ωραία!
      Εμ, φταίω κι εγώ έτσι όπως τα λέω!
      Να το φτιάξεις το ρολό, θα με θυμηθείς (άσε που θα γλυτώσεις το μαγείρεμα για 2 μην σου πω 3 ημέρες...)
      Να'σαι καλά , φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  5. Μμμμμμ.... αυτό φαίνεται πολύ ωραίο!!!!!
    Στα υπ' όψιν!!!!!!
    Φιλάκια και καλό Σ/Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φαίνεται πάρα πολύ ωραίο,καλοφάγωτο,καλή Κυριακή φιλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημέρα Λούλου μου!Πολύ νόστιμη η συνταγή σου!Μού αρέσουν τά υλικά πού τό γέμισες!Αλλά καί η σαλτσούλα του δέν πάη πίσω!!Στά υπ'όψιν καί αυτή!!Καλή Κυριακή!!Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ ωραία η συνταγή σου για μοσχαρίσιο ρολό κιμά. Ωραίο Κυριακάτικο φαγητό. Φαίνεται στην φωτογραφία ότι είναι αφράτο, κάτι που κάνει το φαγάκι αυτό, επιτυχημένο.
    Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Λούλου ανταλλαγή κάνεις; :)
    Το λάτρεψα!

    Z.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια! το ρόλο είναι πλέον must στην οικογένεια γιατί ξεμπερδεύεις γρήγορα και γευστικά και ικανοποιείς σχεδόν όλα τα γούστα!
    Ζαμπία μου εννοείς ανταλλαγή με την υπέροχη τούρτα σου; εννοείται! αλλά σε ρίχνω νομίζω λιγάκι...εγώ έχω ένα απλό μοσχαρίσιο ρολό και εσύ μία υπερπαραγωγή! Τί μας κάνεις μ'αυτό το φυστικοβούτυρο!
    καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. τι καλη ιδεα. ρολο = νοστιμια και με αυτα τα υλικα νομιζω θα ειναι τελειο. θα το δοκιμασω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή