Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2013

Ρολό μαρμελάδας σύκο


4 αυγά
1 φλυτζ.ζάχαρη
1 φλυτζ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι baking
ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού
1 βανίλια
2 κουταλιές κονιάκ για ράντισμα

1 κουταλάκι βούτυρο για λαδόκολλα
1 κουταλιά άχνη για πετσέτα

1 κούπα μαρμελάδα σύκο (ή οτι άλλη μαρμελάδα επιθυμείτε-με πορτοκάλι γίνεται εξίσου καλό)

Χτυπάμε την ζάχαρη με τα αυγά να ασπρίσουν.
Προσθέτουμε τα αρωματικά και απλώνουμε σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα 30*35 εκ. Το βουτυρώνουμε ελαφρά με ένα κουταλάκι βούτυρο λιωμένο και ψήνουμε για 15'-20' στους 180.
Μόλις είναι έτοιμο το αναποδογυρίζουμε σε μία πετσέτα όπου έχουμε ρίξει λίγο άχνη (1 κουταλιά), ραντίζουμε με κονιάκ και τυλίγουμε. Το αφήνουμε να κρυώσει και όταν ξετυλίξουμε απλώνουμε την μαρμελάδα και ξανατυλίγουμε.



Points+ 5 ανα κομμάτι (12 κομμάτια)

Blog Widget by LinkWithin

4 σχόλια:

  1. Καλημέρα Λούλου μου!!Πολύ νόστιμη καί πολύ εύκολη η συνταγή σου!Εχω μαρμελάδα σύκο φτιάξη από τό καλοκαίρι!!Φαντάζομαι τί υπέροχη γεύση θά έχη!!Οι φωτογραφίες σου,σούπερ!!Καλό Σ/Κ!!Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η μαρμελάδα σύκο, είναι κατά τη γνώμη μου από τις καλύτερες μαρμελάδες που υπάρχουν, αν όχι η καλύτερη! Οπότε τέλειο και το ρολό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. υπέροχη έμπνευση είχες.....πα πα πα..μου γλυκανες την μέρα να σαι καλά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. λαχταριστότατο το ρολάκι αλλά νομίζω ότι θα προτιμήσω τη μαρμελάδα πορτοκάλι!
    καλή βδομάδα, φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή